OTTELUENNAKKO: Hokki lähtee etelänkiertueelle

Hokki pelaa viikonloppuna vieraspelit Turussa ja Lempäälässä. Kotonaan viimeiset seitsemän ottelua voittanut kajaanilaisjoukkue ei ole pystynyt tällä kaudella hakemaan pisteitä aivan samaan tahtiin vieraspeleistä.

Perjantaina Hokilla on edessä vaikea ottelu TUTO Hockeyn vieraana. Edellisen kerran Hokki on hakenut runkosarjapelissä Turusta voiton viisi vuotta sitten.

Molemmat joukkueet ovat olleet viime aikoina hyvässä vireessä, sillä viimeisestä viidestä ottelusta kummankin tililtä löytyy vain yksi tappio. Hokki hävisi viime lauantaina vieraskentällä SaPKolle lukemin 6-2 ja TUTO puolestaan kärsi edellisen tappionsa kaksi viikkoa sitten, kun Vaasan Sport oli vahvempi kotonaan jatkoajan jälkeen lukemin 1-0.

Perjantai-illan kotijoukkue on sarjataulukossa sijalla kaksi, neljä pistettä sarjakärki Vaasan Sportia perässä. Hokki puolestaan jatkaa taisteluaan pudotuspelien kotiedusta sijalla viisi, neljä pistettä HCK:n takana.

Tällä kaudella Hokki on voittanut turkulaiset kertaalleen kotonaan. TUTO on puolestaan napannut voiton kerran kotonaan ja kerran Kajaanissa.

Kauden keskinäiset ottelut:
27.9.2013 Hokki –TUTO 3-4
18.10.2013 TUTO – Hokki 5-4 VL
10.1.2014 Hokki – TUTO 3-1

Kotijoukkue pääsee otteluun hyvin levänneenä, sillä se pelasi edellisen ottelunsa viime lauantaina, jolloin KooKoo kaatui 2-0. Hokki puolestaan pelasi keskiviikkona, kun Jokipojat joutui lähtemään Kajaanista tyhjin käsin isäntäjoukkueen oltua parempi lukemin 3-2.

Siirtämään kotiotteluiden sykettä vieraskaukaloon

Hokin päävalmentaja Petri Mattila suuntaa viikonloppuun positiivisin mielin.

– Kotiotteluiden hyvä syke täytyy pystyä kaivamaan myös näihin vieraspeleihin. Kotona peli on pysynyt hyvin hallussa ja samaa lähdetään hakemaan myös vieraissa. Viimeisen kolmen vuoden aikana, kun olen Hokin päävalmentajana itse toiminut, ei olla Turusta pystytty voittoja hakemaan. Tämän kauden runkosarjan osalta on nyt viimeinen tilaisuus muuttaa tuota tilastoa.

Teemu Virtalalta tarvitaan tehoja myös viikonloppuna.

Teemu Virtalalta tarvitaan tehoja myös viikonloppuna.

Hokki pistepörssi TOP5
1. Teemu Virtala 19+40=59
2. Anthony Guttig 18+27=45
3. Riku Toivo 13+28=41
4. Teddy Da Costa 24+16=40
5. Timo Hiltunen 18+16=34

TUTO pistepörssi TOP5
1. Tuukka Pulliainen 16+28=44
2. Anrei Hakulinen 12+29=41
3. Antti Virtanen 11+28=39
4. Aki Keinänen 18+20=38
5. Ville-Vesa Vainiola 15+14=29

Keskiviikkona pistetilastoaan maalilla kasvattanut Teemu Virtala nousi takaisin Mestiksen pistepörssin kärkeen ja tehopisteitä Virtalalta voi odottaa myös viikonloppuna. Turkulaisten kultakypärä Tuukka Pulliainen löytyy koko sarjan pistepörssistä sijalta kymmenen.

Hokin kokoonpanoon ei ole odotettavissa muutoksia Jokipojat-ottelusta. Asepalvelustaan suorittava nuorisokaarti ei lähde reissuun mukaan, joten Mattilan toive onkin, että miehet pysyvät ehjinä.

Perjantaina 14.2. TUTO Hockey – Hokki -ottelu nähtävissä myös ravintola Sulon screenillä. Ottelu alkaa kello 18.30. Tervetuloa katsomaan!