OTTELURAPORTTI: Hokki koki kirvelevän jatkoerätappion

Hokin ja JYP-Akatemian välinen puolivälieräsarja ei tullut päätökseen vielä keskiviikkona, sillä jyväskyläläiset hakivat Kajaanista jatkoerävoiton luvuin 2-3 (0-0, 2-2, 0-0, 0-1). Hokki kuitenkin johtaa ottelusarjaa edelleen 3-2 ja seuraava katkon paikka linnapaidoille on heti torstaina Jyväskylässä.

Kajaanin Hokki ei onnistunut vielä keskiviikkona katkaisemaan ottelusarjaa. Linnapaidat johtivät ottelua toisessa erässä parhaimmillaan 2-0, mutta sitkeä vierasjoukkue nousi vielä toisen 20-minuuttisen aikana tasoihin ja nappasivat voiton lopulta jatkoerässä.

Janne Niva palasi keskiviikkona kaukaloon.

Janne Niva palasi keskiviikkona kaukaloon.

– Saatiin siihen toisen erän alkuun pari maalia, mutta päästettiin vähän omasta pelistä irti ja kaveri tuli samantien tasoihin. Akatemia sai käännettyä peliä vähän itselle ja me ei saatu itse enää parhaalla mahdollisella tavalla kiinni siitä pelaamisesta, Hokin kokoonpanoon paluun tehnyt Janne Niva summaa ottelua.

Niva palasi keskiviikkona loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon. Peliaikaa 24-vuotiaalle laitahyökkääjälle kertyi 18:43 minuuttia ja Niva onnistui nappaamaan myös syöttöpisteen Hokin 2-0-johtomaaliin.

– Päädyin siinä kontalleni, mutta näin että Riku (Toivo) oli vielä takana. Näkyi olevan kaverilla vähän tulisempi kuti, kun kerta pystyy pistämään sieltäkin kiekon maaliin, Niva kertailee.

– Mutta kyllä siinä omassa pelaamisessa varmasti näkyi se että taukoa oli takana. Ihan kohtalainen lähtö, mutta parannettavaa jäi vielä.

Toisessa erässä juhlittiin maaleilla

Ottelun avauserä oli äärimmäisen tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. Paras tekopaikka avautui Hokki-puolustaja Niko Mikkolalle, mutta laukaus suuntautui suoraan päin Veini Vehviläistä. Maaleja ei lopulta avauserässä nähty.

Kaikki varsinaisen peliajan maalit nähtiin toisessa erässä. Ensiksi Balazs Sebok (0+2) ja Saku Mäenalanen petasivat Niko Saarenpäälle huippupaikan, josta konkarihyökkääjä ei erehtynyt. Vain hetkeä myöhemmin Sebok ja Niva pelasivat paikan viivaan Riku Toivolle, jonka viivalaukaus yllätti maskissa olleen Vehviläisen.

– Puolet tästä pelistä me oltiin pelaamassa tätä peliä, niin kuin pitää pelatakin. Kun punaiset numerot tuolla tulostaululla näytti 2-0, niin en tiedä rupesiko se sitten tuomaan jotain sellaista, että pitää tehdä jotain että katkaistaan tämä sarja, Laukkanen pohtii.

Vierasjoukkue onnistui kuitenkin nousemaan vielä toisen erän jälkimmäiselle puoliskolla tasoihin. Ensiksi Samuel Salonen yllätti tarkalla laukauksella Hokki-vahti Timo Niemen ja erän lopussa Joona Erving pääsi iskemään takatolpalta kiekon tyhjään rysään.

– JYP-Akatemia teki siihen kaksi maalia ja minun mielestä vähän tuli sellainen jähmeys meidän joukkueeseen, ettei tämä mennytkään niin kuin elokuvissa, Laukkanen jatkaa.

Balazs Sebok summasi ottelussa tehot 0+2.

Balazs Sebok summasi ottelussa tehot 0+2.

Ratkaisumaali ylivoimalla

Avauserän tapaan myös kolmas 20-minuuttinen oli tarkkaa pelaamista. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, mutta myös tällä kertaa ilman tulosta.

JYP-Akatemian ottelun toinen ylivoima venyi aina jatkoerään saakka ja tällä kertaa vieraat eivät enää epäonnistuneet. Sami Niku ja Samu Markkula petasivat paikan, josta maalin edessä päivystänyt Olli Aitola suti oman rebound-kiekon ohi Niemen.

– Tasainen peli, niin kuin oikeastaan kaikki aiemmatkin pelit. Saatiin tärkeä voitto ja pelit jatkuu huomenna, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi niputtaa.

Nivan ja muun Hokki-joukkueen matka jatkuu heti torstaina kohti Jyväskylää, jossa pelataan ottelusarjan kuudes ottelu. Mahdollinen 7. puolivälieräottelu pelataan lauantaina Kajaanissa

– Ei tässä auta muuta, kuin tehdä hyvät palauttelut ja vetää ruokaa nassuun. Huomenna aamusta lähtö Jyväskylään ja haetaan sieltä se viimeinen kiinnitys, Niva päättää.

6. puolivälieräottelu JYP-Akatemia – Hokki torstaina 19.3. kello 18.30. Ottelu on nähtävissä ilmaiseksi Hokkiklubilla.