OTTELUENNAKKO: Hokki kohtaa ilmaisottelussa ex-NHL-vahdilla vahvistuneen LeKin

Kajaanin Hokki pelaa perjantaina runkosarjan viimeisen kotiottelunsa LeKiä vastaan. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy, jonka lisäksi 500 ensimmäiselle on tarjolla hernekeittoa. Lisäksi vierasjoukkueen riveissä nähdään mielenkiintoinen pelaaja, kun entinen NHL-maalivahti Mika Noronen vartioi LeKin maalia.

Hokki avasi kahden pelin viikkonsa keskiviikkona kotikaukalossa KeuPaa vastaan. Ottelu oli Hokille tuskainen, mutta linnapaidat nousivat lopulta komeaan 6-5-voittoon voittomaalikilpailun jälkeen, vaikka KeuPa johti ottelua parhaimmillaan kolmella maalilla.

– Pelaajat olivat yhtä mieltä siitä, että heidän valmistautuminen ei ollut hyvällä tasolla. Se näkyi meidän ensimmäisen erän pelaamisessa, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen toteaa.

– Pelissä oli kuitenkin paljon positiivista. On aika harvinaista nousta 1-4-tappioasemasta taistelemaan voitosta. Se kannattaa myös muistaa, että joukkueella oli hyvä moraali, sillä joku toinen ryhmä olisi voinut heittää pyyhkeen lopullisesti kehään, Laukkanen huomauttaa.

Hokki onnistui tekemään KeuPa-ottelussa kolme ylivoimamaalia, jotka kaikki syntyivät yhden minuutin ja 20 sekunnin sisään. Laukkanen kuitenkin kertoo, ettei joukkueen pelaamiseen ei tehdä suuria muutoksia keskiviikon ja perjantain pelien välissä.

– Ylivoimapeli oli hyvää ja siitä otetaan hyviä asioita mukaan huomiselle. Tällä aikajänteellä ei ehdi viisikkopeliin paljon puuttumaan, vähän kuitenkin katsottiin joukkueen kanssa videoita. Viisikkopelaamiseen pitää saada parannusta aikaiseksi.

Niemi tekee paluun Hokin maalille

Timo Niemi palaa perjantaina tositoimiin.

Timo Niemi palaa perjantaina tositoimiin.

Keskiviikkona Hokin kakkosmaalivahtina toiminut Timo Niemi tekee perjantaina paluun linnapaitojen tolppien väliin. Niemi loukkaantui tammikuun alussa pelatussa kotiottelussa TUTOa vastaan, jonka vuoksi Niemi oli poissa tositoimista 1,5 kuukautta.

– Kivahan se on tietysti päästä tositoimiin. Kuitenkin kuusi viikkoa olin aika lailla kokonaan pois jäältä, joten kiva on päästä taas joukkueen mukaan, Niemi iloitsee.

Niemi palasi Hokin kokoonpanoon keskiviikkona, jolloin 22-vuotias maalivahti sai ennen voittomaalikilpailun alkua käskyn maalille. Niemi selvitti yhtä vaille kaikki KeuPan yritykset ja torjui Hokille tärkeän lisäpisteen

– Varmaan minuutti ennen ensimmäistä laukasta sain kuulla pääseväni maaliin. Rankkarit ovat oma maailmansa, mutta kaikkeen pitää olla valmis, kun käsky käy maalille.

Niemi odotaa perjantain otteluun paremmin valmistautunutta Hokki-joukkuetta, jonka takana on myös helppo torjua.

– Jokainen peli on omanlaisensa. Siitä kuitenkin lähdetään, että minun silmiin joukkue pelaa hyvin ja sen takana on helppo pelata, Niemi päättää.

Hokilla kymmenen ottelun kotipisteputki

Hokki ja LeKi ovat kohdanneet runkosarjassa seitsemän kertaa, joista voitot ovat menneet Hokille 5-2. Edellisen kerran joukkueen kohtasivat vajaat kaksi viikkoa sitten Lempäälässä, jolloin LeKi oli vahvempi jalkapallolukemin 1-0.

– LeKi on meille tuttu joukkue. LeKi kuuluu niihin joukkueisiin, jotka keskittyy pelaamaan sekä Lempäälässä että täällä Kajaanissa. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet hyviä Mestis-pelejä. Raamit ovat kaikkinensa meidän ja LeKin osalta hyvään tapahtumaan, Laukkanen ennakoi.

Hokki on ollut viime aikoina kovassa kotivireessä, sillä linnapaidat napanneet kotikaukalossa pisteitä peräti kymmenestä peräkkäisestä ottelusta, joissa linnapaitojen pistetili on karttunut peräti 26 pisteellä. Edellisen kerran Hokki on jäänyt kotona kokonaan ilman pisteitä 10. joulukuuta JYP-Akatemiaa vastaan.

Kajaani on ollut myös vaikea paikka LeKille, sillä Hokki on napannut voiton kahdeksasta edellisestä Kajaanissa käydystä kohtaamisesta. LeKin voitti edellisen kerran Kajaanissa 17.9.2011.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
26.9.2014 LeKi – Hokki 5-3
31.10.2014 Hokki – LeKi 6-1
1.11.2014 LeKi – Hokki 3-6
12.11.2014 Hokki – LeKi 3-2
29.11.2014 LeKi – Hokki 3-4 JA
16.1.2015 Hokki – LeKi 4-0
14.2.2015 LeKi – Hokki 1-0

LeKi vahvistui siirtorajan kynnyksellä entisellä NHL-vahdilla

LeKi teki siirtorajan kynnyksellä joukkueeseensa kovia vahvistuksia. Nimekkäimmän vahvistuksen saukkopaidat hankkivat joukkueen maalinsuulle, kun urallaan 75 NHL-ottelua pelannut Mika Noronen torjuu loppukauden LeKin maalilla. 35-vuotias Noronen on edustanut kertaalleen urallaan myös Suomen MM-kisoissa. Alkukauden ilman seuraa ollut Noronen on pelannut tähän mennessä LeKi-maalilla kaksi ottelua torjuntaprosentilla 93,44.

Antti Kurkinen pelaa perjantaina Hokin ykkösketjussa.

Antti Kurkinen pelaa perjantaina Hokin ykkösketjussa.

Lisäksi LeKi teki kovia hankintoja hyökkäyssuuntaan, kun joukkueen vahvuuten liittyivät viime kaudella Mestiksen pistepörssissä sijalle kolme päätynyt Roope Ranta, Kiekko-Vantaan tehokkain pistemies Tomi Tuomisto sekä viime kaudella KooKoossa Mestiksen mestaruuden voittanut Antti Mäkilä. Hyökkäyskolmikosta Tuomisto on ollut kuitenkin sivussa loukkaantumisen takia.

Lisäksi Ilves-puolustaja Mikke Levo on saukkopaitojen vahvuudessa vielä ainakin tämän viikon. Myös Tapparan sopimuspelaajat Atte Mäkinen ja Otto Rauhala ovat pelanneet viime ottelut LeKin riveissä.

– LeKi vahvistui siirtorajan kynnyksellä usealla kovalla pelaajalla. Lisäksi heillä on tähän sarjaan todella kovan luokan maalivahti, Laukanen kertoo.

Hokki jatkaa perjantaina samalla miehistöllä kuin keskiviikon KeuPa-ottelussa. Ketjuihin tulee kuitenkin muutoksia, sillä Antti Kurkinen hyppää Hokin ykkösketjuun Balazs Sebokin ja Niko Saarenpään rinnalle.

Kärppä-lainat Saku Mäenalanen ja Jesse Puljujärvi pelaavat Markus Korkiakosken laidoilla ja keskiviikon ottelun ratkaissut Antti Kalapudas saa puolestaan laidoilleen Niklas Näpin ja Tomi Wileniuksen. Nelosketjuun ja puolustajapareihin Hokki ei tee muutoksia.

Hokki – LeKi perjantaina 27. helmikuuta Kajaanin jäähallissa kello 18.30 alkaen. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy ja lisäksi Hokki tarjoaa 500 ensimmäiselle hernekeittoa!

HOKKILEKI MAINOS