OTTELUENNAKKO: Tervehtynyt Hokki matkaa Jyväskylään

Kajaanin Hokki matkaa keskiviikkona Jyväskylään sarjakolmosen JYP-Akatemian vieraaksi. Viime viikolla pahoista sairasteluista kärsinyt Hokki saa apuja sairastuvalta, sillä lähes kaikki kuumepotilaat ovat keskiviikkona mukana kajaanilaisten kokoonpanossa.

Hokin viime viikko sujui kaksijakoisissa merkeissä. Viikko alkoi keskiviikkona maistuvalta 0-2 -vierasvoitolla Mikkelissä Niko Saarenpään iskiessä ottelun molemmat osumat. Myös perjantaina linnapaidat nappasivat tärkeät kolme pistettä Hokin kanssa samoista sijoista kamppailevan TUTO Hockeyn kustannuksella lukemin 5-3.

Hokin jo valmiiksi vajaamiehinen rosteri kapeni entisestään lauantaina Keuruulla, kun Riku Toivo ja Antti Kalapudas sairastuivat matkalla vatsatautiin ja joutuivat jättämään ottelun väliin. Näin ollen Hokki joutui tahkoamaan ottelun läpi kolmella kentällisellä. Myös ilman ykkösvahtia Timo Niemeä pelanneet linnapaidat joutuivat taipumaan 4-3 -vierastappioon urheasta taistelusta huolimatta.

Viime viikon kolmessa ottelussa tehot 4+1 iskeeneltä Niko Saarenpäältä odotetaan onnistumisia myös Jyväskylässä.

Viime viikon kolmessa ottelussa tehot 4+1 iskeeneltä Niko Saarenpäältä odotetaan onnistumisia myös Jyväskylässä.

JYP-Akatemia katkaisi puolestaan viime perjantaina kuuden ottelun voittoputkensa, kun sarjakärki KooKoo haki Jyväskylästä täydet pisteet luvuin 2-5. Ennen KooKoo-ottelua peräti 11 edellisessä ottelussa pisteitä kerännyt nuori jyväskyläläisryhmä joutui taipumaan myös lauantaina Lempäälässä, kun LeKi nousi päätöserässä maalin takaa-ajoasemasta 3-2 -voittoon.

Hippoksen vierastaialle jatkoa

Keskiviikkoillan otteluun lähdetään tasaisista asetelmista, sillä sarjataulukossa sijoilta kolme ja viisi löytyvien joukkueiden välistä piste-eroa on vain neljä pistettä. Ottelussa on jaossa äärimmäisen tärkeitä pisteitä pudotuspelien kotietuja ajatellen. Sen myöntää myös Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

– Kotietua silmällä pitäen JYP-Akatemia on sellainen joukkue ja tämä on sellainne ottelu, joka olisi tärkeä voittaa. Tietysti runkosarjassa on yhtä lailla kaikissa otteluissa kolme pistettä jaossa. Esimerkiksi kolme pistettä Keuruulta olisi maistanut meille, Laukkanen harmittelee vielä lauantaista vierastappiota.

JYP-Akatemia on ollut tällä kaudella Hokille paha kanto kaskessa. Joukkueiden keskenäisten otteluiden pisteet ovat menneet JYP-Akatemialle 10-2. Hokki on hävinnyt jyväskyläläisille tällä kaudella kaikki kotiottelut, mutta kajaanilaiset hakivat ainoan voiton marraskuun puolivälistä nimenomaan Jyväskylästä.

– Ottelun tärkeyttä enemmän tässä kuitenkin mietityttää vastustaja, jota vastaan me ei olla pärjätty hirveän hyvin tällä kaudella. Meidän pitää olla siellä parhaimmillaan, mikäli me aiotaan tasapäin taistella heitä vastaan, Laukkanen painottaa.

Kauden keskenäisten otteluiden mollivoittoisuudesta huolimatta Hokki on pystynyt voittamaan Jyväskylässä peräti kuusi joukkueiden edellistä kohtaamista. JYP-Akatemian edellisestä kotivoitosta on vierähtänyt lähes kolme vuotta, sillä Hokki on joutunut edelliseen kerran taipumaan Hippoksella 18.1.2012.

Vaikka Hokilla on edessä pelitahdillisesti kaksi helpompaa viikkoa, Hokki-käskijä ei aio nostaa joukkueen harjoitustehoja ylöspäin. Laukkanen painottaakin levon ja palautumisen tärkeyttä.

– Edellisestä lauantaista viime lauantaihin meillä oli kolme reissupeliä ja yksi kotipeli, joten KeuPa-pelin jälkeen me huilattiin kaksi päivää. Näillä pelimäärillä ja matkustuskilometreillä meidän pitää ensisijaisesti miettiä, että miten meidän pelaajat ehtivät levätä ja palautua riittävästi. Ensi viikolla harjoitellaan sitten ehkä vähän enemmän, Laukkanen taustoittaa tulevien viikkojen ohjelmaa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
19.9.2014 Hokki – JYP-Akatemia 1-4
15.10.2014 Hokki – JYP-Akatemia 0-8
15.11.2014 JYP-Akatemia – Hokki 3-4 VL
10.12.2014 Hokki – JYP-Akatemia 2-4

Niemi sivussa ainakin koko tammikuun

Hokin maalilla lähes 92 prosentin varmuudella torjunut Timo Niemi on varmuudella sivussa koko tammikuun. Niemi loukkaantui perjantain TuTo-kamppailun 3. erässä, eikä pystynyt jatkamaan ottelua. Niemen tilanteesta tarkempaa tietoa saadaan ensi viikolla. Niemen ohella Hokin kokoonpanosta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Risto Mattila, Jarkko Heikkinen ja Ville Määttä.

Sen sijaan lauantaina Hokin kokoonpanosta sairastelun vuoksi sivussa olleet Antti Kalapudas, Miska Humaloja, Markus Korkiakoski ja Antti Kurkinen tekevät Jyväskylässä paluun Hokin kokoonpanoon. Riku Toivon pelaaminen on vielä epävarmaa. Päätös Toivon pelaamisesta tehdään keskiviikkoaamuna. Hokin maalia keskiviikkona vartioi vielä viime kaudella JYP-Akatemiaa edustanut Antti Lehtonen.

JYP-Akatemia – Hokki keskiviikkona 14. tammikuuta kello 18.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä Elisa Viihteen MestisTV -palvelun kautta osoitteessa https://online.elisaviihde.fi/mestisMyös ISTV näyttää ottelun suorana.

Riku Toivon pelaaminen Jyväskylässä on vielä epävarmaa.

Riku Toivon pelaaminen Jyväskylässä on vielä epävarmaa.