”Nyt alkaa kauden viimeinen projekti”

Mestis-karsinta alkaa sunnuntaina. Suomi-sarjan mestarijoukkue Kajaanin Hokki saa vastaansa Mestiksen viimeiseksi sijoittuneen Tampereen KOOVEEn.

KOOVEEn kausi Mestiksessä sujui mollivoittoisesti. 50 ottelun runkosarjassa tamperelaisjoukkue keräsi kasaan 49 pistettä. Eroa toiseksi viimeiseksi sijoittuneeseen Peliittoihin kertyi lopulta 14 pisteen verran.

– Tunnelma on odottava. Mestaruuden jälkeen pidettiin pieni huili ja nyt on mielenkiintoinen sarja edessä. Olemme tehneet hyvän valmistautumisen ja nyt alkaa kauden viimeinen projekti, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kommentoi.

Paras seitsemästä -sarjaa Hokki-luotsi ei lähde tarkemmin ennakoimaan.

– En lähde ennakoimaan tuloksia tai muita, me lähdemme tekemään omaa hyvää juttua ja katsotaan mihin se riittää. Muut saavat ennakoida etukäteen. Jonkin verran olemme tutustuneet KOOVEEn pelaamiseen, mutta luotamme omaan tekemiseen ja siitä lähdetään liikkeelle.

Pääseekö Hokki juhlimaan KOOVEEn kustannuksella? (Kuva: Tuomas Juntunen)

Niiranen toivoo Hokin saavan etua siitä, että joukkueella on sarjassa enemmän voitettavaa kuin tamperelaisilla.

– Kyllä me niin ajatellaan, että heillä on isommat paineet sarjasta kuin meillä. Pyrimme siihen omaan raikkaaseen kiekkoon, mihin pystyimme viimeisessä pelissä FPS:ää vastaan.

– D-Kiekkoa ja FPS:ää vastaan aloimme vähän liikaa odottamaan mitä kaveri tekee, jonka kautta meidän peli oli turhan passiivista. Tähän sarjaan me lähdemme ihan oman tekemisen kautta, Niiranen linjaa.

Kauden ajan Hokin ympärillä on puhuttu tavoitteista päästä karsintoihin. Hokki-luotsi myöntää sen häirinneen keskittymistä runkosarjaan.

– Koko kauden ajan minua on häirinnyt se, että ympärillä puhutaan Mestis-karsinnoista, vaikka pelasimme Suomi-sarjaa. Meidän fokuksen on täytynyt olla Suomi-sarjassa ja siinä on ollut vaikeuksia, kun vierellä puhutaan koko ajan karsinnoista. Nyt voidaan puhua Mestis-karsinnoista.

”Pelaajat pelaavat pahimmillaan urastaan”

Hokin valmentaja Pasi Häkkinen arvioi, ettei KOOVEElla ole sarjassa muuta kuin hävittävää. Häkkinen tietää miltä tuntuu joutua karsimaan paikasta sarjassa, sillä hän oli Hokin valmennusjoukoissa Mestis-karsinnoissa keväällä 2017.

– Ensimmäisenä mieleen tulee se, ettei heillä ole muuta kuin hävittävää. Yleensäkin loppukaudesta ja näissä peleissä, missä ei ole muuta kuin hävittävää, pelaajat pelaavat pahimmillaan jopa urasta ja ainakin ensi kauden työpaikasta, Häkkinen arvioi.

Häkkinen muistuttaa kuitenkin pelaajien välillä olevan eroa paineiden käsittelyssä.

– Kuitenkin joukkueessa on 25 äijää, niin sitä, miten yksittäinen pelaaja sen paineen käsittelee ja ottaa, ei tiedä. Mutta organisaatiolla on varmasti paljon painetta.

MESTIS-KARSINNAT

Su 24.3. klo 17.00 KOOVEE–Hokki
Ti 26.3. klo 18.30 Hokki–KOOVEE
To 28.3. klo 18.30 KOOVEE–Hokki
La 30.3. klo 17.00 Hokki–KOOVEE
Ti 2.4. klo 18.30 KOOVEE–Hokki (tarvittaessa)
To 4.4. klo 18.30 Hokki–KOOVEE (tarvittaessa)
La 6.4.  klo 17.00 KOOVEE–Hokki (tarvittaessa)

Mestis-paikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Ennakkolipunmyynti Hokin toimistolta. Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15 ja lauantaina 30.3. klo 10–14.