OTTELUENNAKKO: Runkosarja päättyy lauantaina

Mestiksen runkosarja tulee päätökseen lauantaina. Kajaanin Hokki isännöi viimeisen kierroksen ottelussa Mikkelin Jukureita. Ottelussa riittää panosta ainakin kapteeni Teemu Virtalalle, joka on edelleen tiukasti kiinni pistepörssin voitossa.

Hokki oli keskiviikkona hetkellisesti vaikeuksissa JYP-Akatemian kanssa, mutta linnapaidat käänsivät 2–4 tappioaseman lopulta komeaksi 7–4 voitoksi. Keskiviikon kierros varmisti Hokin sijoittuvan runkosarjan viidennelle paikalle, sillä Hokin päävastustaja Jokipojat hävisi oman ottelunsa Peliitoille lukemin 1–3. Samalla varmistui myös se, että Hokki kohtaa pudotuspelien ensimmäiselle kierroksella Keravan HCK:n.

Vaasassa vieraillut Jukurit kärsi 3–1 tappion Liigaan nostetulle Sportille. Keskiviikon tulokset varmistivat käytännössä myös sen, että Jukurit kohtaa puolivälierissä Sportin ja näin ollen sarvipaidat matkaavat tulevana tiistaina uudestaan Vaasaan Sportin vieraaksi.

Hokin ja Jukureiden väliset ottelut ovat olleet tällä kaudella tasaisia vääntöjä. Voitot ovat tasan 2–2 ja myös pisteet on jaettu on tasaisesti 6–6. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat reilut kaksi viikkoa sitten Kajaanissa, jolloin Hokki nappasi 4–3-voiton Veli-Antti Leinosen viime minuuttien maalilla.

Keskenäiset ottelut tällä kaudella:
25.9.2013 Jukurit – Hokki 5–6 VL
6.11.2013 Hokki – Jukurit 2–3 JA
7.12.2013 Jukurit – Hokki 4–2
20.2.2014 Hokki – Jukurit 4–3

Hokki tuuletti voittoa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Veli-Antti Leinosen johdolla.

Hokki tuuletti voittoa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Veli-Antti Leinosen johdolla.

Jalo vai Virtala?

Mestiksen hallitseva mestari Jukurit pyrkii lauantaina takaisin vierasvoittojen makuun. Edellisestä vierasvoitosta on kulunut jo aikaa reilu kuukausi, kun mikkeliläiset hakivat pisteet Lempäälästä luvuin 1–2. Ottelu toimii Jukureille hyvänä kenraaliharjoituksena, sillä välieriin mieliääkseen on Jukuriden pystyttävä voittamaan Sport vähintään kertaalleen vieraissa.

Jukureiden pörssikärki Toni Jalo johtaa Mestiksen syöttötilastoa vain yhden pisteen erolla Hokin Teemu Virtalaan. Viime kaudella sarjan herrasmiespelaajaksi valittu Jalo on kiinni syöttöpörssin voitossa jo toista kautta peräkkäin, sillä viime kaudella Sportia edustanut Jalo voitti syöttötilaston 34 maaliin johtaneella syötöllä.

Jukurit pistepörssi TOP5
1. Toni Jalo 55, 6+45=51
2. Jesse Rohtla 53, 12+21=33
3. Niko Laakkonen 55, 17+15=32
4. Oula Palve 49, 11+19=30
5. Iivo Hokkanen 55, 10+16=26

Teemu Virtala kamppailee sekä syöttö- että pistepörssin voitosta.

Teemu Virtala kamppailee sekä syöttö- että pistepörssin voitosta.

Virtala vai Ruohomaa?

Mestiksen pistepörssin voitosta tulee lauantain kierroksella kova kamppailu. Jokipoikien Mikael Ruohomaan on tehtävä JYP-Akatemian vieraana vähintään tehot 1+1, jotta hän yltäisi Teemu Virtalan kanssa tasapisteisiin.

Keskiviikkona tehot 2+1 iskenyt Anthony Guttig kipusi pistepörssin seitsemännelle sijalle. Hokki-pelaajista myös Teddy Da Costa ja Riku Toivo löytyvät pistepörssin 20 parhaan joukosta. Hokin 5. paras pistemies Timo Hiltunen on edelleen tiukasti kiinni tulokkaiden pistepörssin voitossa.

Mestiksen pistepörssi
1. Teemu Virtala 48, 23+44=67
2. Mikael Ruohomaa (Jokipojat) 55, 22+23=65
3. Lassi Kokkala (Sport) 54, 28+29=57
———————————
7. Anthony Guttig 41, 20+32=52
17. Teddy Da Costa 47, 25+18=43
18. Riku Toivo 55, 14+29=43
24. Timo Hiltunen 55, 19+17=36

Hokin tavoitteena hyvä kenraaliharjoitus

Kajaanin Hokin menestys kotiotteluissa on ollut tällä kaudella lähes satumaista. Hokki viilettää tällä hetkellä 19 viikon ja 19 ottelun mittaisessa kotipisteputkessa. Tällä hetkellä linnapaidat ovat yhdeksän ottelun kotivoittoputkessa. Voittamalla lauantaina Hokki nousisi koko sarjan kolmanneksi parhaaksi kotijoukkueeksi vain kahden pisteen päähän Sportista.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila näkee lauantain ottelun hyvä kenraaliharjoituksena pudotuspelejä ajatellen.

– Me halutaan kruunata runkosarja kotiyleisön edessä hyvään peliin. Omassa pelissä on vielä työmaata. Siellä on pieniä asioita, mitä pitää säätää. Omalla tavallaan tämä voi olla hyväkin lähtötilanne, voidaan ajaa asioita sisään ja lähteä hakemaan sellaista hyvää rentoa suorittamista, Mattila iloitsee.

Myös Hokki-kapteeni Teemu Virtala on samoilla linjoilla Mattilan kanssa.

– Kaikki tekeminen tähtää tiistaita kohti meillä kaikilla. Koitetaan saada hyvä kenraali alle, niin on sitten helpompi lähteä kohti pudotuspelejä, Virtala toteaa.

Vääntävätkö Hokki ja Jukurit jälleen kerran tasaisissa merkeissä?

Vääntävätkö Hokki ja Jukurit jälleen kerran tasaisissa merkeissä?

Vaikka ottelussa ei ole panosta sarjasijoituksiin, Hokki-luotsi muistuttaa, ettei turhaan löysäilyyn ole kuitenkaan varaa.

– Niin kuin tässä sarjassa on nähty, niin ei tämä ole helppoa, jos tässä alkaa hölläilemään. Meidän täytyy olla ahkeria ja lähteä ihan täydellä ryminällä huomiseen päivään, Mattila painottaa.

Hokin kokoonpanoon on tulossa lauantaiksi pieniä muutoksia, jotka selviävät tarkemmin aamuharjoitusten jälkeen. Maalilla pelaa Teemu Seppänen.

Runkosarjan päätösottelu Hokki–Jukurit alkaa kello 17.00 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!