OTTELUENNAKKO: Viimeinen rutistus ennen maaottelutaukoa alkaa Mikkelistä

Jääkiekon Mestiksessä tällä hetkellä sijalla viisi majaileva Kajaanin Hokki pelaa alkaneella viikolla viimeiset ottelut ennen 1,5 viikon mittaista maaottelutaukoa. Linnapaitojen urakka alkaa keskiviikkoiltana Mikkelissä.

Kajaanin Hokki pelaa tällä viikolla kolme ottelua reilun 72 tunnin eli kolmen vuorokauden sisään. Linnapaidat matkaavat keskiviikkona Mikkeliin, perjantaina kotijäällä vastaan asettuu Kiekko-Vantaa ja lauantaina kajaanilaiset matkustavat JYP-Akatemian vieraaksi Jyväskylään.

Ennakkoon viikon kovimman koitoksen linnapaidat mittelevät keskiviikkona Mikkelissä. Vastassa on sarjakakkonen Jukurit, joka haaveilee vielä kovasti runkosarjan voitosta.

– Siitä tulee varmasti kova peli. Kaveri on yrittänyt kaikissa edellisissä otteluissa pelata pitkiä hyökkäyspään myllyjä, joten meidän pitää olla siihen valmiita ettei jouduta niihin oman pään ralleihin, vaan saadaan ne poikki ja lähdetään itse nopeasti hyökkäämään ylöspäin, Hokin kapteeni Ville Hyvärinen ennakoi keskiviikon koitosta.

Kajaanilaisille vaikeana paikkana tunnettu Mikkeli on ollut kuluvalla sesongilla Hokille menestyksekäs. Linnapaidat ovat vierailleet kahdesti Mikkelissä, josta kotiintuomisina on ollut täydet kuusi pistettä.

– Ollaan hyvin pystytty pelaamaan siellä kurinalaisesti joukkueena. Mikkeli on sellainen paikka, jossa on helppo syttyä. Hieno lähteä taas sinne pelaamaan, Hyvärinen iloitsee.

– Siellä tulee kova kotijoukkue meitä vastaan. Se on meille hyvä tasonmittari, että nähdään missä mennään tällä hetkellä, Hyvärinen jatkaa.

Perjantaina kahdesti maalinteossa onnistunut Riku Toivo hyppää keskiviikkona Mikkelin Jukureiden kimppuun.

Perjantaina kahdesti maalinteossa onnistunut Riku Toivo hyppää keskiviikkona Mikkelissä Jukureiden kimppuun.

Vierasetu valttia

Hokin ja Jukureiden kauden keskinäisissä otteluissa vierasetu on ollut toistaiseksi valttia. Joukkueiden viidestä kohtaamisesta ainoastaan lokakuun lopussa pelattu ottelu Kajaanissa päättyi kotivoittoon. Loput neljä kohtaamista on vienyt vierasjoukkue.

Keskenäisten otteluiden voitot ovat menneet niukasti Hokille 3-2. Otteluiden tasaisuudesta kielii myös se, että neljä ensimmäistä kohtaamista päättyi vain yhden maalin erolla. Ainoastaan tammikuun alussa pelattu ottelu päättyi yli yhden maalin erolla, kun Hokki haki pisteet Mikkelistä lukemin 0-2.

Kahdella edellisellä Mikkelin vierailulla puolustusvoittoisella taktiikalla pelannut Hokki ei aio liiemmin muuttaa pelisapluunaa.

– Olemme puolustaneet hyvin kahdessa edellisessä pelissä siellä, joten aika lailla samalla sapluunalla jatketaan. Kotijoukkue on ollut enemmän kiinni kiekossa, mutta me ollaan puolustettu tiivisti ja niissä vähissä omissa paikoissa ollaan oltu tehokkaita, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

– Jos sen suuntainen pelinkuva saadaan myös huomenna, niin se antaa meille hyvän mahdollisuuden pärjätä, Hokki-käskijä jatkaa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
12.9.2014 Hokki – Jukurit 3-4
25.10.2014 Jukurit – Hokki 2-3
29.10.2014 Hokki – Jukurit 3-2
26.11.2014 Hokki – Jukurit 1-2
7.1.2015 Jukurit – Hokki 0-2

Samu Pyykkönen palaa keskiviikkona Hokin kokoonpanoon.

Samu Pyykkönen palaa keskiviikkona Hokin kokoonpanoon.

Pyykkönen palaa, Kalaputaan pelaaminen epävarmaa

Hokin sairastuvalta kuuluu jälleen positiivisia uutisia. Viime viikon otteluista kuumen takia sivussa ollut Samu Pyykkönen palaa keskiviikkona linnapaitojen kokoonpanoon.

Myös lievästä aivotärähdyksestä kärsinyt Antti Kalapudas on saanut luvan palata kajaanilaisten harjoituksiin, mutta Kalaputaan pelaaminen on vielä epävarmaa. Lopullinen päätös pelaamisesta tehdään keskiviikkoaamuna.

Sen sijaan maalivahti Timo Niemi on sivussa vielä ainakin tämän viikon otteluista ja paluu nähdään aikaisintaan maaottelutauon jälkeen. Hokin maalilla jatkaa Antti Lehtonen.

Jukureiden kokoonpanosta varmuudella sivussa ovat loukkaantumisesta kärsivä Miikka Männikkö sekä lauantain Kiekko-Vantaa ottelussa tapellut ja pelikieltoa saanut Santeri Lukka.

Jukurit – Hokki keskiviikkona 27.1. kello 18.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä ilmaiseksi VeikkausTV:n kautta.