OTTELUENNAKKO: Vielä kerran pojat!

Kajaanin Hokki hakee menestyksekkäälle kiekkokeväälle voitokasta päätöstä, kun Hokki mittelee keskiviikkona pronssimitaleista TUTO Hockeyn vieraana Turussa. Haastattelimme vielä viime kaudella TUTOn pronssijoukkueessa pelannutta Arttu Niskakangasta, joka oli merkittävässä roolissa ratkaisemassa pronssimitaleita turkulaisille.

Runkosarjan voittanut TUTO Hockey joutui Hokin tapaan pettymään perjantain 7. välieräottelussa. Kuten myös Hokki, TUTO oli vielä kolmannen erän puolivälissä kiinni loppuottelupaikassa, mutta uskomattoman nousun toistamiseen tänä keväänä tehnyt Jukurit kiri vielä rinnalle ja ohi, ja lähetti turkulaiset pronssiotteluun.

Pronssiottelu ei ole TUTO Hockeylle uusi kokemus, sillä turkulaiset jäivät myös viime keväänä loppuotteluiden ulkopuolelle, sillä tänä keväänä Hokin välierissä kaatanut KooKoo oli silloin TUTOa vahvempi otteluvoitoin 3–1. TUTO onnistui kuitenkin nappamaan pronssimitalit itselleen kiekkolegenda Juhani Tammisen johdolla, kun turkulaiset kaatoivat pronssiottelussa Joensuun Jokipojat luvuin 6–4.

Hokki ja TUTO kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Voitot menivät turkulaisille 3–1. Myöskään aiempi historia ei ole linnapaitojen puolelle, sillä Hokin edellinen voitto Turusta on helmikuusta 2011, jolloin Hokki voitti joukkueiden välisen putoamiskarsintaottelun luvuin 1–6.

Kauden keskinäiset ottelut:
27.9.2013 Hokki – TUTO Hockey 3–4
18.10.2013 TUTO Hockey – Hokki 5–4 VL
10.1.2014 Hokki – TUTO Hockey 3–1
14.2.2014 TUTO Hockey – Hokki 3–1

Hokki ja TUTO Hockey ovat tällä kaudella mitelleet paremmuudesta neljään otteeseen.

Hokki ja TUTO Hockey ovat tällä kaudella mitelleet paremmuudesta neljään otteeseen.

Tavoitteena saada kaudelle arvoisensa päätös

Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Hokki palasi tänä keväänä mitalipeleihin viiden vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran linnapaidat olivat mitelleet jalometaleista kaudella 2008–2009, jolloin Hokki nappasi pronssimitalit tulevan pronssiotteluvastuksen TuTon nenän edestä lukemin 3–1.

Upean kevään pelannut kajaanilaisryhmä tavoittelee keskiviikkona pronssimitalia tosimielellä. Hokin päävalmentajan Petri Mattilan mukaan joukkue haluaa huipentaa kauden voitokkaasti.

– Tämä kausi on ollut meiltä hieno. Nyt tarkoituksena on huipentaa kausi pronssimitaleihin, Mattila kommentoi.

Pronssiottelut ovat perinteisesti kahden pettyneen joukkueen välinen mittelö. Pelin luonne voi olla mitä kummallisin, ja sen tiedostaa myös Hokki-luotsi Mattila.

– En oikein tiedä, mitä tästä pelistä voi odottaa. Keskitytään omaan tekemiseen ja kaivetaan joukkueesta vielä kerran kaikki irti, Mattila painottaa.

Hokin tavoitteena on päättää kausi iloisissa tunnelmissa.

Hokin tavoitteena on päättää kausi iloisissa tunnelmissa.

Pronssi kiinnostaa vielä Niskakangasta

KooKoon ja Hokin välinen huikea välieräsarja päättyi perjantaina Kouvolassa isäntien 2–1-voittoon. Laitahyökkäjä Arttu Niskakankaan mukaan perjantain ottelun jälkeinen tauko on tehnyt joukkueelle hyvää.

– Fiilikset on koko ajan nousussa. Tottakai se oli kova pettymys, kun ei päästy finaaleihin. Onneksi ollaan saatu muutama päivä tässä miettiä ja surra pettymys pois, Niskakangas sanoo.

Viime kaudella vielä TUTO Hockeyn väreissä kurvaillut Niskakangas näkee ex-seuran kohtaamisen tuovan pronssiotteluun erityistä lisäpotkua.

– Ihan siistiä päästä pelaamaan Turkuun. Ainakin itsellä on suuria näyttöhaluja ja voittohaluja nimenomaan TUTOa vastaan, Niskakangas myöntää.

Arttu Niskakangas tavoittelee keskiviikkona toista peräkkäistä pronssimitalia.

Arttu Niskakangas tavoittelee keskiviikkona toista peräkkäistä pronssimitalia.

25-vuotiaalle Niskakangas pronssiottelu on uran toinen, sillä YJK-kasvatti pääsi viime kauden päätteeksi pokkaamaan pronssimitalin kaulaansa keskiviikkoillan vastustajan riveissä. Niskakangas vastasi 6–4-lukemiin päättyneessä ottelussa turkulaisten kahdesta maalista. Niskakangas kertookin, että pronssimitalin voittaminen kiinnostaa häntä paljon.

– Sytyn ehdottomasti pronssipeliin. Meillä on nyt kumminkin mahdollisuus saada aika hieno kruunu meidän hienolle kaudelle, joten ainakin henkilökohtaisesti mitali kiinnostaa. Ei omalla uralla näitä saavutuksia liikaa ole, eli kyllä sinne takan reunalle mahtuu vielä toinenkin pronssimitali, Niskakangas päättää.

TUTO Hockeyn ja Hokin välinen pronssiottelu pelataan keskiviikkona 9.4. kello 18.30 alkaen. Ottelua voi seurata Elisa Viihteen tai Ravintola Sulon screenin välityksellä.