OTTELUENNAKKO: Puljujärvellä vahvistunut Hokki kohtaa kuntopuntarin kärkijoukkueen

Kajaanin Hokki kohtaa keskiviikon Mestis-kierroksella kotikaukalossaan sarjan kuntopuntarin ykkösjoukkue SaPKon. Hokki lähtee kaatamaan pässipaitoja Kärppien superjunnu Jesse Puljujärven johdolla, joka pelaa Kajaanissa kuluvan viikon kolme ottelua. Hokki esittelee ottelussa myös kaksi tuoretta loppukauden vahvistusta, kun puolustaja Niko Mikkola ja hyökkääjä Miikka Pitkänen pukevat Hokki-paidan päälleen ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.

Kajaanissa taistellaan keskiviikkona elintärkeistä pisteistä, kun peräti seitsemän ottelun voittoputkessa viilettävä SaPKo saapuu Hokin vieraaksi. Voittoputken myötä SaPKo on hiipinyt sarjataulukossa vain seitsemän pisteen päähän Hokista. Lisäksi savonlinnalaiset ovat pelanneet yhden ottelua kajaanilaisia vähemmän.

SaPKo on 20 edellisen ottelun mittarilla sarjan paras joukkue. Viimeiset 20 kamppailua ovat tuoneet savonlinnalaisten laariin peräti 41 pistettä. Hokki on kerännyt vastaavalta jaksolta 29 pistettä.

Hokki tippui viime viikolla sarjataulukossa neljänneksi. Tilanne sijoilla 3-5 on kuitenkin äärimmäisen tiukka, sillä JYP-Akatemia on vain yhden pisteen Hokkia edellä ja vastaavasti TUTO Hockey on vain yhden pisteen Hokkia jäljessä. Hokki on kuitenkin pelannut kolmikosta eniten pelejä.

Katseet hyökkäyspeliin

Hokki kärsi viime viikolla kolme harmittavaa maalin tappiota. Keskiviikkona linnapaidat taipuivat sarjakärki KooKoolle voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 4-5, perjantaina Turussa TUTO Hockeyn Mikko Laine upotti Hokin vain 46 sekuntia ennen päätössummeria ja lauantaina Lempäälässä isäntäjoukkue LeKi oli vahvempi jalkapalloluvuin 1-0.

Markus Korkiakosken kentältä odotetaan tehoja keskiviikkona

Markus Korkiakosken kentältä odotetaan tehoja keskiviikkona.

– Oma hyökkäyspelaaminen oli koko lailla heikkoa viime viikolla. Tehtiin vain kaksi maalia tasaviiisikoin ja luotiin hyvin vähän maalipaikkoja tasakentällisin, Hokki-valmentaja Jari Laukkanen tunnustaa.

Heikkoon hyökkäyspelaamiseen löytyy myös yksi suuri tekijä, sillä Hokki-käskijä Laukkasen mukaan linnapaidat antoivat vastustajalle liikaa tasoitusta kovan loukkaantumiskierteen johdosta.

– Ei tässä tarvitse mitään kierellä ja kaarrella sen asian suhteen. Meillä oli viime viikolla joka pelistä 2-4 runkohyökkääjää sivussa, joten me jouduttiin pelaamaan pitkään aikaan ensimmäistä kertaa reservihyökkääjillä.

– Kyllä esimerkiksi (Markus) Korkiakosken kentän pitäisi pystyä kantamaan joukkuetta näillä hetkillä, kun sieltä on paljon runkohyökkääjiä sivussa. Sieltä puolelta ei tullut hirveästi onnistumisia viime viikolla, Laukkanen perkaa.

Keskiviikon kohtaaminen on joukkueiden viimeinen keskenäinen runkosarjaottelu. Tähän mennessä pisteet ovat menneet Hokille niukasti 8-7. Hokki-käskijä Laukkasen mukaan joukkueiden kohtaamiset ovat tiukkoja kamppailupelejä edellistä Savonlinnan kohtaamista lukuunottamatta.

– Olimme SaPKon päävalmentaja (Janne) Sinkkosen kanssa viimeksi samaa mieltä, että se edellinen keskenäinen ottelu oli molemmilta joukkueilta vähän välipeli. Sitä ei kuitenkaan tule keskiviikkona tapahtumaan, vaan tästä tulee yhtä intensiivinen kamppailupeli kuin aiemmista kohtaamisista, Laukkanen uskoo.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
10.9.2014 SaPKo – Hokki 2-4
11.10.2014 SaPKo – Hokki 4-1
3.12.2014 Hokki – SaPKo 4-2
28.12.2014 Hokki – SaPKo 3-2 VL
21.1.2015 SaPKo – Hokki 4-2

Uusija ja uusvanhoja tuttavuuksia

Hokki esittelee keskiviikkoiltana kajaanilaisyleisölle uusia tuttavuuksia sekä jo aiemmin seurassa pelanneita pelureita. Jo aiemmin Hokissa pelanneista Jesse Puljujärvi palaa keskiviikkona linnapaitojen kokoonpanoon. Vasta 16-vuotias Puljujärvi pelasi aiemmalla Hokki-visiitillään kymmenen ottelua, joissa superlupaus iski tehot 6+4=10.

Hokki esittelee ottelussa myös kaksi uutta vahvistusta, kun KalPan sopimuspelaajat Miikka Pitkänen ja Niko Mikkola pelaavat ensimmäisen ottelun kajaanilaisyleisön edessä. Sekä keskushyökkääjänä että laiturina viihtyvä Pitkänen oli Hokin mukana jo viikonvaihteen etelänkiertueella. Kahdessa ottelussa Pitkäsen tilille ei merkitty vielä tehomerkintöjä.

– Ihan hyvin lähtivät pelit liikkeelle. TUTO-pelissä meille tuli aika paljon jäähyjä, niin en päässyt siinä ihan parhaalla mahdollisella tavalla rytmiin kiinni, Pitkänen kertaa.

18-vuotias Pitkänen on ollut tällä kaudella KalPan A-junioreiden ylivoimasesti paras pistemies tehden 42 otteluun tehot 19+40=59. Pitkänen on päässyt haistelemaan urallaan myös liigavauhtia 13 ottelussa, joissa KalPa-kasvatti on iskenyt kaksi maalia.

– Olen enemmänkin pelintekijä, vähän sellainen taiteilijasielu, Pitkänen kuvailee itseään pelaajana.

– Haluan näyttää keskiviikkona kajaanilaiselle yleisölle parasta osaamistani ja pyrin auttamaan joukkueen voittoon, Pitkänen jatkaa.

KalPan Miikka Pitkänen (vas.) ja Niko Mikkola tekevät ensiesiintymisensä kajaanilaisyleisön edessä. Kärppien Jesse Puljujärvi puolestaan palaa linnapaitojen vahvuuteen.

KalPan Miikka Pitkänen (vas.) ja Niko Mikkola debytoivat keskiviikkona kajaanilaisyleisön edessä. Kärppien Jesse Puljujärvi puolestaan palaa Hokin vahvuuteen. (Kuvat: liiga.fi)

18-vuotias Mikkola tekee keskiviikkona puolestaan debyyttinsä linnapaidassa. Isokokoinen (194cm/80kg) puolustaja on pelannut tällä kaudella myös yhdeksän liigaottelua.

– Tämä on hieno tilaisuus päästä pelaamaan lisää miesten pelejä. Eipähän tarvitse enää tuolla A-junnuissa pelata, Mikkola hymähtää.

Mikkola saapui Kajaaniin maanantaina ja oli joukkueen mukaan ensimmäistä kertaa tiistain aamuharjoituksissa.

– Olihan se vielä vähän hakemista, kun en ollut puoleen viikkoon ollut jäällä. Ihan hyvä fiilis jäi kuitenkin harjoituksista ja joukkueesta ylipäätään, Mikkola summaa.

Sekä Pitkänen että Mikkola pelaavat lähtökohtaisesti loppukauden Hokissa. Kaikki kolme pelaajaa ovat nimettyinä nuoriin pelaajiin, jotka voivat liikkua vielä siirtorajan umpeutumisen jälkeen Liigan ja Mestiksen välillä.

Huonoja uutisia sairastuvalta

Kajaanin Hokki sai kuulla alkuviikosta murheellisia uutisia sairastuvalta. Joukkueen kultakypärä ja paras maalitekijä Tomas Mikus huilaa loput runkosarjaottelut. Mikus sai alavartalovamman viime viikon kotiottelussa KooKoota vastaan.

Myös viime perjantaina Turussa loukkaantuneet Riku Toivo ja Miska Humaloja ovat sivussa ainakin tämän viikon otteluista. Toivo kärsii ylävartalovammasta ja Humaloja sai TUTO-pelissä aivotärähdyksen, kun Aki Keinänen taklasi Humalojaa päähän. Keinäselle tuomittiin ottelussa kahden minuutin rangaistus estämisestä, mutta kurinpito asetti Keinäsen myöhemmin kahden ottelun pelikieltoon. Hokki kohtaa TUTO Hockeyn lauantaina Kajaanissa, jolloin myös Keinänen on vapautunut pelikiellosta.

Jo viime viikon ottelut huilannut Antti Kalapudas jatkaa niin ikään sairastuvalla. Kalapudas huilaa ainakin tämän viikon ja todennäköisesti myös ensi viikon ottelut. Entuudestaan Hokin sairastuvalta löytyvät maalivahti Timo Niemi sekä puolustajat Jarkko Heikkinen ja Risto Mattila.

Myös vierasjoukkue SaPKo kärsii lievistä kokoonpano-ongelmista. Lauantaisesta KooKoo-ottelusta sivussa pässipaitojen kokoonpanosta olivat puolustajien pistepörssiä johtava Teemu Suhonen sekä Iiro Sulin. Lisäksi Nikke Kettukangas sai lauantaina kahden ottelun pelikiellon taklattuaan polvella KooKoon Mikko Virtasta.

Hokki – SaPKo keskiviikkona 18.2. kello 18.30 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!

Ottelu on nähtävissä myös MestisTV:n kautta osoitteesta: https://online.elisaviihde.fi/mestis

Liput ennakkoon osoitteesta: http://www.lippu.fi/Lippuja-hokki-sapko-kajaani.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=1258855%244247278&jumpIn=yTix&kuid=465205&from=erdetaila

Hokki-SaPKo mainos