OTTELUENNAKKO: Hokki matkaa Mehtimäelle

Sarjassa peräkkäisillä sijoilla majailevat Jokipojat ja Hokki kohtaavat keskiviikkoiltana Joensuun Mehtimäellä. Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä, sillä molemmat kamppailevat vielä tiukasti kotiedusta.

Sarjataulukossa sijaa kuusi pitävä Jokipojat on vain yhden pisteen kajaanilaisia edellä. Lisäksi joensuulaiset ovat pelanneet kaksi ottelua Hokkia enemmän. Linnapaidoilla on matkaa sarjan neljänteen, eli viimeiseen kotietuun oikeuttavaan paikkaan vain neljä pistettä.

Molempien joukkueiden edellinen kohtaaminen oli Turkulaista TUTOa vastaan. Hokki nappasi perjantaina yli 1000-päisen kotiyleisön edessä komean 3-1 voiton, kun joensuulaiset joutuivat kamppailemaan voittonsa eteen täydet 65 minuuttia. Loppulukemat voittomaalikilpailun jälkeen kirjattiin ärjypaitojen hyväski 4-3.

Kauden keskenäiset ottelut:

11.09.2013 Hokki -Jokipojat 4-3 VL
26.10.2013 Jokipojat – Hokki 5-2
20.11.2013 Jokipojat – Hokki 2-0
11.12.2013 Hokki – Jokipojat 4-3 VL

Ruohomaa ja Blomqvist Jokipoikien tehokaksikkona

Jokipojat on ollut tällä kaudella pitkälti tehokaksikon Mikael Ruohomaa-Sami Blomqvist varassa. Ruohomaa johtaa sarjan pistepörssiä ja lisäksi Blomqvist komeilee pistetaulukossa sijalla neljä. Tämä parivaljakko on tehnyt kaksistaan 30% Jokipoikien maaleista. Hokin päävalmentajan Petri Mattilan mukaan tehokaksikkoon ei ole kuitenkaan kiinnitetty erityistä huomiota.

– Ei olla kiinnitetty valmistautumisessa erityistä huomiota heihin. Enemmänkin me ollaan katsottu, että miksi ollaan oltu kolme peliä todella surkeita siellä. Ollaan koitetttu pureutua niihin syihin ja se on tällä hetkellä oleellisempaa, Mattila toteaa.

Jotakin Jokipoikien tehomiehien puutteesta kertoo myös se, että vain 15 ottelua tällä kaudella pelannut alle 20-vuotiaiden MM-kisojen maalipörssin voittanut Saku Mäenalanen on edelleen Jokipoikien sisäisen pistepörssin viitossijalla.

Jokipojat pistepörssi TOP5
1. Mikael Ruohomaa 40, 15+33=48
2. Sami Blomqvist 40, 20+21=41
3. Jakub Sramek 33, 12+11=23
4. Jarkko Immonen 39, 8+12=20
5. Saku Mäenalanen 15, 9+6=15

 

Teemu Virtala on Mestiksen pistepörssissä viidentenäHokilla onnistujia tasaisella rintamalla

Hokki on puolestaan onnistunut Jokipoikia laajemmalla materiaalilla. Siinä missä ärjypaidoilla yli 25 tehopisteen miehiä on vain kaksi, kajaanilaisleiristä niitä löytyy peräti kuusi. Hokin ykköspyssy Teemu Virtala löytyy pistepörssistä peräti viidenneltä sijalta, vaikka hän oli sivussa Hokin kokoonpanosta kuukauden verran.

Hokin materiaalin tasaisuudesta kertoo myös se, että pistepörssin 20 parhaan joukosta löytyvät Riku Toivo, Anthony Guttig ja Teddy Da Costa. Heidän lisäksi Arttu Niskakangas ja Timo Hiltunen kärkkyvät paikkaa 20 parhaan joukkoon vain muutaman pisteen päässä.

Hyvässä pistetahdissa ovat myös uransa parasta Mestis-kautta pelaava Miska Humaloja ja sekä tulokkaiden pistpörssin vitonen Arttu Heikkinen. Heikkistäkin ylempänä tulokkaiden pistepörssissä on Hiltunen, joka on vain kaksi pistettä Sportin slovakkihyökkääjä Michal Kristofia perässä.

Hokki pistepörssi TOP5
1. Teemu Virtala 31, 14+27=41
2. Riku Toivo 38, 10+25=35
3. Anthony Guttig 24, 12+19=31
4. Teddy Da Costa 31, 19+11=30
5. Arttu Niskakangas 38, 11+17=28

Tavoitteena ”täydellinen peli”

Elokuun harjoitusottelu mukaan lukien Hokki on hävinnyt kolme Joensuun vierasottelua maalierolla 13-4. Hokki-leirissä onkin mietitty huolella tappioon johtaneita asioita.

– Me ollaan tehty kolme vierailua sinne ja joka kerta 5vs5 -pelissä ollaan hävitty todella rumasti. Me tiedostetaan ne asiat, missä me ollaan oltu huonoja siellä ja mitä me halutaan parantaa. Ne asiat on nostettu esille ja ne ollaan käyty yhdessä läpi, Mattila tuumii.

Hokki-luotsin mukaan linnapaidat hakevat Joensuussa ”täydellistä peliä”.

– Voittamisen vaatimustaso on todella korkealla. Siellä on onnistuttava monella sektorilla. Lähdetään huomiseen teemalla ”täydellinen peli”.

Hokki jatkaa Joensuussa pitkälti samalla kokoonpanolla, millä se pelasi perjantaina TUTOa vastaan.

Ottelu alkaa kello 18.30 Mehtimäen jäähallissa.

pitkanen

Joensuusta lähtöisin oleva Samu Pitkänen pelasi neljä kokonaista Mestis-kautta Jokipoikien riveissä.