OTTELURAPORTTI: Hokki haki vieraspisteet Heinolasta

Hokin etelänkiertue sai onnistuneen päätöksen, kun joukkue haki hienon 36 (02, 2–0, 1–4) vierasvoiton Heinolan Peliitoista. Ratkaisupelaajina häärivät tehot 2+2 summannut Anthony Guttig ja 37 kertaa torjunut, viikonlopun Hokissa pelannut Kärppä-maalivahti Tomi Karhunen.

Kotijoukkue Peliitat aloitti ottelun vahvasti ja Miika Heikkilä kilauttikin kiekon tolppaan heti alkuminuuteilla. Avausmaalista vastasi kuitenkin Hokki, kun Anthony Guttig (2+2) karvasi kiekon Mikko Lahtelalta ja kieputti komeasti ohi Antti Rautiolan.

Sama hyökkäysketju oli jälleen pahateossa, kun Timo Hiltunen (2+0) pääsi Guttigin syötöstä vastakkain Rautiolan kanssa. Varma viimeistely ja eilen nollille Kouvolassa jääneet kajaanilaiset juhlivat 02 johtoa. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkattiin Matus Vizvary.

Peliitat pääsi kokeilemaan ylivoimaa avauserässä pariin otteeseen ilman tulosta. Ensimmäisen ylivoiman päättyessä Ville-Matti Koponen laukoi kiekon Hokki-maaliin, mutta tuomaristo huomasi Peliitta-pelaajan maalivahdin alueella ja hylkäsi osuman.

Anthony Guttig oli Hokin tehomies pistein 2+2.

Anthony Guttig oli Hokin tehomies pistein 2+2.

Toiseen erään Peliitat tuli jälleen kovaa ja onnistui luomaan painetta Hokin päätyyn. Erässä 17 kertaa torjunut Kärppä-laina Tomi Karhunen esitti kuitenkin varmoja otteita. Ennen erän puoltaväliä Vizvaryn ja Jarkko Heikkisen päällekkäiset rangaistukset kuitenkin kostautuivat, kun Risto Mattila lämäsi kiekon verkon perukoille.

Toisessa erässä Hokille vihellettiin peräti neljä kahden minuutin rangaistusta isäntäjoukkueen selvitessä yhdellä kakkosella. Heinolalaisten tasoitus syntyi erän lopussa, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Petr Stloukalin (0+2) namupassi tavoitti Joonas Alanteen (2+1). Pelicans-lainalla oli helppo työ iskeä kiekko ohi voimattoman Karhusen.

Ylivoima tuo ratkaisun

Päätöserä alkoi tasaisissa merkeissä. Hokki pääsi kokeilemaan ylivoimaa ja se tuottikin tulosta, kun Jarkko Heikkinen tälläsi kiekon viivasta maaliin. Syöttäjiksi merkattiin Teemu Virtala (1+1) ja ottelun kolmannen tehopisteensä merkauttanut Anthony Guttig.

Johtoasemasta ei kauaa saatu nauttia, kun Peliittojen ottelun hahmo Joonas Alanne laittoi kiekon sisään maalin edustalta vain 32 sekuntia edellisestä osumasta.

Hokin ylivoima oli tänään tehokasta ja siitä saatiin jälleen näyte hiukan ennen erän puoltaväliä, kun Timo Hiltunen vei illan toisellaan vieraat jälleen johtoon. Syöttöpisteet nappasivat Arttu Niskakangas ja Clemens Unterweger.

Peliitat haki raivokkaasti tasoitusta koko erän jälkipuoliskon, mutta Karhunen seisoi kuin muuri maalillaan. Heinolalaiset pääsivät kokeilemaan pariin otteeseen myös ylivoimaa. Loppuhetkillä kotijoukkue veti maalivahti Antti Rautiolan pois maalilta ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Tästä ei kuitenkaan ollut apua, vaan Hokki laittoi kiekon pariin otteeseen tyhjään maaliin. Maalintekijöinä olivat Teemu Virtala ja Anthony Guttig.

Hokki pelaa seuraavan ottelunsa ensi keskiviikkona, kun JYP-Akatemia saapuu vieraisille Kajaaniin. Ottelu alkaa kello 18.30. Tervetuloa!