OTTELURAPORTTI: Hokille komea voitto SaPKosta

Kajaanin Hokki nappasi komean kolmen pisteen voiton, kun se kaatoi kotonaan SaPKon luvuin 5−2 (1−1, 2−1, 2−0). Hokin voiton takuumiehenä toimi kapteeni Teemu Virtala, joka kuritti pässipaitoja peräti neljän tehopisteen voimin. Voiton myötä Hokki nousi sarjataulukossa kuudenneksi.

Hokki aloitti maalinteon vajaan neljän minuutin pelin jälkeen, kun Arttu Heikkinen nousi röyhkeästi keskelle ja laukoi kiekon maaliin SaPKo-vahti Antti Leskisen suosiollisella avustuksella. Vahvaa tulokaskautta pelaavan Heikkisen maalin syöttömerkinnät nappasivat Teemu Virtala (2+2) ja Casper Santanen.
SaPKo nousi kuitenkin tasoihin, kun avauserää oli pelaamatta vajaa viisi minuuttia. Jesse Laaksonen kaivoi kiekon vahvasti kulmasta ja pelasi kiekon maalin eteen unohtuneelle Pekka Niemimaalle, joka siirsi kiekon ohi ottelussa peräti 37 kertaa torjuneen Teemu Seppäsen. Avauserän jälkeen tauolle poistuttiin 1−1-lukemista.

Hokki iskee jälleen erän alussa

Hokki aloitti myös toisen erän räväkästi ja linnapaidat siirtyivätkin uudelleen johtoon, kun toista erää oli pelattu vain kaksi minuuttia. Clemens Unterweger avasi kiekon Teddy Da Costalle, joka kaivoi oman reboundin lapaansa, ja iski kiekon helposti tyhjään maaliin. Maali oli Hokin ranskalaishyökkääjälle jo kauden 22. osuma.

Hokki jatkoi maalitehtailuun vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun se pääsi pelaamaan ylivoimalla. Anthony Guttig ja Jarkko Heikkinen (0+2) petasivat paikan avausosuman syöttäneelle Virtalalle, jonka millintarkka laukaus löysi tiensä SaPKo-maalin yläkulmaan. Tämä sai riittää ottelussa vain seitsemän kiekkoa pysäyttäneelle Antti Leskiselle, joka korvattiin 3−1-osuman jälkeen Jani Kautolla.

SaPKo heräsikin jälleen taisteluun mukaan ja kavennus syntyi juuri ottelun ylitettyä puolen välin. Niklas Huovilan syöttö päätyi onnekkaasti Santeri Lukalle, jonka laukaus pomppi suoraan Mikko Nuutisen lapaan, jolla oli helppo työ kaventaa tilanteeksi 3−2.

Virtala, Virtala ja vielä kerran Virtala

 

Teemu Virtala

Teemu Virtala oli loistavassa iskussa.

Pitkään pelissä mukana roikkunut SaPKo haki kolmannessa erässä tasoitusta raivokkaasti, mutta Nuutisen tolppalaukausta lähemmäs vierailijat eivät pääseet. Lopullinen ratkaisu nähtiin vajaa seitsemän minuuttia ennen päätössummeria, kun linnapaidat pääsivät pelaamaan ylivoimalla. Jarkko Heikkinen ja illan hahmoksi noussut Teemu Virtala juonivat kiekon keskeen Riku Toivolle, joka tälläsi kiekon sydämensä kyllyydestä ohi hölmistyneen Kauton.

SaPKo haki lopussa kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta Seppäsen loistopelastukset pitivät lukemat ennallaan. Lopullisen sinetin tyhjään SaPKo-maalin iski tehoillan siivittämänä pistepörssissä kakkospaikalle noussut Virtala.

− Peli menee parempaan suuntaan mitä ollaan pelattu. Paljon sattui ja tapahtui, mutta niin se on Kajaanissa vissiin joka ilta, ja hyvä niin, illan hahmo Virtala tiivistää.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila jakoi ottelun jälkeen kiitosta kärkikentille sekä alivoimapelaajille.

− Virtalan ja Da Costan kentältä vahva suoritus: viisi maalia yhteen, eikä yhtään omiin. Kaksi hyvää ylivoimamaalia, vaikka ylivoimapeli on vähän takunnut. Alivoima toimi myös hyvin, ja se on ollut meillä pitkään laadukasta. Alivoimapelaajat teki hyvää työtä tänäänkin, Mattila kiittelee.

Hokin pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna kahdella ottelulla, kun linnapaidat kohtaavat revanssiviikonlopun otteluissa sarjakärki Vaasan Sportin.