OTTELUENNAKKO: Peliitat – Hokki 3.1.

Kajaanin Hokki aloittaa vuoden 2015 ottelut Heinolasta. Sarjajumboksi valahtanut Peliitat tarvitsee kipeästi pisteitä mieliäkseen vielä mukaan taisteluun pudotuspelipaikoista. Hokki pyrkii vahvistamaan asetelmia neljän parhaan joukossa vahvan kamppailupelaamisen kautta.

Sarjassa neljäntenä majaileva Kajaanin Hokki matkaa lauantaina Heinolan Peliittojen vieraaksi. Vuoden ensimmäisessä ottelussa pelataan isoista pisteistä, sillä sarjajumbo Peliitat mielii vielä kovasti mukaan playoff-junaan ja Hokki tarvitsee pisteitä taistelussa kotiedusta.

Hokin vuosi 2014 päättyi 3-2 -voittoon SaPKosta voittomaalikilpailun jälkeen. Hokki johti ottelua vielä 50 minuutin kohdalla kahdella maalilla, mutta vierailija SaPKo nousi tasoihin Mika Mörskyn ja Kai Lehtisen osumilla. Lehtisen tasoitusosuma syntyi Hokin kannalta harmittavasti vain 4 sekuntia ennen päätössummeria. Voittomaalikilpailussa onnistuneet Niko Saarenpää ja Tomas Mikus takasivat kuitenkin onnistumisillaan linnapaidoille yhden lisäpisteen.

Peliittojen marraskuu oli sysimusta, sillä heinolalaiset onnistuivat voittamaan vain yhden ottelun. Joulukuussa Peliitat petrasi otteitaan ja nappasi kolme peräkkäistä voittoa SaPKosta, K-Vantaasta ja Jukureista. Vuosi päättyi kuitenkin murheellisissa merkeissä, kun Mikkelissä vieraillut heinolalaisryhmä hakattiin maanrakoon tylyin 6-0 -luvuin. Päävalmentaja Lauri Merikiven mukaan Peliitat epäonnistui kaikissa asioissa, jotka voivat mennä jääkiekko-ottelussa pieleen.

niko_saarenpää

Niko Saarenpää palasi SaPKo-ottelussa maalien makuun yli 2,5 kuukauden tauon jälkeen. Lisäksi Saarenpää ratkaisi voiton Hokille voittomaalikilpailussa.

Kamppailuvalmius avain voittoon

Hokin ja Peliittojen kauden keskinäisten otteluiden ovat menneet Hokille 2-1. Peliitat onnistui ryöstämään pisteet kauden ensimmäisestä ottelusta, mutta Hokki on vienyt kaksi seuraavaa kohtaamista.

Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen odottaa vuoden ensimmäisestä ottelusta kovaa kamppailupelaamista. Hokki-luotsi vertaa Peliittojen olevan samantyyppinen vastustaja kuin SaPKo.

– Peliitat pyrkii hyvin vahvaan kamppailupelaamiseen, vähän kuin meidän edellinen vastustaja SaPKo.

Laukkanen painottaa erityisen paljon, että linnapaitojen kamppailuvalmiuden on oltava hyvällä tasolla.

– Jos me ei olla valmiita kamppailupelaamiseen, niin siitä ei varmasti hyvä heilu. Jos taas ollaan valmiita kamppailupelaamiseen, niin meillä riittää varmasti palikat tekemään pelissä omia juttuja, Laukkanen korostaa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
8.10.2014 Hokki – Peliitat 3-6
18.10.2014 Peliitat – Hokki 3-4 JA
22.11.2014 Hokki – Peliitat 3-1

Kokoonpanoon ei muutoksia

Hokin kokoonpanoon ei ole luvassa muutoksia. Puolustajat Risto Mattila ja Jarkko Heikkinen ovat sivussa koko loppukauden. Lisäksi Hokki-puolustuksesta on sivussa Ville Määttä. Näin ollen hyökkääjänä paremmin tunnettu Janne Niva luutii myös Heinolassa kajaanilaisten takalinjoilla.

Lisäksi koko alkusyksyn Hokissa pelannut Antti Kalapudas ja kymmenessä ottelussa Hokkia edustanut Jesse Puljujärvi ovat edelleen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa.

Hokin maalia Heinolassa vartioi Timo Niemi, joka joutui jättämään viime sunnuntaisen SaPKo-ottelun kesken pahoinvoinnin vuoksi.

Peliitat – Hokki lauantaina 3.1. kello 17.00 alkaen. Ottelu on nähtävissä Elisa Viihteen MestisTV-palvelun kautta.