OTTELUENNAKKO: Hokki isännöi ilmaisottelussa Jukureita

Kajaanin Hokki isännöi torstai-iltana pelattavassa ottelussa Mikkelin Jukureita. Panoksia ei ottelusta puutu, sillä molemmat joukkueet kamppailevat samoista sijoista ja joukkueiden välistä piste-eroa sarjataulukossa on vain kuusi pistettä. Hokin yhteistyökumppanit tarjoavat otteluun ilmaisen sisäänpääsyn kaikille katsojille ja lisäksi Leijona Catering tarjoaa tuhannelle ensimmäiselle hernekeittoa!

Torstain otteluun lähdetään herkullisista lähtöasetelmista. Sarjavitonen Hokki kamppailee vielä tiukasti kotiedusta ja sarjassa seitsemäntenä majaileva Jukurit yrittää tavoittaa kuusi pistettä edellä olevaa Hokkia. Voitolla Hokki pystyisi kasvattamaan piste-eron Jukureihin jo varsin merkittäväksi, sillä torstain kierroksen jälkeen Mestiksessä pelataan enää neljä ottelukierrosta.

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kolmeen otteeseen. Voitot ovat menneet Jukureille niukasti 2–1. Kaikki aiemmat kohtaamiset ovat olleet tiukkoja maalin otteluita, joskin viimeisin kohtaaminen Mikkelissä päättyi numeroihin 4–2, kun Jukurit iski viimeisen osumansa tyhjään maaliin.

Keskenäiset ottelut tällä kaudella:
25.9.2013 Jukurit – Hokki 5–6 VL
6.11.2013 Hokki – Jukurit 2–3 JA
7.12.2013 Jukurit – Hokki 4–2

Vastassa nousukuntoinen Jukurit

Jukureiden tammikuu oli erittäin synkkä, sillä sarvipaidat onnistuivat voittamaan kymmenestä pelaamastaan ottelusta ainoastaan yhden. Pahimmillaan hallitsevan Mestis-mestarin tappioputki oli peräti seitsemän ottelun mittainen. Viime viikkojen trendi on ollut kuitenkin nouseva, sillä Jukurit on jäänyt seitsemässä edellisessä ottelussaan vain kertaalleen ilman pisteitä.

Runkosarjassa peräti 35 osumaa Hokkia vähemmän tehneen Jukureiden ykköstykkinä on häärinyt peräti 42 maalin johtanutta syöttöä tarjoillut Toni Jalo. Mestiksen pistepörssissä sijalle seitsemän yltävä Jalo on ollut viime aikoina kovassa vireessä, sillä seitsemässä edellisessä ottelussa Jalo on summanut tehot 1+9=10. Jalon jälkeen Jukureiden pistepörssiä tulee pitkä hyppy, sillä seuraavaksi eniten pisteitä tehtaillut Niko Laakkonen on 17 pistettä Jalon pistelukemia perässä.

Jukurit pistepörssi TOP5
1. Toni Jalo 51, 6+42=48
2. Niko Laakkonen 51, 16+15=31
3. Jesse Rohtla 49, 12+18=30
4. Oula Palve 45, 10+17=27
5. Mikko Laine 48, 14+10=24

Toni Jalo ja Jesse Rohtla ovat olleet Jukureiden tehokkaimpia pelaajia.

Toni Jalo (vas.) ja Jesse Rohtla (kesk.) ovat olleet Jukureiden tehokkaimpia pelaajia.

Huimalle kotiputkelle jatkoa

Hokin viime viikko oli kaksijakoinen, sillä komeaa 3–2-kotivoittoa Jokipojista seurasi niukat 3–1 ja 2–1-vierastappiot TUTOlle ja LeKille. Hokin otteet kotona ovat kuitenkin erinomaisia, sillä edellisestä pisteettömästä kotitottelusta on vierähtänyt aikaa jo lähes 16 viikkoa. Linnapaidat ovat napanneet pisteitä 16 edellisestä kotiottelusta ja tällä hetkellä kajaanilaiset viilettävät peräti seitsemän kotivoiton putkessa.

– Lähdetään nauttimaan yhdessä pelaamisesta ja kotipelistä. Tämä viikko on aika kevyt, joten huomenna nähdään kaukalossa hyvin levännyt ja energinen Hokki, kakkosvalmentaja Jukka Kuusivuori lupaa.

Hokin sisäistä pistepörssiä selkeästi johtava Teemu Virtala kamppailee edelleen tiukasti Mestiksen pistepörssin voitosta. Hokki-kapteeni on tällä hetkellä tasapisteissä Jokipoikien Mikael Ruohomaan kanssa.

Hokki pistepörssi TOP5
1. Teemu Virtala 44, 19+41=60
2. Anthony Guttig 37, 18+28=46
3. Teddy Da Costa 43, 25+16=41
4. Riku Toivo 51, 13+28=41
5. Timo Hiltunen 51, 18+16=34

Rajala ja Makkonen palaavat kokoonpanoon

Hokin sairastuvalta kuuluu iloisia uutisia, sillä vuodenvaihteessa loukkaantunut Jussi Makkonen palaa torstaina Hokin kokoonpanoon. Vastaavasti viime viikon Marco Tuokon jyrän alle jäänyt Matus Vizvary on sivussa linnapaitojen kokoonpanosta ylävartalovamman vuoksi.

Vizvaryn ohella Hokin kokoonpanosta puuttuu myös Veikko Karppinen, joka sai lauantain LeKi-ottelun jälkipyykkien seuraamuksena kahden ottelun pelikiellon taklattuaan kiekotonta Jarkko Pyymäkeä. Ottelussa Karppiselle tuomittiin tilanteesta kahden minuutin rangaistus estämisestä, mutta kurinpidon päätöksen mukaan tilanteesta olisi pitänyt tuomita ottelurangaistus laitataklauksesta. Karppinen kärsii pelikieltonsa huomisessa Jukurit- sekä tulevan perjantain Peliitat-otteluissa.

Jussi Makkonen (kesk.) palaa torstaina linnapaitojen kokoonpanoon.

Jussi Makkonen (kesk.) palaa torstaina linnapaitojen kokoonpanoon.

Linnapaidat saivat hyökkäysosastolle kaivatun vahvistuksen juuri ennen siirtoikkunan sulkeutumista, kun kahdella edelliskaudella Hokissa pelannut Ville Rajala palasi Kajaaniin. Alkukaudella Rajala pelasi 21 ottelua KooKoon paidassa tehoin 3+4=7. Lisäksi 24-vuotias Rajala ehti pelata viisi ottelua Suomi-sarjaa tahkoavan Kokkolan Hermeksen riveissä, joissa raamikas laitahyökkääjä iski niin ikään tehot 3+4=7.

Rajala saa heti paluuottelussaan oivallisen näyttöpaikan, kun hän pääseemään pelaamaan yhdessä Teemu Virtalan ja Riku Toivon kanssa. Viime viikolla Virtalan ja Toivon vierellä pelannut Samu Pitkänen siirtyy puolestaan Karppisen tilalle nelosketjun keskelle.

Hallitsevan mestarin ovi kävi vilkkaasti siirtorajan kynnyksellä

Jukurit oli kaikista aktiviisin Mestis-joukkue siirtoikkunan alla. Mestiksen hallitseva mestari sai koko kauden epävarmasti toimineelle maalivahtiosastolleen vahvistuksen Rauman Lukosta, kun pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt Oskari Setänen liittyi mikkeliläisten vahvuuteen loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Setäsen alku Jukuri-paidassa on ollut suorastaan erinomainen, sillä neljässä pelaamassaan ottelussa vasta 19-vuotias Setänen on torjunut kiekot hurjalla torjuntapronsentilla 95,65%. Vastaavasti kajaanilaisyleisöllekin tuttu Petteri Similä sai pakata laukkunsa ja etsiä uuden seuran.

Jukurit oli aktiivinen siirtomarkkinoilla. Haavin tarttui muun muassa uusi ykkösmaalivahti.

Jukurit oli Mestiksen aktiivisin joukkue siirtomarkkinoilla. Haavin tarttui muun muassa uusi ykkösmaalivahti.

Lisäksi Jukurit sai riveihinsä myös toisen lainapelaajan loppukaudeksi, kun niin ikään Rauman Lukon sopimuspelaajiin kuuluva ja edelleen A-junioreiden SM-liigan pistepörssiä johtava Niklas Näppi liittyi Jukureiden vahvuuteen. Jukurit hankki riveihinsä myös JYP-Akatemian johtaviin pelaajiin pitkään kuuluneen Oula Palveen, joka tuo vahvistusta etenkin Jukureiden hyökkäyspään pelaamiseen.

Jukurit teki siirtorajan kynnyksellä myös kaksi varsin harvinaista pelaajavaihtoa. Ensimmäisen pelaajavaihdon Jukurit teki sarjan häntäpään joukkueihin kuuluvan LeKin kanssa, kun ennakko-odotuksiin nähden heikosti Jukureissa esiintynyt Joonas Koskinen siirtyi Lempäälään ja 170 Liigaottelun kokemuksen omaava Nestori Lähde vaihtoi mikkeliläisten riveihin. Toisen pelaajavaihdon Jukurit teki juuri ennen siirtoikkunan sulkeutumista, kun HCK:n Joel Lehtinen vaihtoi Mikkeliin ja vastaavasti Jukureissa pelannut Jesse Juntheikki palasi kotikonnuilleen Keravalle.

Hernekeittoa ja sirkushuveja

Hokin yhteistyökumppanit tarjoavat torstain ottelun ilmaisen sisäänpääsyn. Lisäksi Leijona Catering tarjoaa myös tuhannelle ensimmäiselle hernekeittoa. Hokki-leiristä odotetaankin hallin täyttymistä vesi kielellä.

– Toivottavasti halli on täynnä huomenna ja saadaan sieltä meille tukea ja kannustusta. Me pyritään tarjoamaan yleisölle vastinetta voiton myötä, Kuusivuori toteaa.

Ottelu alkaa kello 18.30 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!