OTTELUENNAKKO: Kalapudas palaa kaukaloon huippukamppailussa

Jääkiekon Mestiksessä nähdään perjantai-iltana huippukamppailu, kun Kajaanin Hokki ja turkulainen TUTO Hockey ottavat mittaa toisistaan Kajaanissa. Ottelu on todellinen kuuden pisteen kamppailu, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä saavuttaakseen pudotuspelien kotiedun. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Antti Kalapudas palaa perjantaina kajaanilaisten kokoonpanoon.

Ottelun lähtökohdat ovat huipputasaiset. Joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilla tasapisteissä. Kaksi ottelua Hokkia vähemmän pelannut TUTO Hockey löytyy paremman maalieron turvin sijalta neljä ja Hokki sijalta viisi.

Hokki pelaa perjantaina vuoden ensimmäisen kotiottelunsa. Kajaanilaisten kalenterivuosi alkoi Heinolassa, josta kotiintuomisina ei ollut pisteitä, kun kotijoukkue Peliitat nousi kolmannessa erässä maalin takaa-ajoasemasta 4-3 -voittoon. Linnapaidat petrasivat kuitenkin otteitaan keskiviikon kierroksella Mikkelissä, josta Hokki haki maistuvan 0-2 -vierasvoiton kahdella Niko Saarenpään maalilla.

TUTO Hockeyn vuosi on alkanut kaksijakoisissa tunnelmissa. Turkulaiset hakivat viime lauantaina selvän 2-5 -vierasvoiton Vantaalta, mutta keskiviikon kierroksella TUTO joutui taipumaan kotonaan sarjanousija KeuPa HT:lle jatkoajan jälkeen luvuin 3-4.

Hokki on voittanut joukkueiden kaksi edellistä keskenäistä ottelua.

”Yksi kauden tärkeimmistä otteluista”

Joukkueiden kauden keskenäiset kohtaamiset ovat menneet Hokille voitoin 2-1. TUTO Hockey vei syyskuussa Turussa pelatun ottelun luvuin 5-3, mutta Hokki on vienyt kaksi joukkueiden viimeisintä kohtaamista yhteismaalierolla 6-1.

Lokakuun lopussa Kajaanissa ilman ykköstähteään Tuukka Pulliaista pelannut TUTO jäi Hokin jalkoihin luvuin 4-1. Marraskuun lopussa Hokki haki Turusta historiallisen voiton, kun linnapaitojen 0-2 -voitto oli ensimmäinen Kupitaalla sitten kevään 2011 pudotuskarsintaotteluiden. Edellisestä runkosarjavoitosta oli ehtinyt vierähtää aikaa peräti yli kuusi vuotta.

– Tämä on meille toistaiseksi yksi kauden tärkeimmistä otteluista. TUTOlla on Mestikseen hyvin kokenut joukkue. Meidän pitää onnistua hyvin puolustuspelaamisessa, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ennakoi.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
27.9.2014 TUTO Hockey – Hokki 5-3
24.10.2014 Hokki – TUTO Hockey 4-1
28.11.2014 TUTO Hockey – Hokki 0-2

Kalapudas Bell Centeristä Keuruulle – ”Halli kuin halli”

Vielä reilu viikko Hokin Antti Kalapudas oli mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Reilut 21 000 katsojaa vetävä Montreal Canadiensin kotihalli Centre Bell vaihtuu lauantaina Keuruun kylmään jäähalliin. Vielä sitä ennen Kalapudas esiintyy ensimmäistä kertaa kotiyleisön Kajaanissa.

Pikkuleijonien kisat eivät menneet täysin odotusten mukaan, sillä lopputuloksena oli 6-3 -puolivälierätappio Ruotsille. Kisoissa ilman tehomerkintöjä jääneelle Kalapudakselle kisojen suurin anti oli pelaaminen lajin synnyinmaassa Kanadassa.– Onhan nämä vähän pienemmät hallit ja paikkakunnat kuin Montreal ja Toronto, mutta aina on mukava pelata. Halli kuin halli kelpaa, Kalapudas naurahtaa.

– Omalta osalta kisat lähtivät ihan hyvin käyntiin, mutta ei lopulta saatu tulosta aikaiseksi. Tietysti tuollainen kokemus kuin alle 20-vuotiaiden MM-kisat antaa itselle paljon potkua jatkoa ajatellen, Kalapudas kertaa.

Antti Kalapudas palaa perjantaina kotiyleisön eteen.

Antti Kalapudas palaa perjantaina kotiyleisön eteen.

Aiemmin tällä viikolla Hokki ja Kärpät sopivat Kalapudaksen pelaavan koko loppukauden Kajaanissa. Syyskaudella pitkään Hokin kultaista kypärää kantanut Kalapudas tuo omien sanojensa mukaan Hokin peliin lisää hyökkäysvoimaa.

– Pyrin tuomaan hyökkäyspäähän mahdollisimman paljon apuja. Puolustuksen ehdoilla kuitenkin mennään, ensin puolustetaan ja sitten hyökätään. Toivottavasti tulee hyvin tehoja, Kalapudas jatkaa.

Kalapudas hyökkää huomenna Hokin ykkösketjussa Niklas Näpin ja Markus Korkiakosken kanssa. Oulaisten Huiman kasvatti povaa huomisesta kotiottelusta TUTO Hockeytä vastaan tasaista kuuden pisteen kamppailua.

– Varmasti kova peli tulee. Sarjataulukossa ollaan tasapisteissä ja huomenna on todella isot pisteet jaossa, Kalapudas arvioi.

Kokoonpanot

Kajaanilaisten loukkaantumisrintamalla ei ole tapahtunut muutoksia. Loppukauden sivussa olevien Jarkko Heikkisen ja Risto Mattilan lisäksi myös Ville Määttä on edelleen sivussa Hokin kokoonpanosta.

Sen sijaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoista palaava Antti Kalapudas nähdään perjantaina Hokin kokoonpanossa. Myös keskiviikkona vatsataudin takia sivussa ollut Miska Humaloja palaa perjantaina Hokin kokoonpanoon. Hokin maalia perjantaina vartioi Timo Niemi.

Kalapudaksen tavoin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana Kanadassa ollut Kaapo Kähkönen oli jo keskiviikkona TUTOn kokoonpanossa, tuolloin kuitenkin vielä luukkuvahtina. Kähkönen palaa oletettavasti turkulaisten tolppien väliin perjantaina Kajaanissa.

TUTOn tähtihyökkääjä Timo Pärssinen on ollut sivussa turkulaisten kokoonpanosta jo pitkään, eikä näillä näkymin ole joukkueen kokoonpanossa myöskään Kajaanissa. Myös hyökkääjä Oula Uski sekä puolustaja Teemu Vuorisalo olivat sivussa keskiviikkona loukkaantumisten vuoksi. Laitahyökkääjä Oskari Lehtisen oli määrä palata lainapestiltään Ässistä jo loppiaisena, mutta vielä keskiviikon kierroksella Lehtinen puki Ässä-paidan päälleen.

Hokki – TUTO Hockey perjantaina 9. tammikuuta kello 18.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä Elisa Viihteen MestisTV -palvelun kautta. https://online.elisaviihde.fi/mestis

Liput ennakkoon: http://www.lippu.fi/Lippuja-hokki-tuto-hockey-kajaani.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=1258855%244247273&jumpIn=yTix&kuid=465205&from=erdetaila