OTTELUENNAKKO: KooKoo pelaa keskiviikkona viimeisen runkosarjaottelun Kajaanissa

Keskiviikon Mestis-kierroksen huippukamppailu pelataan Kajaanissa, kun sarjakärki KooKoo matkaa sarjakolmosen Hokin vieraaksi. Maaottelutauolta palaavat joukkueet kohtaavat samalla viimeistä kertaa Kajaanissa – ainakin runkosarjan osalta.

Kajaanin Hokki isännöi keskiviikkona sarjakärki Kouvolan KooKoota. Entisen Hokki-valmentajan Petri Mattilan johdolla ensi kaudeksi Liigaan siirtyvä kouvolalaisjoukkue pelaa viimeisen runkosarjaottelun Kajaanissa. Joukkueet kohtaavat vielä runkosarjassa kertaalleen, kun Hokki matkaa viimeisellä pelikierroksella Kouvolaan.

Keskiviikon ottelu on myös sarjan kahden kovavireisimmän joukkueen kohtaaminen. KooKoo on keränyt kymmenestä ottelusta 22 pistettä ja Hokki 21 pistettä. Hokki onnistui kipuamaan tammikuun vahvojen otteiden myötä sarjassa aina kolmanneksi.

Päävalmentaja Petri Mattilan lisäksi kouvolalaisten riveissä nähdään myös muita kajaanilaisyleisölle tuttuja pelaajia. Laitahyökkääjät Arttu Heikkinen ja Mika Koivisto siirtyivät Kouvolaan viime kauden päätteeksi. Maalivahti Mikko Rämö torjui Hokin maalilla 16 ottelua kaudella 2007-2008 ja Aki Kangasmäki edusti linnapaitoja 44 ottelussa kausilla 2009-2011. Myös viime kevään pudotuspelien MVP-pelaajaksi valitulla Tomi Peltosella ja KooKoon ykköstähti Juuso Rajalalla on Hokki-kokemusta.

Mika Koivisto edusti vielä viime kaudella Hokkia.

Mika Koivisto edusti kahdella edelliskaudella Hokkia.

”Mittari on paras mahdollinen”

Hokki lähti reilun 1,5 viikon mittaiselle maaottelutauolle neljän ottelun voittoputkessa. Linnapaidat iskivät neljään otteluun komeat 19 maalia, kun vastaavasti omassa päässä maaliverkko heilui vain seitsemän kertaa. KooKoo on puolestaan napannut viidestä edellisestä ottelusta neljä voittoa.

Mestiksen pudotuspelien alkuun on keskiviikkona tasan kuukausi. Hokki-luotsi Jari Laukkasen mukaan kärkiottelu on Hokille tärkeä tasonmittari kevättä ajatellen.

– Tämä on oikein hyvä paikka nähdä missä joukkue menee ennen tosipelien käynnistymistä. Mittari on paras mahdollinen siihen hommaan, Laukkanen näkee.

KooKoo on ollut toistaiseksi niskan päällä kauden aiemmissa kohtaamisissa. Hokki on onnistunut voittamaan KooKoon ainoastaan kerran. Laukkasen mukaan voiton avaimet ovat puolustus- ja erikoistilannepelaamisessa.

– Pitää pystyä puolustamaan jämäkästi ja erikoistilanteet on toinen osa-alue missä näitä pelejä ratkaistaan. Ollaan mahdollisimman vähän jäähyllä ja ollaan ylivoimalla mahdollisimman tehokkaita, Laukkanen arvioi.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
4.10.2014 KooKoo – Hokki 6-2
22.10.2014 Hokki – KooKoo 3-0
19.11.2014 Hokki – KooKoo 0-3
13.12.2014 KooKoo – Hokki 3-1

Maanantaina joukkueeseen liittynyt Valtteri Parikka debytoi Hokki-paidassa keskiviikkona.

Maanantaina joukkueeseen liittynyt Valtteri Parikka debytoi Hokki-paidassa keskiviikkona.

Kokoonpanot

Hokin terveystilanteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Sivussa ovat helmikuun ottelut huilaava maalivahti Timo Niemi sekä koko loppukauden pelikentiltä sivussa olevat Risto Mattila ja Jarkko Heikkinen.

Hokki sai kauan kauattua vahvistusta puolustuspäähän, kun Ässä-puolustaja Valtteri Parikka liittyy Hokin vahvuuteen loppukauden ajaksi. 20-vuotias Parikka pelaa Hokki-debyytissään Lasse Uusivirran puolustajaparina.

Maajoukkuekomennuksilla olleet Balazs Sebok ja Antti Kalapudas ovat liittyneet tiistaina joukkueen vahvuuteen. Unkarin maajoukkueen mukana ollut Sebok pelasi Puolan neljän maan turnauksessa kaksi ottelua tehoin 0+3. 

Vastaavasti alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta viiden maan turnauksessa Göteborgissa edustanut Kalapudas pelasi turnauksessa kolme ottelua tehoin 0+2. Kalapudas sai kuitenkin turnauksen viimeisessä ottelussa lievän ylävartalovamman ja hänen pelaamisensa keskiviikkona on epävarmaa.

KooKoon terveystilanne näytti ennen maaottelutaukoa hyvältä, sillä vakiokokoonpanon miehistä ainoastaan Lauri Kärmeniemi ja Timo-Pekka Heikkinen eivät olleet kokoonpanossa. Kapteeni Olli Julkunen pelasi neljä taukoa edeltänyttä ottelua puolustajana. KooKoon maalivahtikaksikon Frederic CloutierMikko Rämö peluutus on ollut tasaista, sillä Cloutier on pelannut 25 ja Rämö 21 ottelua.

Kärkiottelu Hokki – KooKoo keskiviikkona 11.2. Kajaanin jäähallissa kello 18.30 alkaen.

hokki kookoo mainos