OTTELUENNAKKO: Hokki ei ole menettänyt Toivoa

Kajaanin Hokin ja Kouvolan KooKoon välinen välieräsarja jatkuu perjantaina Kouvolassa. Otteluvoitot ovat tällä hetkellä 2–0 KooKoon eduksi, mutta Hokki ei ole vielä toivottaman tilanteen edessä. Haastettelimme Hokin kärkihyökkääjä Riku Toivoa.

Viiden vuoden tauon jälkeen välieriin paluun tehnyt Hokki on kärsinyt tähän mennessä kaksi maalin tappiota KooKoolle. Hokki ei kuitenkaan aio työntää päätä pensaaseen, vaan joukkue lähtee tarmoa täynnä seuraavaan otteluun, joka pelataan perjantaina Kouvolassa.

– Hyvillä mielin lähdetään reissuun. Eilisen tappion jälkeen rivit on kasattu uusiksi ja lähdetään sinne haastamaan kaveria tosissaan. Uusi peli ja uudet kujeet, linjaa Hokin kärkihyökkääjiin kuuluva Riku Toivo.

24-vuotias Toivo pelasi tällä kaudella uransa parhaan runkosarjan. Raahelaislähtöinen Toivo pelasi runkosarjassa kaikki 56 ottelua, joissa hän iski mainiot tehot 14+29=43, joka oikeutti Mestiksen pistepörssin 19. sijaan.

Riku Toivo on saanut kantaa tällä kaudella myös kultaista kypärää. Runkosarjan pistepörssissä hän oli 19.

Riku Toivo on saanut kantaa tällä kaudella myös kultaista kypärää. Runkosarjan pistepörssissä hän oli lopulta 19.

Pudotuspeleissä Toivo on ollut joukkueen toiseksi paras maalintekijä heti ranskalaishyökkääjä Anthony Guttigin jälkeen. Kuuden pelin saldona on tehot 3+0. Toivo on ollut Hokin mukana myös kahtena edellisenä keväänä, jolloin Hokki joutui taipumaan puolivälierissä KooKoolle kahteen otteeseen.

– Nämä kaikki kolme playoff-sarjaa KooKoota vastaan ovat olleet aika lailla samantyyppisiä. Meidän pitää päästä vastustajan iholle, kuten päästiin jo eilen ja ollaan päästy aikasemmissakin sarjoissa täällä Kajaanissa.

Pudotuspeleissä ei ole tietoa viikonpäivistä

Pudotuspelit ovat tunnetusti sekä pelaajille, valmentajille että huollolle hektistä aikaa. Esimerkiksi eri viikonpäivien hahmottamisessa voi olla yllättäviä vaikeuksia.

– Pudotuspeleissä on vain pelipäiviä ja välipäiviä, sillä rytmillä tätä mennään. Oikeastaan en edes tiedä mikä viikonpäivä tänään on, Toivo naurahtaa.

Pudotuspeleissä pelataan otteluita tiiviillä tahdilla ja joukkueet saavat istua tuhansia kilometrejä bussissa. Kouvolan ja Kajaanin välistä välimatkaa on noin 450 kilometriä. Toivo uskoo, että pitkät pelireissut tulevat kääntymään vielä Hokin eduksi.

– Tämä reissaaminen on meille tuttua hommaa ja joka äijä osaa ottaa oikealla sen tavalla, joten se ei näy ollenkaan negatiivisena meidän joukkueessa. Luulen, että se on jo nyt meidän etu, Toivo uskoo.

Tämän kevään pudotuspeleissä Toivo on iskenyt tehot 3+0.

Tämän kevään pudotuspeleissä Toivo on iskenyt tehot 3+0.

Kahdesta tappiosta huolimatta Toivo lähtee tulevaan kolmanteen otteluun itseluottamusta täynnä.

– Sinne pitää mennä vaan vielä kovemmalla liikkeellä ja heittää kaikki likoon, niin kyllä siitä hyvä tulee. Niin kuin nähtiin eilen, KooKooon pakit sössi meille kaksi ilmaista maalia ihan meidän oman paineen johdosta, Toivo jatkaa.

Vahvan ykkössyötön voimalla pingispelien ykköseksi

Hokki aloitti matkan kohti Kouvolaa torstaina puolen päivän aikaan. Joukkue yöpyy Vierumäellä, jossa pelaajat käyvät myös perjantaina aamujäällä.

Vierumäen urheiluopistolta löytyvä pingispöytä tuokin oman lisämausteen joukkueen pelimatkaan. Toivo ennakoi illan pingisturnauksesta tasaista, ja tässä vaiheessa voittajan ennustaminen on lähes mahdotonta.

– Illan pingispeleissä on kyllä useita ennakkosuosikkeja. Mielestäni (Ville) Rajala on todella kova ja Sepi (Teemu Seppänen) on omalla laillaan hyvä. Mustana hevosena Lenni (Veli-Antti Leinonen) voi ratsastaa vaikka voittoon asti, mutta kyllä nostaisin itsenikin yhdeksi ennakkosuosikiski, Toivo ennakoi.

Toivo paljastaakin hänen voitonmahdollisuuksien piilevän vahvassa ykkössyötössä.

– Oma ykkössyöttö on ollut aika paha, siihen ei moni pysty vastaamaan. Se menee verkkoa hipoen laakana ja puhutaan kuitenkin 140 km/h kovasta syötöstä. Kyllä mä varmaan sillä syötöllä aika pitkälle tänä iltana ratsastan, Toivo virnuilee.

Pudotuspeleissä istutaan pitkiä matkoja bussissa. Tässä Veli-Antti Leinosen tyylinäyte siitä, kuinka bussi. (Kuva Teemu Seppäsen twitter-päivityksestä)

Pudotuspeleissä istutaan pitkiä matkoja bussissa. Tässä Veli-Antti Leinosen tyylinäyte siitä, kuinka bussissa matkustamisesta voi ottaa kaiken ilon irti. (Kuva Teemu Seppäsen Twitter-päivityksestä)

Kolmannen välieräottelun tunnelmaan Sulossa

KooKoon ja Hokin välinen kolmas välieräottelu pelataan perjantaina kello 18.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä Elisa Viihteen MestisTV -palvelun kautta tai Ravintola Sulon isolta screeniltä.

Neljäs välieräottelu pelataan Kajaanissa kello 18.30. Ennakkolippuja otteluun saa Hokin toimistolta perjantaina kello 9–15 välisenä aikana, lauantaina kello 11–15 sekä jäähallilta kello 16.30 alkaen.