OTTELUENNAKKO: Hokki kohtaa KHL-miehillä varustetun Kiekko-Vantaan

Kahden ottelun voittoputkessa kulkeva Kajaanin Hokki kohtaa perjantai-iltana kotonaan Kiekko-Vantaan. Lohipaitojen riveissä nähtäneen myös perjantaina useita KHL-sopimuksen omaavia pelaajia.

Hokin kolmen pelin viikko alkoi mallikkaasti Mikkelissä, josta linnapaidat hakivat jo kauden kolmannen voittonsa luvuin 1-3. Kiekko-Vantaa sen sijaan avasi peliviikkonsa Kouvolasta, jossa isäntäjoukkue KooKoo oli vahvempi luvuin 5-2 ja passitti lohipaidat kotimatkalle tyhjin käsin.

Vierasjoukkueen riveistä löytyy KHL-joukkue Jokereihin sopimuksen tehneitä pelaajia. Maalivahti Jani Kautto ja keskushyökkääjä Severi Sillanpää eivät ole kuitenkaan päässeet vielä tällä kaudella pelaamaan helsinkiläisten riveissä. Keskiviikon kierroksella sivussa ollut Kautto on torjunut lohipaitojen maalilla 20 ottelussa, ja Sillanpää kerännyt yhdeksässä ottelussa tehot 1+3.

Puolustaja Niko Peltola oli alkukaudella liiganousija Vaasan Sportin kantavia voimia, mutta Peltola sai joulukuussa kutsun takaisin Jokereihin. Peltola ehti saalistaa kymmenessä KHL-ottelussa tehot 0+1, kunnes kutsu kävi Vantaalle, jossa hän on pelannut kolme ottelua ilman tehopisteitä.

Kiekko-Vantaan neljäs KHL-apu Santeri Saari sen sijaan purki aiemmin tänään sopimuksen Jokereiden kanssa.

Hokin ja Kiekko-Vantaan kauden aiempien kohtaamisten pisteet ovat menneet Hokille 7-5. Hokki on voittanut molemmat ottelut Tikkurilassa, mutta Kajaanista lohipaidat ovat pystyneet hakemaan neljä pistettä kuudesta mahdollisesta.

– Yleisesti ottaen nämä ovat olleet hyviä pelejä. Pelattiin sitten täällä Kajaanissa tai Tikkurilassa, niin Kiekko-Vantaa pyrkii pelaamaan. Ja kun vastakkain on kaksi pelaavaa joukkuetta, niin silloin mahdollista syntyä hyvää peliä. Ja sellaista odotan huomiseltakin, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ennakoi.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
3.10.2014 Hokki – K-Vantaa 5-4 VL
17.10.2014 K-Vantaa – Hokki 1-6
5.12.2014 Hokki – K-Vantaa 0-2
12.12.2014 K-Vantaa – Hokki 2-3 VL

Miska Humaloja on päässyt viime aikoina tuulettamaan maaleja.

Miska Humaloja on päässyt viime aikoina tuulettamaan maaleja.

Kokoonpanot

Hokki jatkaa perjantaina samalla kokoonpanolla kuin millä se pelasi keskiviikkona Mikkelissä.

– Meillä on nyt pitkästä aikaa mahdollista vakiinnuttaa koostumuksia, joten pidetään ketjut ennallaan. Jos pelin aikana tarvitsee reagoida, niin siinä tapauksessa reagoidaan, Laukkanen näkee.

Kiekko-Vantaa koki alkuviikosta kaksi kovaa menetystä, kun Bluesin sopimuspelaajiin kuuluvat Aleksi Rutanen ja Iikka Kangasniemi siirtyivät loppukaudeksi TUTO Hockeyn riveihin. Vahvaa tulokaskautta pelaava Kangasniemi oli poistuessaan Kiekko-Vantaan 2. paras pistemies tehoin 3+23=26.

Keskiviikkona vantaalaisten riveistä puuttuivat myös Jere Sneck, Jani Honkanen, Robin Saari, Janne Juutinen, Julius Rantaeskola sekä joukkueen paras pistemies Tomi Tuomisto. Varmuudella Kiekko-Vantaan kokoonpanoon palaa pelikiellosta vapautuva Jere Laine.

Mielenkiintoisin tilanne on kuitenkin vantaalaisten maalilla. Keskiviikkona Kiekko-Vantaan maalia vartioi HIFK A-junnuista hätiin kutsuttu vasta 17-vuotias Christian Heljanko, sillä Kauton lisäksi sairastuvalta löytyivät myös lohipaitojen omat sopimusmaalivahdit Noora Räty ja Joona Partanen.

Hokki – Kiekko-Vantaa perjantaina 30.1. kello 18.30 Kajaanin jäähallissa.

Liput ennakkoon: http://www.lippu.fi/Lippuja-hokki-kvantaa-kajaani.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=1258855%244247276&jumpIn=yTix&kuid=465205&from=erdetaila