OTTELUENNAKKO: Runkosarjan loppurutistus alkaa keskiviikkona

Kajaanin Hokki pelaa runkosarjan kaksi viimeistä otteluaan kotona, kun linnapaidat kohtaavat keskiviikkona JYP-Akatemian ja lauantaina Jukurit. Lähes kahden viikon tauon jälkeen kotikaukaloon palaava Hokki pyrkii jatkamaan kahdeksan ottelun kotivoittojen putkeaan. Vierailija JYP-Akatemia sen sijaan on keskiviikkona pakkovoiton edessä.

Kotijoukkue Hokki löytyy runkosarjan viidenneltä sijalta. Hokki menetti viime viikolla mahdollisuudet kotietuun, mutta linnapaidat taistelevat yhä tärkeistä sijoituksista. Sarjakutonen Jokipojat vaanii vain kahden pisteen päästä Hokista ja myös kuusi pistettä Hokin perässä olevalla Jukureilla teoreettiset mahdollisuudet Hokin ohittamiseen.

Sarjassa yhdeksäntenä majaileva JYP-Akatemia kamppailee yhä pudotuspelipaikasta. JYP-Akatemia osoittikin viime viikolla taistelutahtoaan, kun se onnnistui nousemaan Vaasan Sportin vieraana kolmen maalin takaa tasoihin, mutta jyväskyläläiset joutuivat lopulta taipumaan jatkoajalla lukemin 4–3.

Kauden aiemmat keskenäiset ottelut ovat olleet todellista Hokin juhlaa, sillä voitot ovat menneet puhtaasti 4–0 Hokin eduksi. JYP-Akatemian ”Hokki-peikkoa” korostaa se, että maaliero on ollut murskaava 22–5.

Keskenäiset ottelut tällä kaudella:
20.9.2013 JYP-Akatemia – Hokki 3–6
23.10.2013 Hokki – JYP-Akatemia 5–0
30.11.2013 JYP-Akatemia – Hokki 1–4
5.2.2014 Hokki – JYP-Akatemia 7–1

Hokki on hallinnut joukkueiden kauden keskenäisiä otteluita selvällä marginaalilla.

Hokki on hallinnut joukkueiden kauden keskenäisiä otteluita selvällä marginaalilla.

Pudotuspeleihin vai kesälomalle?

JYP-Akatemian kupletin juoni viimeiselle viikolle on selvä: se tarvitsee kahdesta ottelusta kaksi voittoa, jotta teoreettiset mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan pysyvät elossa.

Mikäli sarjataulukossa neljä pistettä hurrikaanipaitoja edellä oleva K-Vantaa onnistuu nappaamaan viikon kahdesta kotiottelusta kolme pistettä, ei JYP-Akatemialla ole enää edes teoreettisia mahdollisuukia pudotuspeleihin. Tämä tietäisi myös JYP-Akatemian kauden loppumista tulevan lauantaina Jokipojat-otteluun.

JYP-Akatemia on siis keskiviikkona pakkovoiton edessä. Sen tiedostaa myös Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

– JYP-Akatemialla on huomenna paljon pelissä. Heillä on pakkovoiton paikka pudotuspelipaikan suhteen. Me ollaan pelattu hyvin niitä vastaan tällä kaudella, mutta Akatemia on viheliäinen porukka. He painavat päälle kuin viitapirut ja eivät anna periksi vaikka peli olisi ratkennut, kuten viime kerralla täällä. Kyllä huomisesta tulee hikinen ehtoo meille, Mattila arvioi.

JYP-Akatemian pistepörssin kärkinimenä jatkaa edelleen Riku Pitkänen. Jyväskyläläiset menettivät siirtorajan kynnyksellä useita pelaajia, kun emoseura JYP nappasi Dennis SaikkosenHenri Auvisen, Joonas Sammalmaan, Matias Myttysen ja Topi Nättisen riveihinsä loppukaudeksi. Lisäksi JYP-Akatemian luottohyökkääjiin kuulunut Oula Palve vaihtoi Mikkelin Jukureiden riveihin.

JYP-Akatemia pistepörssi TOP5
1. Riku Pitkänen 54, 15+22=37
2. Valtteri Hotakainen 48, 16+14=30
3. Miika Roine 50, 12+16=28
4. Oula Palve 43, 10+17=27
5. Samu Markkula 51, 7+16=23

Hokin viimeisen viikon tavoitteena neljä pistettä

Lähes 19 viikon kotipisteputkessa matkaava Hokki tavoittelee sarjataulukon viitospaikkaa. Jotta linnapaidat yltävät viidennelle paikalle, on viimeisen viikon kahdesta ottelusta napattava neljä pistettä. Hokki-luotsi Mattilan mukaan tämä on myös joukkueen tavoite.

– Me ollaan yksi piste meidän pistetavoitteesta jäljessä. Viides sija on mahdollista saavuttaa, ja siitä me halutaan taistella. Meidän laskuopin mukaan se tarkoittaa sitä, että me tarvitaan neljä pistettä kahdesta jäljellä olevasta ottelusta, Mattila kertailee.

Teemu Virtalan ja Mikael Ruohomaan kujanjuoksu pistepörssin voitosta sai lauantaina uuden käänteen, kun Hokki-kapteeni iski Lempäälässä hattutempun. Näin ollen Virtala siirtyi Mestiksen pistepörssin kärkeen vain yhden pisteen erolla Ruohomaahan nähden.

Hokki pistepörssi TOP5
1. Teemu Virtala 47, 23+42=65
2. Anthony Guttig 40, 18+31=49
3. Riku Toivo 54, 14+29=43
4. Teddy Da Costa 46, 25+17=42
5. Timo Hiltunen 54, 18+16=34

Koppaako Virtala kauden päätteeksi myös Mestiksen pistepörssin voittajan pokaalin?

Koppaako Virtala kauden päätteeksi myös Mestiksen pistepörssin voittajan pokaalin?

Linnapaitojen terveystilanne näyttää hyvältä, sillä vain Ville Hyvärinen ja Arttu Heikkinen ovat varmasti sivussa kokoonpanosta. Maalia keskiviikkona vartioi Tuomas Tolonen. Hokin tarkempi kokoonpano selviää pelipäivän aamuna.

Ottelu alkaa keskiviiikkona 5.3. kello 18.30 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!