OTTELURAPORTTI: Hokille ei kotiintuomisia Savonlinnasta

Kajaanin Hokki joutui taipumaan keskiviikkoiltana Savonlinnassa. Isäntäjoukkue SaPKo johti ottelua 3. erän alussa jo 4-0, mutta kajaanilaiset eivät luovuttaneet ja nousivat vielä kahden maalin päähän. Vielä lopussa Hokilla oli hyviä maalipaikkoja, mutta lopulta pisteet jäivät isännille luvuin 4-2 (1-0 ,2-0, 1-2).

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä. Maalipaikat olivat kortilla ja ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin vasta ajassa 17:42, kun SaPKon Mika Hyvärinen koukki itsensä jäähylle. Hokin ylivoiman aikana maalinteossa onnistui kuitenkin SaPKo, kun Miiko Hintzin rystylaukaus yllätti Hokki-vahti Antti Lehtosen.

SaPKo onnistui tuplaamaan johtonsa toisen erän alussa, kun Joonas Hyttinen lapioi Hokki-maalin edessä pyörineen irtokiekon maaliin. 2-0 -maalin jälkeen ote siirtyi vahvasti Hokille, mutta erän viimeisestä osumasta vastasi jälleen SaPKo. Illan tehomies Pekka Niemimaa (1+2) nousi maalin takaa keskelle ja laukoi kiekon vastustomattomasti Hokki-maalin yläkulmaan.

SaPKo siirtyi kolmannen erän alussa jo 4-0 -johtoasemaan, kun kultakypärä Mikko Nuutinen laukoi kiekon vapaasti maalin edestä ohi Lehtosen. Hokki kuittasi pässipaitojen osuman heti seuraavassa vaihdossa, kun Janne Niva ja Riku Toivo petasivat paikan Miska Humalojalle (2+0), joka lirutti kiekon SaPKo-maaliin.

Miska Humaloja vietti Savonlinnassa kahden maalin iltaa.

Miska Humaloja vietti Savonlinnassa kahden maalin iltaa.

Erän puolivälissä Hokki nousi jo kahden maalin päähän, kun Janne Pälve antoi maistuvan poikittaissyötön ja Humaloja tälläsi takatolpalta illan toisen osumansa tyhjään SaPKo-maaliin. Myös Ville Saukko keräsi syöttöpisteen PyPo-kasvatin maaliin.

Hokki pelasi vielä lopussa yli kolme minuuttia ilman maalivahtia, mutta hyvistä paikoista huolimatta lisäosumia ei nähty kummassakaan päädyssä.

– Heikko peli meiltä kaikkinensa. Oltiin huonosti valmistuneita. Tuntui että osa pelaajista ei ollut kahdenkaan erän jälkeen läsnä tässä tapahtumassa, Hokki-luotsi Jari Laukkanen kummasteli heti ottelun päätyttyä.

Edes kolmannen erän vahva pelaaminen ei nostattanut tunnelmaa kajaanilaisleirissä.

– Kolmas erä oli nyt lähinnä kosmetiikka, kun tulostaululla oli kolmen maalin ero. Siinä kuitenkin pelilliset rintakarvat kasvoi osalla pelaajista ja saatiin vielä pari maalia aikaiseksi, Laukkanen niputtaa.

Hokin ottelut jatkuvat perjantaina kotiottelulla Peliittoja vastaan. Ottelu on Hokin 600. runkosarjaottelu Mestiksessä.