OTTELURAPORTTI: Hokille voitto 2. jatkoerässä – sarja katkolla keskiviikkona

Kajaanin Hokki nappasi maanantaina jo kolmannen kiinnityksen Mestiksen välieräpaikkaan. Huikeaksi trilleriksi muodostunut ottelu ratkesi vasta ajassa 85:44, kun Dennis Saikkonen hörppäsi Miska Humalojan laukauksen maaliin. Hokki on enää voiton päässä ottelusarjan voitosta.

Mestiksen pudotuspelikevään toistaiseksi pisin ottelu nähtiin maanantaina Jyväskylässä, kun JYP-Akatemian ja Hokin välinen 4. puolivälieräottelu eteni aina toiseen jatkoerään saakka. Hokin sankariksi nousi Miska Humaloja, joka laukoi Hokille 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1) -voiton pelikellon näyttäessä aikaa 85:44.

Hokki siirtyi ottelusarjassa 3-1 johtoon ja linnapaidat ovat enää yhden voiton päässä välieräpaikasta. Sarja on ensimmäisen kerran katkolla keskiviikkona Kajaanissa.

– Kolmas kiinnitys tähän sarjaan. Tämä oli ensimmäinen jatkoaikapeli, mutta voi olla, että lisää on luvassa. Marginaalit ovat pienet, kun vastassa on kaksi tasaista joukkuetta. Pelissä oli paljon hyvää ja olen tyytyväinen voittoon, mutta sellaiseen ”pelityhmyyteen” en ole tyytyväinen. Se on palaverin paikka huomenna, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summaa.

Miska Humaloja nousi ottelun sankariksi ajassa 85:44.

Miska Humaloja nousi ottelun sankariksi ajassa 85:44.

Laukkanen tyytymätön varsinaisen peliajan jäähykuriin

Edellisen Jyväskylän ottelun tapaan avauserää hallitsi kotijoukkue, mutta tällä kertaa ainoasta maalista vastasi Hokki. Niklas Näpin syöttöyritys Tomi Wileniukselle epäonnistui, mutta kiekon onnekkaasti takaisin saaneen Näpin kääntölaukaus yllätti maalissa pelanneen Dennis Saikkosen.

Toisessa erässä pelin kuva muuttui, sillä Valtteri Parikka taklasi ajassa 33:19 isäntien Mikko Virtasta polvella ulosajon arvoisesti. JYP-Akatemia ei jättänyt viiden minuutin ylivoimaa käyttämättä, sillä Olli Aitola lapioi ottelun tasoihin maalin edestä.

Hokki pääsi kuitenkin vielä aivan toisen erän loppuun pelaamaan ylivoimaa. Edellisen ottelun tapaan Hokki iski kiekon maaliin vain viisi sekuntia ennen summerin soittoa, tällä kertaa Saku Mäenalasen toimesta. Syöttöpisteet Hokin 1-2-johtomaaliin merkauttivat avausosuman iskenyt Näppi sekä puolustaja Janne Pälve.

Toisessa erässä Parikan kovan kohtelun alle jäänyt Mikko Virtanen palasi kolmannessa erässä kaukaloon ja iski linnapaitojen harmitukseksi myös ottelun 2-2-tasoitusmaalin 41. peliminuutilla. Hyvistä paikoista huolimatta kolmas erä ei tuottanut ratkaisua, vaan voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoeristä tilanteen ollessa 2-2.

– Tehtiin vähän hankalaksi tämä ilta omalla tavallaan. En ole hirveän tyytyväinen varsinaisen peliajan jäähymäärään. Todella paljon tukistan siitä kolmannen erän alun jäähystä, puhuttiin kopissa isoilla kirjaimilla toisen erän jälkeen jäähykurista. Ei siinä montaa sekuntia mennyt, kun tuli sellainen puolihuolimaton lyönti terille ja siitä kaveri tasoihin, Laukkanen puhisee.

Niklas Näppi oli mukana molemmissa varsinaisen peliajan Hokki-maaleissa.

Niklas Näppi oli mukana molemmissa varsinaisen peliajan Hokki-maaleissa.

Humaloja nousi trillerin sankariksi

Ensimmäisessä jatkoerässä Hokki oli niskan päällä, sillä Hokki-vahti Antti Lehtonen torjui vain yhden kerran, kun virkaveli Saikkonen joutui venymään kiekon eteen yhdeksän kertaa. Hokki pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta maaleja linnapaidat eivät saaneet aikaiseksi.

Ensimmäisen jatkoerän paras paikka siunautui kuitenkin tasakentällisin Hokin Christoffer Seppelinille, jonka laukaus osui ylärimaan. Tilanne tarkistettiin vielä myöhemmin videotarkastuksesta, mutta kiekon ei todettu ylittäneen maaliviivaa.

Heti toisen jatkoerän alkuun molemmat pääsivät pelaamaan kertaalleen ylivoimaa, mutta kumpikaan joukkue ei onnistumaan maalinteossa. Ottelun ratkaisu syntyi lopulta ajassa 85:44, kun JYP-Akatemian maalilla muuten hyvän pelin pelannut Dennis Saikkonen hörppäsi Miska Humalojan lähettämän laukauksen selkänsä taakse.

– Ensimmäiseen jatkoerään löydettiin pelaamiseen uusi juoni. Se oli selkeästi meidän erä. Jos jollain muotoa jotain voi sanoa, että tälläisessä peleissä jotain ansaitsee, niin ehkä sitten sen ensimmäisen jatkoerän pohjalta voittomaali oli meille ansaittu, Laukkanen toteaa.

Ottelusarja on katkolla ensimmäisen kerran keskiviikkona Kajaanissa. Sarja jatkuu tarvittaessa torstaina Jyväskylässä ja lauantaina Kajaanissa.

5. puolivälieräottelu Hokki – JYP-Akatemia keskiviikkona 18.3. kello 18.30 Kajaanin jäähallissa. Lipunmyynti ennakkoon Hokin toimistolla ja lippupisteen verkkosivuilla.