OTTELURAPORTTI: Hokille tyylipuhdas voitto LeKistä

Kajaanin perjantai-illassa nähtiin jälleen paljon värikkäitä tapahtumia. Toisella erätauolla ulkona joukkuettaan juoksuttanut LeKi-valmentaja Juha Juujärvi joutui lopulta pettymään, kun Hokki vei ottelun nimiinsä lukemin 4-0 (2-0, 2-0, 0-0). 

Kajaanin Hokin ja Lempäälän Kisa tarjosivat paljon tapahtumia sekä kentällä että sen ulkopuolella. Lopulta selkeän 4-0 -voiton napannut Hokki vahvisti asemiaan sarjataulukossa, vaikka sijoitus pysyy edelleen samana.

LeKi tuli otteluun erittäin terävästi ja pystyi luomaan heti alkuun tukun vaarallisia maalipaikkoja. Kun vierailijat eivät onnistuneet käyttämään momentumia hyödyksi, onnistui Hokki iskemään illan avausosuman ylivoimalla. Tomas Mikus ja Niko Saarenpää (0+2) syöttelivät LeKi-puolustuksen rikki ja Mikus viimeisteli lähietäisyydeltä jo kauden 20. maalinsa. Myös Janne Pälve merkautti osumaan syöttöpisteen.

Heikki Klemetti viimeisteli avauserässä jo vuoden 2015 kolmannen maalinsa.

Heikki Klemetti viimeisteli avauserässä jo vuoden 2015 kolmannen maalinsa.

Hokki onnistui avauserässä vielä toistamiseen maalinteossa, kun Christoffer Seppelin jakoi namupassin ja Heikki Klemetti sai nautiskella vapaasti kiekon ohi LeKi-vahti Aaro Peltosen.

− Haettiin hyvää valmistautumista peliin ja mielestäni siinä ensimmäisessä erässä onnistuimme. Kotijoukkue ei päässyt omaan pelirytmiinsä kiinni, pidimme hyvin kiekkoa ja saimme hyvin painetta, LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi analysoi avauserää.

Toinen erä Ville Hyvärisen näytöstä

Ottelun toisessa erässä painopiste kääntyi ja Hokki teki kentällä melkein mitä tahtoi. Linnapaidat onnistuivat lisäämään johtoa heti erän alussa, kun Ville Hyvärinen punnersi maalille ja iski ensimmäisen pelitilannemaalinsa yli kahteen vuoteen. Hokki-kapteenin 3-0 -osumaan syöttöpisteet merkattiin Saarenpäälle ja Markus Korkiakoskelle.

Hokki lisäsi johtonsa jo neljään maaliin erän puolivälissä, kun Hyvärinen onnistui iskemään maalin edestä jo illan toisen osumansa. Hyvärisen illan toiseen osumaan syöttöpisteet merkattiin Riku Toivolle ja Tomi Wileniukselle.

− Ensimmäisessä erässä olimme maalipaikoissa tehokkaita. Toisessa erässä maalipaikkoja meillä oli yllin kyllin. Jos toisessa erässä olisi jatkettu avauserän tehokkuudella, olisivat lukemat voineet olla melko rumat LeKin kannalta, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summaa.

− Toisessä erässä oltiin kauden pahimmassa pyörityksessä. Hokki ei antanut meille toisen erän kovan karvauksen ja kolmannen erän viisaan pelaamisen myötä mitään palaa, Juujärvi myöntää.

Päätöserässä hassuja kommelluksia

Ennen kuin ottelun kolmas erä pääsi edes käyntiin, sai Kajaanin kiekkoyleisö hieraista silmiään, kun LeKi-käskijä Juujärvi oli passittanut koko miehistönsä juoksemaan ympäri jäähallia.

Reippailu ulkona ei kuitenkaan auttanut lempääläisiä, sillä Hokki pystyi jäädyttämään pelin hyvän kolmannessa erässä, eivätkä vieraat päässeet kunnollisiin maalipaikkoihin. Näin ollen Hokin maalilla vakuuttavasti torjunut Antti Lehtonen pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

− Olen erittäin tyytyväinen kolmannen erän jämäkkään pelaamiseen. Siinä oli viisautta ja siinä oli myös vahvaa kamppailupelaamista. Ei pelattu tyhmästi tai tyhmänrohkeasti, vaan juuri kuten johtoasemassa pitää pelata, Laukkanen myhäilee.

Ottelun lopussa Hokilla oli vielä mahdollisuus kaunistella loppulukemia. Riku Toivo laukoi kuitenkin kiekon yli tyhjillään ammottaneen LeKi-maalin.

Vastikään Hokin kanssa jatkosopimuksen tehnyt Jari Laukkanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen männäviikkojen suorituksiin.

− Täytyy olla todella tyytyväinen tähän kahden viikon jaksoon. Yksittäisiä pistoja ympäri Suomea on käyty järkyttävä määrä, mutta vielä saatiin ryhmä kasaan kovan Jyväskylän pelin jälkeen, Laukkanen iloitsee.

− Kiitosta täytyy antaa pelaajille. Fakta on se, että jokaisessa pelissä kaikki käytettävissä olevat pelaajat ovat olleet kokoonpanossa. Nyt on oltu kovilla muutenkin kuin henkisesti, Laukkanen jatkaa.

Hokin ottelut jatkuvat tulevana keskiviikkona Savonlinnassa.

Hokki-vahti Antti Lehtosen kauden ensinollapeli irtosi 24 torjunnalla.

Hokki-vahti Antti Lehtosen kauden ensimmäinen nollapeli irtosi 24 torjunnalla.