OTTELUENNAKKO: Taistelu kotiedusta huipentuu viikonloppuna

Kajaanin Hokki pelaa perjantaina ja lauantaina runkosarjan viimeiset ottelut. Perjantaina linnapaidat kohtaavat Tikkurilassa Kiekko-Vantaan ja lauantaina vastaan asettuu Kouvolan KooKoo. Hokki taistelee yhä tiukasti pudotuspelien kotiedusta.

Keskiviikon Mestis-kierroksen tuloksien myötä kotietu on edelleen Hokin omissa käsissä. JYP-Akatemian tappio Mikkelissä tiesi sitä, että Hokki varmistaa kotiedun nappaamalla viimeisistä kahdesta ottelusta viisi pistettä. Myös neljällä pisteellä Hokki on vahvoilla nappaamaan kotiedun, sillä JYP-Akatemian kanssa tasapisteisiin päätyessä Hokin maaliero on tällä hetkellä parempi.

Mielenkiintoiseksi sarjatilanteen tekee myös se, että JYP-Akatemia ja TUTO iskevät viimeisellä kierroksella yhteen Jyväskylässä. Jos JYP-Akatemia ei nappaa viimeisestä ottelusta yhtään pistettä, riittää Hokille kotiedun varmistamiseen yksi piste.

Sen sijaan runkosarjan kolmas sija ei ole enää Hokin omissa käsissä. Hokki on tällä hetkellä kaksi pistettä saman verran otteluita pelanneen TUTOn perässä.

Ennen kautta Hokki asetti tavoitteekseen runkosarjassa neljän parhaan joukkoon sijoittumisen. Päävalmentaja Jari Laukkasen mukaan pudotuspelien kotietu pysyy tiukasti Hokin maalina.

– Se on pelin henki, että nyt pitää saada voittoja, jotta päästään tavoitteeseen. Joka peliä ollaan lähdetty voittamaan, mutta nyt voiton arvo on entistä isompi. Nämä ovat hyviä pelejä meidän kannalta, sillä me saadaan pelata nyt panoksellisia pelejä ennen playoffeja, Hokki-käskijä kommentoi.

Sarjataulukon sijat 3-5 (pisteet, ottelut, maaliero):
3. TUTO Hockey 93p, 54ott, +30
4. JYP-Akatemia 92p, 55ott, +22
5. Hokki 91p, 54ott, +26

Joukkueiden viimeiset ottelut runkosarjassa:
Pe 6.3.2015 TUTO Hockey – SaPKo
Pe 6.3.2015 Kiekko-Vantaa – Hokki
La 7.3.2015 JYP-Akatemia – TUTO Hockey
La 7.3.2015 KooKoo – Hokki

Kokoonpanossa liikehdintää molempiin suuntiin

Hokki sai levätä kahdella edellisellä pelikierroksella, kun linnapaidat pelasivat edellisen kerran perjantaina. Viikon mittainen pelitauko on pyritty käyttämään viisaasti levon ja harjoittelun merkeissä.

– Saatiin huilata koko viikonloppu perjantain pelin jälkeen ja palattiin maanantaina jälleen harjoituksiin. Toivottavasti ollaan pystytty harjoittelemaan järkevästi ja oikein. Ainakin meillä itsellä on kova usko siihen, että me ollaan tehty asioita oikealla tavalla, Laukkanen uskoo.

Hokin sairastuvalla on nähty perjantain ottelun jälkeen liikettä molempiin suuntiin. Koko viikon sairastellut Lasse Uusivirta ei lähde joukkueen mukaan Vantaalle. Uusivirran lisäksi Hokin sairastuvalta löytyvät hyökkääjät Tomas Mikus, Janne Niva ja Riku Toivo.

Sen sijaan viime viikon otteluista sivussa olleet Ville Hyvärinen, Samu Pyykkönen ja Miikka Pitkänen palaavat Hokin pelaavaan kokoonpanoon. Linnapaitojen maalia vartioi perjantaina Timo Niemi.

Saku Mäenalanen jatkaa Hokissa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Antti Kalaputaan pelit jatkuvat sen sijaan Kärppien A-junioreiden riveissä. Lisää aiheesta: https://hokki.fi/maenalanen-jatkaa-kajaanissa-kalapudas-oulussa/

K-Vantaa – Hokki perjantaina Tikkurilan jäähallissa kello 18.30 alkaen.
KooKoo – Hokki lauantaina Kouvolan jäähallissa kello 17.00 alkaen.

Molemmat ottelut ovat nähtävissä ilmaiseksi Hokkiklubilla. Ovet aukeavat tunti ennen ottelun alkua. Hokkiklubin myyntipiste palvelee normaalisti. Ikäraja 18 vuotta.

Samu Pyykkönen palaa Hokin kokoonpanoon kahden viikon tauon jälkeen.

Samu Pyykkönen palaa Hokin kokoonpanoon kahden viikon tauon jälkeen.