OTTELUENNAKKO: Heikkisten usko finaalipaikkaan ei horju

Kajaanin Hokin ja Kouvolan KooKoon välinen tiukka välieräsarja jatkuu keskiviikkona Kajaanissa. KooKoo johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2, mutta kajaanilaisten usko finaalipaikkaan ei horju. Haastattelimme tiistain iltaharjoitusten jälkeen 16. kautta Hokissa pelaavaa Jarkko Heikkistä sekä uransa ensimmäisiä aikuisten pudotuspelejä tahkoavaa Arttu Heikkistä.

Hokin ja KooKoon välisen ottelusarjan kaikki viisi ottelua ovat tähän asti päättyneet tiukimmalla mahdollisella tavalla, eli yhden maalin erolla. Molemmat Kajaanissa pelatut ovat venyneet aina jatkoerään saakka, joista molemmat joukkueet ovat poistuneet kertaalleen voittajina.

Hokki oli maanantain 5. välieräottelussa pitkään kiinni voitossa, mutta KooKoo onnistui kääntämään 0–2-tappioaseman kolmannessa erässä aina 3–2-voitoksi.

– Tuskassa kasvaa uuden voiton siemen. Siitä me ammenetaan voimaa keskiviikon kotipeliin, tuumasi Hokin päävalmentaja Petri Mattila viidennen ottelun jälkeen.

Kokenut Heikkinen nauttii pudotuspeleistä

Mitä pidemmälle kevättä edetään, sitä enemmän kokeneet pelaajat nostavat päätään. Näin on tehnyt myös Hokin luottopuolustaja Jarkko Heikkinen, joka pelaa yhtä parasta kevättä sitten Hokin menestysvuosien. Heikkisen mukaan pudotuspelit ovatkin täysin eri maailma runkosarjaan verrattuna.

– Onhan nämä tietysti ihan eri pelejä. Näitä varten se runkosarja pelataan ja haetaan asetelmia playoffeihin. Nämä ovat tosi hienoja pelejä, kun olen päässyt pelaamaan paljon ja joukkue on menestynyt, Heikkinen iloitsee.

Heikkisen ura Hokissa alkoi syksyllä 1998. Siitä lähtien ”Hossan häräksi” nimitetty Heikkinen on viihtynyt Hokki-paidassa lukuunottamatta kevättä 2009, jolloin huippukautta pelannut Hokki-ikoni siirtyi valmentaja Kai Suikkasen vanavedessä TPS:n riveihin. Kaiken kaikkiaan Heikkiselle on kertynyt yli 600 ottelua linnapaidassa.

Kokenut Hokki-ikoni on pelannut urallaan yli 600 ottelua linnapaidassa.

Kokenut Hokki-ikoni on pelannut urallaan yli 600 ottelua linnapaidassa.

Tehotilaston kärkinimi perää rohkeutta 

Lähes kaiken nähnyt ja kokenut 35-vuotias Heikkinen on pelaamissaan yhdeksässä pudotuspeliottelussa iskenyt tehot 1+3=4. Heikkisen vahvasta pudotuspelikeväästä kielii myös se, että hän on ollut kentällä vain yhden tasakentällisin päästetyn maalin aikana. SuPS-kasvatin tehosaldo +9 oikeuttaakin koko pudotuspelien tehotilaston kärkipaikkaan. Heikkinen suhtautuu kuitenkin omaan pelaamiseen varsin vaatimattomasti.

– Siellä muiden mukana yritän auttaa joukkuetta parhaani mukaan. Välillä siinä onnistuu ja välillä ei, semmoista se jääkiekko on, Heikkinen vähättelee omaa panostaan.

Peräti 16 kauden kokemuksen linnapaidassa omaava Heikkinen uskoo vakaasti joukkueen kääntävän välieräsarjan vielä voitoksi.

– Ihan perusjuttujen kautta lähdetään kääntämään tätä sarjaa. Pitää uskaltaa pelata rohkeasti, ei saa alkaa varomaan liikoja, Heikkinen linjaa.

– Me ollaan pärjätty tällä kaudella, kun me ollaan pelattu rohkeasti ja vauhdikkaasti, eikä mietitty niin paljon mitä tehdään. Ollaan vaan ruettu tekemään, siitä se peli on lähtenyt rullaamaan. Nyt vaan täysiä eteenpäin, Heikkinen jatkaa.

Heikkisen naama tulee vastustajille tutuksi pudotuspelien torikokouksissa.

Jarkko Heikkisen naama tulee vastustajille tutuksi pudotuspelien maalineduskahakoissa.

Tulokas-Heikkinen janoaa lisää osumia

Arttu Heikkisen tulokaskausi on ollut vahva. Heikkinen iski 44 runkosarjaottelussa tehot 11+17=28 ja sijoittui tulokkaiden pistepörssissä peräti viidenneksi. Heikkisen tehosaldo +13 riitti myös linnapaitojen tehotilaston piikkipaikkaan.

Kuhmosta lähtöisin oleva Heikkinen loukkaantui runkosarjan loppupuolella ja paluu kaukaloon tapahtui HCK-puolivälieräsarjan neljännessä ottelussa. Paluu tositoimiin oli lähes täydellinen, sillä KuKi-kasvatti vastasi ottelun voittomaaliksi jääneestä 2–1-maalista.

– Tosi hyvältä on tuntunut pelata. Nämä ovat todella kovatasoisia pelejä, virheistä rokotetaan armotta, uransa ensimmäisiä aikuisten pudotuspeliotteluita pelaava Heikkinen tuumaa.

Arttu Heikkinen on maalannut pudotuspeleissä neljään otteeseen.

Arttu Heikkinen on maalannut pudotuspeleissä neljään otteeseen.

Vahvan runkosarjan lisäksi 190-senttinen ja 91-kiloinen Heikkinen on pelannut vahvasti myös pudotuspeleissä, sillä KuKi-kasvatti on onnistunut tekemään kuudessa pudotuspeliottelussa tehot 4+0. Kovan maalivireen salaisuutta Heikkinen ei osaa kuitenkaan sanoa tarkkaan.

– Jaa-a, en tiedä mistä se vire on löytynyt. Nyt on mennyt hyvin kiekko maaliin, toivottavasti sama vire jatkuu, Heikkinen tyytyy kommentoimaan.

Keskiviikkoillan ottelua jo innolla odottava Heikkinen uskoo voittoon, jos linnapaidat kykenevät pitämään edellisten otteluiden tasonsa ja pysymään pois jäähyaitiosta.

– Ei muuta kuin kaikki likoon ja taistellaan samalla tavalla kuin tähän asti. Vähän vähemmän jäähyä kuin maanantaina, niin varmasti sieltä tulee voitto, Heikkinen lupaa.

Hokin ja KooKoon välinen 6. välieräottelu alkaa kello 18.30 Kajaanin jäähallissa. Ennakkolipunmyynti Hokin toimistolla kello 9–15 ja jäähallilla kello 16.30 alkaen.