OTTELUENNAKKO: Hokki hakee toista kiinnitystä välieräpaikkaan

Kajaanin Hokki hakee torstaina puolivälieräsarjan toista voittoa. Jututimme Hokin maalipyssy Teddy Da Costaa sekä hieman yllättävään rooliin ajautunutta Ville Hyväristä.

Hokin ja HCK:n välinen ottelusarja alkoi tiistaina Keravalla. Hokki haki Keravalta komean 1–5-voiton ja varasti näin ollen tärkeän kotiedun itselleen. Näin ollen onnistuivat myös näpäyttämään ihan moitinnan kohteeksi joutunutta vieraspelaamista.

– Se oli sellainen lähtö tähän sarjaan mitä haluttiinkin. Meidän vieraspelaamista on paljon moitittu, mutta me osoitettiin, että meillä on ollut koko ajan tieto missä mennään, Hokin päävalmentaja Petri Mattila veistelee.

Da Costa nauttii pudotuspeleistä

Peräti 25 kertaa runkosarjassa osunut Teddy Da Costa on ollut tällä kaudella Hokin paras maalintekijä. Maalin ohella jäähytilaston voittajana historiaan kirjoihin jäänyt Da Costa näki pudotuspelien ensimmäisen ottelun Keravalla todella fyysisenä.

– Se oli todella kova ja fyysinen peli. Me pelasimme todella hyvin. Saimme itseluottamuksen päälle, teimme maalit paikoista ja kontroilloimme peliä. Se oli lähes täydellinen vieraspeli, Da Costa tiivistää.

Ensimmäisessä puolivälieräottelussa tehot 0+1 iskenyt Da Costa on kuulunut jo voisia Ranskan maajoukkueen vakiokasvoihin. Urallaan jo kolmet MM-kisat pelannut keskushyökkääjä kertoo nauttivansa pudotuspelien tunnelmasta.

– On todella kiva pelata pudotuspelejä. Joka kiekosta täytyy taistella todella kovasti. Tästä tulee kuitenkin vielä tiukka sarja, sillä olemme voittaneet vasta yhden ottelun ja tarvitsemme vielä kolme voittoa päästäksemme seuraavalle kierrokselle, Da Costa muistuttaa.

Da Costan pyssy lauloi runkosarjassa peräti 25 kertaa.

Da Costan pyssy lauloi runkosarjassa peräti 25 kertaa.

Yhteydessä pikkuveljeen viikoittain

Da Costan neljä vuotta nuorempi pikkuveli Stéphane Da Costa pelaa tällä hetkellä NHL-joukkue Ottawa Senatorsin farmijoukkue Binghamton Senatorsin riveissä. Niin ikään rightiltä laukova ja lähes identtisen mitat omaava pikkuveli on pelannut tällä kaudella AHL:ssä 47 ottelua tehot 14+33=47. Hänet valittiin myös viime viikon parhaaksi pelaajaksi AHL:ssä.

Pikkuveli-Stéphane on ehtinyt pelata tällä kaudella myös NHL:ssä 12 ottelua tehoin 3+1=4. Hokki-hyökkääjä Da Costa kertookin olevansa yhteydessä pikkuveljeen viikoittain.

– Olen häneen yhteydessä joka viikko. En kuitenkaan ehdi seurata pelejä, koska minun pitäisi olla silloin nukkumassa, kun hänen pelinsä alkavat, Da Costa harmittelee.

Tulevaan kotiotteluun katseet suuntaava Da Costa uskoo vahvasti Hokin nappaavan torstaina ottelusarjan toisen voiton.

– Meidän täytyy pelata yhtä aggressiivisesti kuin mitä pelasimme tiistaina Keravalla. Tunnen oloni hyväksi ja uskon, että voitamme huomenna, Da Costa lupailee.

Hyvärinen: ”Yritetään auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon”

Mestiksen uusittu otteluohjelma saa kiitosta pelaajilta. Esimerkiksi viime kaudella SaPKossa pelanneen Ville Hyvärisen kausi loppui 9. helmikuuta. Tällä kaudella tosipelit alkavat kuukautta myöhemmin.

– Kyllä tämä on aika paljon hienompaa, että vasta nyt aletaan pelaamaan niitä isoja pelejä, kun aurinko paistaa ja kelit lämpenevät. Viime vuonna tultiin jo Leviltä pois pari viikkoa sitten, Hyvärinen hymähtää.

Ville Hyvärisen kausi loppui ennen aikojaan. Hän elää kuitenkin edelleen täysillä joukkueen mukana.

Ville Hyvärisen kausi loppui ennen aikojaan. Hän elää kuitenkin edelleen täysillä joukkueen mukana.

Marraskuussa olkapäänsä loukannut ja pitkän kuntoutusjakson läpikäynyt Hyvärinen ei päättänyt hylätä joukkuetta, vaan hän elää edelleen täysillä hengessä mukana joukkueen pelatessa kauden tärkeimpiä pelejä.

Hyvärinen onkin löytänyt uuden ja hieman yllättävän roolin penkin takaa. Omaa rooliaan hän ei kuitenkaan osaa tarkkaan sanoa.

– Sitä pitää kysyä joltakin fiksummalta. En tiedä itsekään mikä se rooli on. Rooli kuin rooli kelpaa, yritetään auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon, Hyvärinen intoilee.

Hyvärinen nähtäneen myös huomenna Hokin vaihtopenkin takana. Hän odottaa tulevaa koitosta jo malttamattomana.

– Hyvä päänahka haettiin Keravalta ja pelattiin hyvä peli. Siitä on hyvä jatkaa johtoasemassa eteenpäin. Huomenna on hieno peli tulossa, Hyvärinen lupaa.

Nähdäänkö näitä tuuletuksia myös huomenna?

Nähdäänkö näitä tuuletuksia myös torstaina?

Vältä jonotus – liput ennakkoon Hokin toimistolta

Lippuja torstain 2. puolivälieräotteluun saa ennakkoon Hokin toimistolta, joka on auki kello 9–15 välisenä aikana. Hankkimalla liput ennakkoon vältät ruuhkat jäähallilla, jossa lippuja myydään kello 16.30 alkaen.

Mestiksen 2. puolivälieräottelu Hokki–HCK alkaa torstaina kello 18.30 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!