OTTELURAPORTTI: Hokin kausi päättyi pettymykseen

Kajaanin Hokin upea kausi ei saanut voitokasta päätöstä, kun linnapaidat hävisivät Turussa pelatun pronssiottelun TUTO Hockeylle lukemin 4–2 (2–0, 1–1, 1–1). Näin ollen turkulaiset nappasivat pronssimitalit toisena peräkkäisenä vuotena.

Ottelun alkoi kajaanilaisten lievällä hallinalla, mutta ottelun avausmaalista vastasi isäntäjoukkue TUTO. Lauri Kärmeniemi ja Antti Virtanen pelasivat kiekon laidassa viilettäneelle Ville-Vesa Vainiolalle, jonka rystylaukaus upposi maaliin Hokki-vahti Teemu Seppäsen kainalosta.

TUTOn johtomaalin jälkeen Hokki pääsi pelaamaan ylivoimalla kahteen otteeseen, mutta kajaanilaisten maalintekoyritykset kilpistyivät Hokista maailmalle ponnistaneen Kimmo Meriläiseen.

TUTO iski uudelleen erän ylitettyä puolivälin. Turkulaisten tehoketju Anrei Hakulinen–Tuukka Pulliainen–Aki Keinänen karkasi ylivoimahyökkäykseen, ja ensi kaudeksi mitä todennäköisimman liigaympyröihin siirtyvä Hakulinen sai viimeistellä takatolpalta isäntien 2–0-johtomaalin.

Anrei Hakulinen pujahti Hokki-pelaajien pihdeistä maalintekoon.

Anrei Hakulinen pujahti Hokki-pelaajien pihdeistä maalintekoon.

Erän lopussa TUTO pääsi hakemaan lisämaaleja kahden miehen ylivoimalla, mutta Hokki selvitti tilanteet avauserässä 11 kertaa torjuneen Seppäsen johdolla. Avauserän tasaisuudesta kieli kuitenkin se, että TUTO-vahti Meriläinen joutui venymään kiekon eteen 12 kertaa.

Tasainen vääntö jatkuu

Toinen erä alkoi kotijoukkueen hallinassa. Turkulaisten kultakypärä Keinänen pääsi nokikkain Seppästä vastaan, mutta 27-vuotias Hokki-vahti pystyi pelastamaan jo lähes varmalta näyttäneen osuman.

Isännät pääsivät reilun seitsemän minuutin tahkoamisen jälkeen jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Miika Franssilan raju lyöntilaukaus upposi vastuttamattomasti ohi Seppäsen.

Toisen erän jälkimmäinen puolisko oli Hokin hallintaa. Linnapaidat onnistuivat rakentamaan lukuisia maalipaikkoja, mutta kiekko ei löytänyt millään tietä maaliin. Hokin kova työ palkittiin kuitenkin reilut kaksi minuuttia ennen erän päätöstä, kun Teddy Da Costa iski Hokin 3–1-kavennuksen Anthony Guttigin vahvasta esityöstä.

Teddy Da Costa vastasi Hokin 3–1-kavennuksesta.

Teddy Da Costa vastasi Hokin 3–1-kavennuksesta.

Hokin kiri ei riitä

TUTO karkasi heti kolmannen erän alkajaisiksi 4–1-johtoon, kun Vainiola iski poikittaissyötöstä illan toisen osumansa.

Hokki sai 52. peliminuutilla vielä toivoa kiriinsä, kun Ville Hyvärinen viimeisteli Timo Hiltusen ja Clemens Unterwegerin syötöistä Hokin 4–2 kavennuksen.

Lopussa Hokki haki vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta kajaanilaiset eivät enää kyenneet lisäosumiin, ja näin ollen pronssimitalit jaettiin ottelun päätteeksi TUTO Hockeyn kaulaan.

Mattilan aikakauden päätös

Kolme kautta Kajaanissa valmentanut Petri Mattila ei jatka enää tulevalla kaudella Hokin peräsimessä. Mattila valmensi Hokin kaikkina kausina pudotuspeleihin, joista kirkkaimmaksi saavutukseksi jäi päättyneen kauden neljäs sija.

– Vanha loppu on uuden alku. Se on nyt edessä Kajaanissa. Haluan kiittää Kajaanin Hokin organisaatiota, että antoivat mahdollisuuden tehdä kolme vuotta töitä hyvässä seurassa ja hienojen pelaajien kanssa. Tämä on ollut itselle antoisaa aikaa. Uudet kuviot odottaa sitten meitä kaikkia, Mattila kommentoi.

Petri Mattilan aikakausi ei saanut voitokasta päätöstä.

Petri Mattilan aikakausi ei saanut voitokasta päätöstä.

Mattila oli taiston tauottua luonnollisesti pettynyt, mutta samalla ylpeä joukkueensa saavutuksesta.

– Neljäs sija ei tee pelaajista yhtään huonompia ihmisiä. Täytyy nostaa hattua ja olla tosi kiitollinen, minkälaisen joukkueen kanssa on saatu tehdä yhteistä matkaa. Paljon on saatu joukkueesta irti ja paljon on pelaajat antaneet joukkueelle. Yksittäisen ottelun lopputuloksella se ei muuksi muutu, ylpeä pitää olla, Mattila kiteyttää.

Kiitämme kaikkia kannattajia ja yhteistyökumppaneita menneestä kaudesta!