Oskari Siiki: ”me pelataan vauhdikasta ja viihdyttävää lätkää”

26-vuotias hyökkääjä Oskari Siiki on aloittanut aikansa Kajaanin Hokin joukkueessa tehokkaasti. Joukkueen kultakypärää kantavalla Siikillä on kahdentoista pelatun ottelun jälkeen kasassa tehot 6+7=13.

Siikin mielestä Hokin kausi on alkanut hyvin. 12 pelatun ottelun jälkeen joukkue on sarjassa viidentenä.

– Ollaan otettu hyvä startti kauteen. Alkuun otettiin kolme voittoa putkeen, niin siinä ehkä tuli pientä hyvänolon tunnetta ja pelin taso lähti ehkä hiukan putoamaan. Mun mielestä tähän jaksoon täytyy olla joukkueena ja henkilökohtaisestikin tyytyväinen, Siiki puntaroi.

Hermeksen vieraana kärsityn 3–2-tappion jälkeen joukkue piti pienen palaverin, joka Siikin mukaan auttoi palaamaan takaisin maan pinnalle.

– Minun mielestä löydettiin silloin hyvät ratkaisut, että lähdetään parantamaan arkea ja minun mielestä se on kyllä parantunutkin hyvin. Olemme myös treenanneet paremmin ja varmaan sen pääsimme takaisin peliin kiinni sen huonomman jakson jälkeen.

Liigassa yhteensä 167 runkosarjaottelua pelannut laituri kertoo joukkueen olevan hyvä.

– Hallille on aina pirun siisti mennä, kaikki tulee kaikkien kanssa toimeen ja kukaan ei ole jäänyt porukan ulkopuolelle missään kohtaa. Siitä joukkuehengestä lähtee mun mielestä koko homma ja se on menestyksen suola. Siinä ollaan oikealla tiellä.

Nuorten pelaajien sarjaksi mielletyssä Mestiksessä Hokilla on sekoitus nuorta virtaa ja myös Siikin kaltaisia vähän kokeenempia pelaajia.

– Mun mielestä on hyvä, että löytyy vähän kokeneempaakin kaveria. Vaikeina aikoina voi kokemuksen rintaäänellä johtamaan ja miettimään, mikä voisi mennä paremmin ja missä voitaisiin parantaa. Tämä on nuorten sarja, mutta mun mielestä on positiivista, että meillä on viitisen kappaletta kokeneempia pelaajia, jotka pystyy auttamaan vaikeina hetkinä.

Sopeutuminen Kajaaniin on mennyt hyvin

Paljasjalkainen turkulainen ja TPS:n kasvatti Siiki on kotiutunut Kajaaniin hyvin. Hänen mukanaan Kajaaniin saapui koko perhe ja hyökkääjä kertoo kaikkien viihtyneen Kainuussa. Useamman perheellisen pelaajan oleminen samassa joukkueessa on auttanut.

– Kaupunki on juuri sopivan kokoinen. Vaimo on saanut paljon ystäviä täältä ja on Mattilan Ripen perheen kanssa paljon tekemisissä. Se on auttanut paljon: kun perheellä on hyvä olla niin minullakin on hyvä olla.

Niemen Valtterilla on myös lapsi ja tässä on sellainen kolmikko, että aina on joku paikka mihin mennä. Jos vaikka ollaan pelireissulla, niin ei tarvitse olla yksin kotona. Se on positiivinen puoli, joka on auttanut paljon.

”Hallilla on ollut hyvä meininki”

Siiki näkee joukkueen olevan tällä hetkellä oikealla tiellä, eikä näe syytä muutta kauheasti asioita. Hän povaakin joukkueelle kirkasta loppukautta.

– Sellaiset terveiset, että me pelataan vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa. Myös Kajaanin ulkopuolelta voisi tulla enemmän katsomaan, olisi hieno nähdä että muualtakin Kainuusta tulisi väkeä halliin. Suosittelen lämpimästi tulemaan hallille, vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa, hän sanoo.

– Hallissa on ollut hyvä meininki ja se on tottakai iso asia, että kannattajat on hallilla. Se tuo peliin ihan uudenlaisen energian.

 

Teksti on julkaistu alun perin Kiekkoviestissä 29.10.2021