OTTELUENNAKKO: Välieräsarja huipentuu perjantaina

Kajaanin Hokin ja Kouvolan KooKoon välinen välieräsarja huipentuu Kouvolassa pelattavaan seitsemänteen otteluun. Torstaina puoliltapäivin matkaan lähtenyt kajaanilaisryhmä odottaa perjantaina pelattavaa Game seveniä jo malttamattomana. Haastattelimme ennen lähtöä puolustaja Casper Santasta sekä laitahyökkääjä Mika Koivistoa.

Hokki nappasi keskiviikkona komean 4–1-kotivoiton KooKoosta ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 3–3. Välieräsarjan viimeinen ottelu pelataan perjantaina Kouvolassa. Ottelun voittaja etenee Mestiksen finaaleihin ja häviäjä joutuu taistelemaan tulevana keskiviikkona pronssisista mitaleista.

– Huikea fiilis lähteä pelaamaan Game seveniä! Lähdetään Kouvolaan nauttimaan pelistä, kuten olla nautittu tähänkin asti, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kommentoi.

Santanen luottavaisena pelipäivän aattona

Toista kautta Hokin takalinjoilla luutiva Casper Santanen odottaa perjantain ratkaisevaa välieräottelua luottavaisena. 26-vuotiaalle Santaselle legendaarinen Game seven on hänen uransa ensimmäinen.

– Todella luottavainen olo. Harvemmin pääsee pelaamaan näitä pelejä, Santanen hihkuu innosta.

Casper Santanen

Casper Santanen odottaa perjantain ratkaisevaa 7. välieräottelua luottavaisena.

Syyskaudella pitkään sivussa ollut Santanen on päässyt peliin yhä paremmin ja paremmin mukaan. 39 runkosarjaottelussa tehot 1+10=11 kerännyt Santanen on saalistanut pudotuspeleissä yhden syöttöpisteen.

– Oma pelaaminen on menossa parempaan suuntaan. Ihan hyvältä on tuntunut pelata, vähän voisi saada vielä enemmän tehoja irti. En ole koskaan ollut mikään pistelinko, joten ei tässä sentään mitään apinaa ole selässä, Santanen naurahtaa.

Oslossa syntynyt, mutta Uudessakaupungissa kiekko-oppinsa saanut Santanen povaa perjantain ottelun ratkeavan samoihin asioihin kuin kaikki kuusi aiempaa välieräkoitosta.

– Kyllä se aika pitkälti samanlaisiin asioihin ratkeaa kuin tähänkin asti. Pitää pysyä poissa jäähyaitiosta, jossa me ollaan istuttu vähän liikaa. Jatketaan tätä meidän kliseisen kuuloista omaa peliä. Eiköhän tässä hyvin käy, Santanen ennakoi.

Koivisto pyrkii haastamaan Seppäsen torjuntatilastossa

Laitahyökkääjä Mika Koivisto tunnetaan erinomaisena joukkuepelaajana, joka ei pelkää heittäytyä kiekkojen eteen. Blokattuja laukauksia voi kertyä yhdessä ottelussa jopa kymmeniä.

– Ehkä mulla on pudotuspeleissä muutama torjunta vähemmän kuin Sepillä (maalivahti Teemu Seppänen), mutta kyllä mä pystyn jo ihan hyvin hänet haastamaan, Koivisto nauraa.

Mika Koivisto on pelannut vahvat pudotuspelit.

Mika Koivisto on pelannut vahvat pudotuspelit.

21-vuotiaan Koiviston isoveli Petri Koivisto oli kaudella 2006-2007 voittamassa Hokin toistaiseksi ainoaa Mestis-mestaruutta. Joukkueessa lempinimeä ”Kojo” totteleva KKP-kasvatti pyrkii kulkemaan isoveljensä viitoittamalla tiellä, ja tavoittelee Mestis-mestaruutta linnapaidassa. Tulevaa Game seveniä Koivisto odottaa jo innolla.

– Pikkupojasta asti olen haaveillut, että pääsisin pelaamaan näitä pelejä. Kouvolassa on varmasti mökki täynnä, enkä millään malta enää odottaa pelin alkamista. Tämän parempaa tilannetta ei ole, Koivisto myhäilee.

Santasen tapaan Koivisto painottaa, että Hokin pitää pystyä pelaamaan omaa peliä ja pysymään pois jäähyaitiosta. Koivisto korostaa myös erikoistilanteiden merkitystä.

– Kyllähän siellä erikoistilanteet tulevat olemaan isossa roolissa, niin kuin on ollut jokaisessa playoff-ottelussa tähän asti. Mutta se lähtee ihan täysin sydämestä, kumpi haluaa ja uskoo enemmän omaan tekemiseen, niin se voittaa, Koivisto kuvailee ottelun asetelmia.

KooKoon ja Hokin välinen ratkaiseva 7. välieräottelu pelataan perjantaina Kouvolassa kello 18.30.