OTTELUENNAKKO: Hokki hyökkää valmentajaa vaihtaneen KeuPan kimppuun

Keskiviikkona nähdään Kajaanissa kahden kipeästi pisteitä tarvitsevan joukkueen kohtaaminen, kun yhteen iskevät Hokki ja KeuPa HT. Keuruulaiset vaihtoivat juuri Hokki-ottelun alla valmentajaa, kun Jussi Tupamäki sai yllättäen lähteä ja tilalle tuli Kari Rautakorpi. Otteluun mielenkiintoa tuo myös se, että vieraiden maalilla nähdään todennäköisesti sotkamolaislähtöinen Antti Karjalainen.

Kajaanin Hokin taistelu kotiedusta jatkuu keskiviikkona kotiottelulla sarjanousija KeuPa HT:tä vastaan. Sarjaneloseksi lauanataina kivunnut Hokki tarvitsee kovasti pisteitä, sillä kaksi pistettä kajaanilaisten perässä majaileva TUTO Hockey on pelannut kaksi ottelua Hokkia vähemmän.

Erityisen tärkeä ottelu on vierasjoukkue KeuPalle, sillä keuruulaiset ovat tällä hetkellä tasapisteissä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävän Peliittojen kanssa.

– Ei tätä ottelua voi vähätellä meidänkään kannalta. Jos täällä Kajaanissa oli lauantaina tärkeä peli, niin ei tämänkään pelin arvo tipahda meidän osalta yhtään, Hokki-käskijä Jari Laukkanen muistuttaa.

KeuPa HT teki maanantaina yllättäen valmentajavaihdoksen, kun ennakko-odotuksiin nähdeen hurjaan lentoon KeuPan piiskannut Jussi Tupamäki sai väistyä ja tilalle palkattiin KeuPan Mestikseen nostanut Kari Rautakorpi.

Keuruulaisseura perusteli päätöstään tappioputkeen ajautumisella, jonka vuoksi seuran oli tehtävä muutoksia joukkueen herättämiseksi. KeuPa HT on hävinnyt viisi edellistä otteluaan karulla maalierolla 7-34.

Valmentajanvaihdoksen vaikutukset kuitenkin tunnistetaan Hokki-leirissä ja päävalmentaja Laukkanen odottaakin keskiviikoksi uudelleen syntynyttä keuruulaisjoukkuetta.

– KeuPan valmentajavaihdos on varmasti yksi sellainen juttu, mikä nostetaan meillä peliin valmistautuessa esiin. Me ei voida tietää minkälaista peliä sieltä tulee, mutta KeuPa on varmasti huomenna valmiina pelaamaan ja se on meidän syytä tiedostaa, Laukkanen kommentoi.

Mäenalanen: ”Edellisellä visiitillä sain kaivettua itseluottamusta takaisin”

saku-mäenalanen

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen maalipörssin voittaja Saku Mäenalanen palaa Kajaaniin. (Kuva: liiga.fi)

Oulun Kärppien sopimuspelaajat Saku Mäenalanen ja Jesse Puljujärvi pelaaavat Hokki-paidassa tämän viikon kahdessa ottelussa. 16-vuotias Puljujärvi oli Hokin mukana myös viime viikon kolmessa ottelussa, joissa superlupaus iski tehot 1+1.

Mäenalanen iski edellisellä Hokki-visiitillään 13 ottelussa tehot 4+4. Viime kaudella alle 20-vuotiaiden MM-kultaa ja samalla myös turnauksen maalipörssin voittanut Mäenalanen sai edellisellä kerralla Kajaanista mukaan paljon itseluottamusta.

– En olisi mahtunut tällä viikolla pelaamaan Kärpissä. Täällä tulee kaksi hyvää peliä ja samalla pelituntuma pysyy hyvänä. Edellisellä visiitillä sain kaivettua itseluottamusta takaisin ja sitä kautta hyvän tatsin päälle liigapeleihin, Mäenalanen kertaa.

– Pyrin tuomaan Hokkiin vahvaa luistelua sekä hyvää hyökkäys- ja puolustuspeliä. Ei muutama maalikaan olisi pahitteeksi, Mäenalanen jatkaa.

Lisää Kärppäkaksikon lainapestistä: https://hokki.fi/puljujarvi-ja-maenalanen-pelaavat-taman-viikon-kajaanissa/

Kotietu valttia aikaisemmissa kohtaamisissa

Hokin edellinen viikko sisälsi kolme ottelua, joista linnapaidat nappasivat yhteensä seitsemän pistettä. Kolmen pisteen kotivoitot irtosivat SaPKosta ja TUTO Hockeystä, mutta sen sijaan Peliitat oli Hokkia vahvempi Heinolassa voittomaalikilpailun jälkeen.

Hokki-käskijä Laukkasen mukaan parannettavaa jäi etenkin hyökkäyspelaamiseen.

– Meidän pitäisi saada paremmin hyökkäyspeliä aikaiseksi viimeisen neljän runkosarjapelin aikana. Sen osalta tekeminen on ollut vähän heikkoa, viime aikoina ollaan hyökätty aika vähänlaisesti, Laukkanen perkaa.

Hokki on vienyt joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset voitoin 3-2. Aiemmissa otteluissa kotietu on ollut valttia, sillä ainoastaan ensimmäinen kohtaaminen syyskuun puolivälissä päättyi vierasvoittoon.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
17.9.2014 KeuPa HT – Hokki 2-7
10.10.2014 Hokki – KeuPa HT 4-2
21.11.2014 KeuPa HT – Hokki 4-2
17.12.2014 Hokki – KeuPa HT 6-1
10.1.2015 KeuPa HT – Hokki 4-3

Kalapudas ja Humaloja palaavat kaukaloon

Hokin sairastuvalta kuuluu positiivisia uutisia, sillä Antti Kalapudas ja Miska Humaloja palaa keskiviikkona linnapaitojen kokoonpanoon. Myös pitkään sivussa ollut maalivahti Timo Niemi nousee Hokin kokoonpanoon, mutta vielä keskiviikkona torjuntavastuun maalilla kantaa vahvasti esiintynyt Antti Lehtonen.

Sen sijaan puolustaja Ville Hyvärinen sekä hyökkääjät Miikka Pitkänen ja Samu Pyykkönen ovat sivussa tämän viikon kotiotteluista. Myös laitahyökkääjät Janne Niva ja Riku Toivo huilaavat varmuudella tämän viikon ottelut. Nivan ja Toivon tarkempi toipumisennuste selvinnee loppuviikon aikana.

Hokin kokoonpanosta puuttuvat myös puolustajat Jarkko Heikkinen ja Risto Mattila, joiden kausi päättyi syyskauden loukkaantumisiin.

Miska Humaloja palaa keskiviikkona Hokin kokoonpanoon.

Miska Humaloja palaa keskiviikkona Hokin kokoonpanoon.

Nähdäänkö vieraiden maalilla kainuulaisväriä?

KeuPa HT oli aktiivinen siirtorajan kynnyksellä, kun se hankki joukkueeseen viime kaudella HCK:ssa 49 tehopistettä iskeneen Tomi Mustosen sekä puolustaja Panu Hyypän. Lauantaina KeuPan maalilla pelasi alkukaudella Hokissakin esiintynyt Samu Perhonen, mutta näillä näkymin Perhosen lainapesti jäi yhden ottelun mittaiseksi.

Sen sijaan vierasjoukkueen maalilla saatetaan nähdä keskiviikkona kainuulaisväriä, sillä Sotkamon Kiekon kasvatti Antti Karjalainen siirtyi KeuPa HT:n riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Tällä kaudella Lukon A-junioreiden maalilla 43 ottelua torjunut Karjalainen siirtyi C-juniori-ikäisenä pelaamaan Ilveksen junioreihin.

Viime kaudella 19-vuotias maalivahti torjui EC Red Bull Salzburgin farmijoukkueessa, joka pelasi Venäjän nuorisosarja MHL:ssä. Täksi kaudeksi SoKi-kasvatti palasi Suomeen ja oli Nuorten SM-liigan 7. paras maalivahti torjuntaprosentilla 91,18%.

Karjalaisen lisäksi KeuPa HT tiedotti tiistaina hankkineensa joukkueeseen Lukon A-junioreista puolustajat Roni Leväsen ja Aleksi Saarisen sekä hyökkääjä Rasmus Smedbergin. Kolmikon lainapesti on voimassa niin ikään toistaiseksi.

Edellä mainitut kenttäpelaajat kuuluvat Lukon nimeämään viiden nuoren pelaajan joukkoon, jotka voivat vielä palata tällä kaudella Lukon organisaatioon. Maalivahdit voivat puolestaan liikkua vapaasti Liigan ja Mestiksen välillä iästä riippumatta. Lukon A-junioreiden kausi päättyi viime sunnuntaina runkosarjaan.

Myös KeuPa kärsii loukkaantumishuolista, sillä edellisestä ottelusta keuruulaisten riveistä puuttuivat tehohyökkääjät Kaarlo Jormakka ja Janne Kumpulainen.

Hokki – KeuPa HT keskiviikkona 25. helmikuuta kello 18.30 Kajaanin jäähallissa. Tervetuloa!