OTTELUENNAKKO: Hokki pelaa viikonloppuna runkosarjan viimeiset vierasottelut

Mestiksen viidettä paikkaa hallussa pitävä Kajaanin Hokki pelaa tulevana viikonloppuna runkosarjan viimeiset vierasottelunsa, kun se kohtaa perjantaina Peliitat ja lauantaina LeKin. Panosta ei otteluista puutu, sillä Hokki kamppailee yhä pudotuspelien kotiedusta, kun vastaavasti Peliitat ja LeKi pyrkivät pääsemään pois karsijan paikoilta.

Hokki keikkuu yhä sarjataulukossa viitospaikalla, kun runkosarjaa on jäljellä enää neljä ottelua. Matkaa yhden pelin enemmän pelanneesseen HCK:hon on seitsemän pistettä. Linnapaidoilla on edelleen mahdollisuudet sijoittua runkosarjassa neljän parhaan joukkoon, mutta kaikki ei ole enää omissa käsissä.

Hokki ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin neljään otteeseen. Voitot ovat menneet Hokin hyväksi 3–1. Peliitat venyi molemmissa Kajaanissa pelatuissa otteluissa aina jatkoajalle asti, mutta vastaavasti molemmat Heinolassa pelatut ottelut ovat päättyneet Hokin isonumeroisiin vierasvoittoihin.

Keskenäiset ottelut tällä kaudella:
16.11.2013 Peliitat – Hokki 1–4
29.11.2013 Hokki – Peliitat 3–4 VL
17.1.2014 Hokki – Peliitat 5–4 JA
1.2.2014 Peliitat – Hokki 3–6

Peliitat havittelee aikaista kesälomaa

Sarjan hännänhuipuksi valahtaneen Peliittojen runkosarjan viimeisillä kierroksilla riittää panoksia, sillä nousemalla sijalle kymmenen Peliitat varmistaisi Mestis-paikkansa tulevalle kaudelle. Näin ollen heinolalaiset pääsisivät tulevan lauantain päätöskierroksen jälkeen kesälomalle.

– Siellä on vastassa joukkue, joka taistelee elämästä ja kuolemasta. He tulevat varmasti antamaan kaikkensa, mutta niin tullaan antamaan myös mekin, Hokin päävalmentaja Petri Mattila ennakoi perjantain ottelun asetelmia.

Peliitat on kärsinyt kuluvalla kaudella useista loukkaantumisista. Esimerkiksi edelleen Peliittojen sisäistä pistepörssiä johtava Jani Keinänen on ollut sivussa usean viikon ajan. Mikäli Keinänen ei palaa perjantaina kaukaloon, kantaa Peliittojen kultakypärää tehot 4+22=26 kasannut Ville-Matti Koponen.

Peliitat pistepörssi TOP5
1. Jani Keinänen 39, 11+16=27
2. Ville-Matti Koponen 52, 4+22=26
3. Joni Isomäki 52, 9+16=25
4. Miika Heikkilä 47, 11+12=23
5. Joonas Alanne 25, 13+8=21

Virtala yhä mukana pistepörssin voittotaistelussa

Hokin sisäistä pistepörssiä johtava Teemu Virtala kamppailee yhä Mestiksen pistepörssin voitosta. Hokki-kapteenin pahin uhkaaja Mikael Ruohomaa keräsi keskiviikon kierroksella tehot 0+3, jonka johdosta Ruohomaa kiskaisi itsensä kolmen pisteen karkumatkalle. Hokilla on kuitenkin yksi ottelu enemmän pelaamatta, sillä Jokipojilla on runkosarjaa jäljellä enää kolme ottelua.

Hokki pistepörssi TOP5
1. Teemu Virtala 45, 19+42=61
2. Anthony Guttig 38, 18+29=47
3. Riku Toivo 52, 14+28=42
4. Teddy Da Costa 44, 25+16=41
5. Timo Hiltunen 52, 18+16=34

Teemu Virtala on mukana pistepörssin voittokamppailussa.

Teemu Virtala on mukana pistepörssin voittokamppailussa.

”Opetellaan voittamaan vieraskaukalossa”

Hokin saldo viime vierasotteluissa ei ole mairitteleva. Edellinen vierasvoitto onkin vajaan neljän viikon takaa, kun Hokki haki vierasvoiton nimenomaan Peliittojen vieraana. Viime viikkojen heikon vierassaldon tiedostaa myös Hokki-luotsi Mattila.

– Nämä kaksi seuraavaa vieraspeliä ovat meille todella tärkeitä ja samalla myös hienoja. Meidän vieraspelisaldo viime peleistä on vaisu, mutta viime reissuissa me ollaan pelattu jo ihan hyvää lätkää millä pystyisi voittamaan pelejä, mutta se viimeinen rutistus sieltä on puuttunut. Meidän pitää löytää sellainen kärsivällisyys, mikä kotipeleissä on parhaimmillaan ollut.

– Me tiedetään, että meidän pitää saada samanlaisia onnistumisia yksilö- ja viisikkotasolla kuin kotipeleissä. Jotta me voidaan vieraskaukalossa ja miksei kotonakin pärjätä, niin meillä täytyy toimia kaikki neljä sylinteriä. Kotona se on toiminut, vieraissa ei niinkään, Mattila toteaa.

Tämä näky ei ole tullut liian tutuksi vieraskaukalossa.

Tämä näky ei ole tullut liian tutuksi vieraskaukalossa.

Perjantaiaamuna Heinolaan suuntavalla kajaanilaisryhmällä on selkeä missio tulevalle viikonlopulle:

– Meillä on selvä missio, että viikonloppuna käännetään kurssia ja opetellaan voittamaan vieraskaukalossa, Mattila linjaa.

Vizvary palaa kokoonpanoon

Hokki sai kuluvalla viikolla mieluisia uutisisa sairastuvalta, kun kaksi viikkoa sitten loukkaantunut Matus Vizvary on jälleen pelikuntoinen. Mukaan viikonlopun reissuun lähtevät myös samaan aikaan asepalvelusta suorittavat Ville Määttä, Samu Pyykkönen ja Heikki Klemetti, jotka tulevat kaikki pelaamaan vähintään yhden ottelun.

Sen sijaan Hokin kokoonpanosta puuttuvat Veli-Antti LeinonenAntti Kurkinen sekä Veikko Karppinen, joka kärsii vielä perjantain Peliitat-ottelussa Lempäälässä saamaansa pelikieltoa. Perjantaina Hokin maalilla pelaa Teemu Seppänen.

Hokin ja Peliittojen välinen ottelu pelataan perjantaina kello 18.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä Veikkauksen live-veto sivustojen kautta. Katseleminen vaatii rekisteröitymisen sekä rahaa pelitilillä.