OTTELURAPORTTI: Hokki kaatui SaPKon juhlaottelussa

Kajaanin Hokki katkaisi lauantaina kolmen ottelun voittoputkensa, kun 85-vuotis juhlaottelua pelannut oli linnapaitoja parempi lukemin 6–2 (1–1, 5–0, 0–1).

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä. SaPKo sai erän puolivälissä mahdollisuuden siirtyä johtoon, mutta pässipaidat eivät päässeet Anssi Virkin tolppalaukausta lähemmäs johtomaalia. Alivoiman selvittänyt Hokki juhli ottelun avausmaalia reilun 11 minuutin pelin jälkeen, kun Janne Pälve (1+1) laukoi kiekon b-pisteen kaarelta tarkasti ohi SaPKo-vahti Jani Kauton. Loistavan maskin maaliin tehneet Arttu Heikkinen ja Riku Toivo palkittiin 0–1-maalin syöttöpisteillä.

Hekteä myöhemmin Hokki pääsi hakemaan lisäosumia ylivoimalla, mutta linnapaitojen rahkeet eivät aivan maalintekoon asti. SaPKo nousi pelissä tasoihin, kun kiekko pomppi onnekkaasti ex-Hokki Ville Eskelisen lapaan, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

Sysimusta toinen erä

Toinen erä oli linnapaidoille. Vain minuutin pelin jälkeen Joonas Toivanen tälläsi kiekon viivalta ohi Tuomas Tolosen, joka sai tehdä 2–1-maalin jälkeen tilaa Teemu Seppäselle. Ei mennyt niin kuin Strömsössä Seppäsenkään iltapuhde, kun Mika Hyvärinen iski vain puoli minuuttia edellisen osuman jälkeen tilanteeksi 3–1.

SaPKo jatkui maalijuhliaan 25. minuutilla, kun Niklas Huovila lisäsi pässipaitojen johtoa entisestään. 4–1-maalin jälkeen Hokin maalille palannut Tolonen joutui antautumaan toisessa erässä vielä kahdesti, kun Anssi Kyökkä-Luopa ja Teemu Suhonen onnistuivat maalinteossa.

Kolmas erä päätössummerin odottelua

Ottelun päätöserä ei tarjonnut suuria tunteita. Hokille jobinpostia toi Arttu Heikkisen loukkaantuminen heti erän alussa. Heikkinen loukkaantui taklaustilanteessa ja hänet talutettiin saman tien pois kentältä.

Hokki onnistui kaventamaan päätöslukemiksi 6–2, kun Jevgeni Fofanov iski maalin eteen pyörimään jääneen kiekon maaliin. Avausmaalin tehnyt Janne Pälve ja Miska Humaloja merkauttivat osumaan syöttöpisteet.

Jevgeni Fofanov katkaisi Savonlinnassa pitkän kuivan kautensa.

Jevgeni Fofanov katkaisi Savonlinnassa pitkän kuivan kautensa.

Hokin ottelut jatkuvat tulevana keskiviikkona, kun Jokipojat matkaa Kajaaniin Hokin vieraaksi.