OTTELURAPORTTI: Hokin 19 viikon kotitaika sai päätöksensä – Virtala pistepörssin ykkönen

Kajaanin Hokin edellisestä pisteettömästä kotitappiosta ehti vierähtää yli 19 viikkoa. Linnapaitojen hurja kotiputki katkesi runkosarjan päätöskierroksella, kun hallitseva mestari Mikkelin Jukurit haki pisteet Kajaanista lukemin 0–4 (0–1, 0–2, 0–1). Hokki-leiri sai kuitenkin iloa peräti kahdesta pörssivoitosta, kun Teemu Virtala voitti Mestiksen pistepörssin ja Timo Hiltunen oli tulokkaiden pistepörssin ykkönen.

Hokki koki tappion runkosarjan viimeisessä ottelussa Jukureille. Kummallakaan ei ollut ottelussa panosta, joka heijastui myös kenttätapahtumiin. Jukurit oli isäntiä parempi joka osa-alueella ja sarvipaidat veivät ansaitut pisteet Mikkeliin.

Avauserän ainoasta osuma vastasi Nestori Lähde, joka laukoi maalin eteen pyörimään jääneen irtokiekon ohi ottelussa 28 kertaa torjuneen Teemu Seppäsen. Lähde kartutti Jukureiden maalitiliä myös heti ottelun toisen erän alussa, kun Lähde päätti komean kuvion tarkkaan yläkulmalaukaukseen.

Jukureiden iski toisessa erässä vielä kertaalleen, kun Jaakko Turtiainen iski vieraiden 0–3 maalin komean kuvion päätteeksi. Loppulukemat 0–4 syntyi päätöserässä, kun Oula Palve karkasi läpiajoon ja viimeisteli jäätävästi kiekon ohi Hokki-vahti Seppäsen.

”Ei tästä jälkipolville jäänyt mitään isoa tarinaa”

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa nähtiin kaksi vähäsanaista valmentajaa.

– Ei tästä jälkipolville jäänyt mitään isoa tarinaa. Ei tietysti pysty olemaan tyytyväinen siihen ilmeeseen, millä pelattiin. Lähtökohdat olivat vaikeat, niin kuin kollega totesi. Peli on pelattu ja viides sija ansaittu, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kommentoi ottelua.

Jukurit väänsi lauantaina Hokkia vahvemmin,

Jukurit väänsi lauantaina Hokkia vahvemmin,

Vierasjoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

− Semmoinen tilanne mikä molemmilla oli, ettei ole panosta, niin se on kypsyyden testi sitten. Olen tyytyväinen pelaajien tapaan, miten ne ratkaisi tuota ottelua. 40 minuuttia oli meiltä ihan hyvää peliä ja ansaittiin johto, Pennanen kommentoi.

 Virtala ja Hiltunen pörssivoittoihin

Teemu Virtala voitti Mestiksen pistepörssin kahden pisteen erolla Mikael Ruohomaahan.

Teemu Virtala voitti pistepörssin kahden pisteen erolla Mikael Ruohomaahan.

Vahvasti läpi runkosarjan esiintynyt Teemu Virtala kruunattiin Mestiksen pistepörssin voittajaksi. 49 ottelua pelannut Hokki-kapteeni iski hurjat tehot 23+44=67. Pitkään voitosta kamppaillut Jokipoikien Mikael Ruohomaa jäi lopulta kaksi pistettä Virtalasta. Edes yhden kuukauden ei hidastanut Virtalan tahtia, joka iskiä peräti 1,37 pistettä ottelua kohden.

Myös tulokkaiden pistepörssin voittajan kruunu asetetaan Hokki-pelaajan päähän, kun Timo Hiltunen iski tulokaskautensa 56 ottelussa tehot 19+17=36. Kakkoseksi sijoittunut Sportin Michal Kristof jäi lopulta viiden pisteen päähän Hiltusesta.

Puolivälieräparit varmistuivat – Hokki ja HCK iskevät yhteen tiistaina Keravalla

Mestis-kevään 2014 puolivälieräparit saivat lauantaina myös teoreettisen varmistuksen. Puolivälieräparit ovat:

TUTO Hockey − K-Vantaa
Sport − Jukurit
KooKoo − Jokipojat
HCK − Hokki

HCK ja Hokki iskevät yhteen ensimmäisen kerran jo tulevana tiistaina Keravalla. Hokki saa siis sulatella runkosarjan tulosta vain yhden päivän ajan. Joukkue aloittaa matkansa kohti Keravaa jo maanantaina. Puolivälieräsarjan otteluohjelma on seuraava:

Ti 11.3.2014 kello 18.30 HCK − Hokki
To 13.3.2014 kello 18.30 Hokki − HCK
La 15.3.2014 kello 18.30 HCK  Hokki
Su 16.3.2014 kello 18.30 Hokki − HCK
Ti 18.3.2014 kello 18.30 HCK − Hokki
To 20.3.2014 kello 18.30 Hokki − HCK
La 22.3.2014 kello 18.30 HCK − Hokki