OTTELURAPORTTI: Hokille jälleen komea voitto Mikkelistä

Kajaanin Hokki haki keskiviikkona Mikkelistä jo kauden kolmannen voittonsa. Tällä kertaa isäntäjoukkue Jukurit joutui taipumaan linnapaitojen käsittelyssä luvuin 1-3 (1-0, 0-1, 0-2).

Jukureiden ja Hokin kauden viimeinen kohtaaminen ei tuonut poikkeusta aiempien kohtaamisten kaavaan. Ottelu oli jälleen tiukka maalin peli, jonka Hokki käänsi lopulta edukseen päätöserässä.

– Pelin juoksu oli koko lailla samanlainen kuin nämä kaikki pelit on tähän asti ollut täällä. Ollaan kärsivällisiä, puolustetaan jämäkästi ja sitten uskotaan että niitä maalipaikkoja tulee. Näin kävi tälläkin kertaa, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen analysoi heti ottelun jälkeen.

Hokki onnistui voittamaan kaikki joukkueiden keskenäiset ottelut Mikkelissä tylyllä piste-erolla 9-0. Voiton myötä Hokki nousi jo kahden pisteen päähän kolmannesta sijasta.

Ottelussa 20 kertaa torjunut Antti Lehtonen oli jälleen huippuvireessä.

Ottelussa 20 kertaa torjunut Antti Lehtonen oli jälleen huippuvireessä.

Ottelu alkoi Hokin kannalta katastrofaalisesti. Janne Pälve sai heti ensimmäisessä vaihdossa jäähyn kampituksesta ja Jukurit onnistui maalaamaan ottelun avausosuman ylivoimalla jo 44 sekunnin pelaamiseen jälkeen. Riku Pitkänen sai naulata kiekon tyhjiin Hokki-maaliin takatolpalta Oula Palveen maistuvasta syötöstä. Ottelussa 20 kertaa torjuneelle Antti Lehtoselle ei jätetty tilanteessa mahdollisuuksia.

– Sanoin ensimmäisellä mainoskatkolla, että osa pelaajista oli vielä ihan bussissa. Varmaan oli vahva lähtö kotijoukkueelta, mutta oltiin ihan purjeessa eka kymppi, Laukkanen harmittelee joukkueen heikkoa alkua.

Jukureiden avausmaalin jälkeen Hokki pääsi kuitenkin otteluun hyvin mukaan. Lisää osumia avauserässä ei enää nähty.

– Hyvä näin ettei Jukurit tehnyt siihen hetkeen enempää maaleja. Siitä eteenpäin kuitenkin ensimmäinen erä tasoittui, Laukkanen huokaisee helpottuneena.

Hokki kuittaa salamamaalin salamamaalilla

Jos onnistui Jukurit tekemään ensimmäisessä erässä salamamaalin, niin Hokki onnistui samassa tempussa toisen erän alussa. Kahden viikon tauon jälkeen kaukaloon palannut Antti Kalapudas ja Aleksi Mäkelä juonivat Niko Saarenpään läpiajoon, joka viimeisteli varmasti tulostaululle lukemat 1-1. Tällä kertaa erä ehti vanheta vain 28 sekuntia.

Tasaisena edennyt ottelu ratkesi lopulta päätöserässä Jukureiden pelatessa ylivoimaa. Viime kaudella vielä Hokkia edustanut Anthony Guttig menetti kiekon hyökkäyssiniviivan päällä, josta Miska Humaloja ja Riku Toivo pinkaisivat ylivoimahyökkäykseen. Humalojan rannelaukaus kilpistyi ylärimaan, mutta irtokiekossa herellä ollut Toivo siirsi kiekon varmasti Jukuri-maaliin.

Miska Humaloja summasi Mikkelissä tehot 1+1.

Miska Humaloja summasi tehot 1+1.

Lopullisen sinetin ottelulle iski voittomaaliksi jääneen 1-2-maalin syöttänyt Humaloja. PyPo-kasvatti voitti aloituksen ja upotti kiekon keskialueelta tyhjään maaliin.

– Iso kiitos joukkueelle lopun pelaamisesta. Ollaan kehitytty pikku askelilla näissä erikoistilanteissa, kun kaveri ottaa maalivahdin pois. Se oli alkukaudella sellasta niin sanottua juniorikiekkoa, mutta nyt siellä oli järkeviä ja miehekkeitä ratkaisuja, Laukkanen kiittelee.

Saarenpään uusi puhelin voiton avaimena

Hokin kapteeni Ville Hyvärinen pääsi antamaan voittopelin jälkeen haastatteluun suorassa MestisTV-lähetyksessä. Ottelussa 18:43 minuuttia pelannut ja teholukeman +1 kirjauttanut Hyvärinen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

Hokki-kapteeni Ville Hyvärinen antoi pelin jälkeen värikkäitä lausuntoja.

Hokki-kapteeni Ville Hyvärinen antoi pelin jälkeen värikkäitä lausuntoja.

– Voitto tuntuu hyvältä, Mikkeli ei ole koskaan helppo paikka pelata. Tosi hienoa että ollaan tällä kaudella onnistuttu hyvin täällä ja se luo varmasti meille itseluottamusta kevättä kohti, Hyvärinen näkee.

Kysyettässä voiton ratkaisseita asioita Hyvärinen löysi hieman epätyypilliseen selityksen.

– Ensinnäkin maalivahti pelasi loistavan pelin ja sitten meidän konkari Saarenpään Nikke sai eilen uuden puhelimen, niin se ratkaisi meille voiton. Nikkekin pääsi nykyaikaan, Hyvärinen värittelee.

Hokin ottelut jatkuvat perjantaina Kajaanissa, jolloin vieraaksi saapuu Kiekko-Vantaa.