OTTELUENNAKKO: Hokki lähtee etelänkiertueelle uusitulla kokoonpanolla

Kajaanin Hokki pakkasi torstaiaamuna pelikassinsa ja suuntasi nokan kohti Turkua. Perjantaina Hokki kohtaa Turun Kupittaalla TUTO Hockeyn ja lauantaina Lempäälässä LeKin. Hokki joutuu pelaamaan viikonlopun ottelut ilman keskiviikkona loukkaantunutta kultakypärä Tomas Mikusia, mutta linnapaidat saavat sen sijaan apuja sairastuvalta ja Kuopiosta.

Mestiksessä sijalla kolme majaileva Kajaanin Hokki mittelee viikonloppuna tärkeistä pisteistä vieraskaukalossa. Hokkia kaksi ottelua vähemmän pelannut TUTO Hockey on sarjassa viidentenä vain neljä pistettä kajaanilaisten perässä. Hokki on voittanut joukkueiden kauden keskenäiset kohtaamiset 3-1.

Lauantaiksi linnapaidat matkaavat puolestaan LeKin vieraaksi Lempäälään. LeKi on tällä hetkellä sarjassa kuudentena 12 pistettä linnapaitoja perässä. Viisi edellistä keskenäistä ottelua Hokille hävinnyt LeKi pääsee otteluun tuoreilla jaloilla, sillä saukkopaidat eivät pelaa perjantaina.

– Tärkeitä pisteitä on jaossa. Pelin pitää kuitenkin parantua, jos meinataan tältä reissulta pisteitä tuoda. Keskiviikon pelin pohjalta pelillinen suorittaminen jätti paljon parennattavan varaa. Sille ei voida tässä yhden päivän aikana kuitenkaan tehdä mitään maagista, kun emme käy tänään edes jäällä, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ennakoi.

Mikus sivussa – Saarenpää ja Saukko palaavat kaukaloon

Hokki lähti torstaina matkaan ilman joukkueen ykköstähti Tomas Mikusia. 23 maalia iskenyt Mikus johtaa sarjan maalipörssiä ja on pistepörssissä tällä hetkellä kolmantena. Slovakkihyökkääjä loukkaantui keskiviikon KooKoo-ottelussa, vaikka pelasi ottelun loppuun asti. Mikus kärsii alavartalovammasta.

Hokin sairastuvalta kuuluu myös positiivisia uutisia. Keskiviikon pelistä sairastelun takia sivussa olleet Niko Saarenpää ja Ville Saukko ovat lähteneet joukkueen mukaan ja ovat myös linnapaitojen pelaavassa kokoonpanossa perjantaina. Keskiviikon pelistä niin ikään sivussa ollut Janne Pälve jäi sen sijaan sairastamaan Kajaaniin.

Keskiviikon pelistä sairastumisen vuoksi sivussa ollut Ville Saukko palaa Hokin kokoonpanoon.

Keskiviikkona sairastellut Ville Saukko palaa Hokin kokoonpanoon.

Hokki nappaa matkalla Kuopiosta kyytiin Miikka Pitkäsen. 18-vuotias hyökkääjä pelaa loppukauden Hokissa. Perjantaina Pitkänen pelaa Hokin kakkosketjun keskellä yhdessä Niklas Näpin ja Tomi Wileniuksen kanssa. Lisää aiheesta: https://hokki.fi/kalpa-hyokkaaja-miikka-pitkanen-pelaa-loppukauden-hokissa

Pitkäsen tulon myötä Markus Korkiakoski siirtyy Balazs Sebokin johtaman ykkösketjun laitaan. Kolmantena lenkkinä linnapaitojen ykkösketjussa viilettää Niko Saarenpää. Janne Niva pelaa Turussa puolustajana.

TUTO Hockey – Hokki pe 13.2. klo 18.30
LeKi – Hokki la 14.2. klo 17.00

Ottelut on nähtävissä MestisTV:n kautta osoitteesta https://online.elisaviihde.fi/mestis