OTTELURAPORTTI: Hokki murskasi JYP-Akatemian

Kajaanin Hokki järjesti keskiviikkoiltana todellisen ilotulituksen, kun se kaatoi JYP-Akatemian murskaavasti lukemin 7–1 (3–0, 4–1, 0–0). Linnapaitojen tehomiehinä häärivät kypärätempun tehnyt Anthony Guttig sekä peräti viisi maalia syöttänyt ja samalla pistepörssin kärkeen noussut Teemu Virtala.

Ottelun avauskymppiä hallitsi vierailija JYP-Akatemia, mutta Hokki onnistui pitämään vieraat pois todellisilta maalintekopaikoilta. Hokin maalihanat aukesivat, kun avauserä oli puolivälissä. Anthony Guttig (3+0) purjehti ylivoimalla vapaasti JYP-Akatemian hyökkäysalueelle, ja laukoi Hokin 1–0 johtoon napakalla rannelaukauksella. Syöttöpisteet ranskalaishyökkääjän maaliin merkauttivat Teemu Virtala (0+5) ja Jarkko Heikkinen (0+2).

Teemu Virtala (0+5) oli täysin pitelemätön.

Teemu Virtala (0+5) oli täysin pitelemätön.

– Ensimmäinen kymppi oli meiltä hyvä ja energinen. Saatiin ylivoimallakin muutamat makoisat paikat, mutta ei saatu niistä sisään, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi harmittelee.

Loistava ylivoimapelaaminen sai jatkoa vain hetkeä myöhemmin, kun Virtala löysi nerokkaasti ruuhkan keskellä vapaana odottaneen Guttigin, joka sai tällätä kiekon tyhjillään ammottaneeseen maaliin. Guttigin kauden 18. maaliin syöttöpisteen nappasi myös Riku Toivo (1+1).

Hokin avauserän täydellisen ylivoimapelin kruunasi vain kolme sekuntia ennen erätaukoa syntynyt 3–0-osuma. Teddy Da Costa (1+1) ja Virtala pelasivat kiekon maalin kulmalle, josta Guttig sai viimeistellä illan kolmannen osumansa. Näin ollen Guttig onnistui tekemään avauserässä ns. ”puhtaan kypärätempun”.

Rallattelu jatkuu toisessa erässä

Hokki jatkoi maalitehtailuaan heti toisen erän alussa, kun Virtalan nerokas syöttö vapautti Arttu Heikkisen (0+2) ja Toivon kahdella yhtä vastaan ylivoimahyökkäykseen. Heikkisen loistopassi tavoitti Toivon lavan, joka veivasi Akatemia-vahti Sami Rajaniemen täysin pihalle tilanteesta ja siirsi kiekon helposti maaliin.

Hokin täydellinen ylivoimapelaaminen jatkui myös toisessa erässä, kun illan tehomies Virtalan lätty napsahti Da Costan lapaan, jonka lyöntilaukaus upposi maaliin Rajaniemen jalkojen välistä. Hokin 4–0-johtomaaliin syöttöpisteen kirjautti myös Jarkko Heikkinen. Heti seuraavassa vaihdossa Hokki onnistui jälleen kerran, kun Janne Pälve (1+1) ja pitkän kuivan kautensa päättänyt Samu Pitkänen pelasivat Mika Koiviston läpiajoon, joka veivasi kiekon vaivatta maaliin.

– Peli ratkesi selkeästi tuohon ylivoimapelaamiseen. Hokki oli todella laadukas siinä tänään. Ensimmäisen kympin jälkeen me jäätiin ihan telineisiin, Ahvenjärvi kertailee.

Samu Pitkänen katkaisi pitkän pisteettömän putkensa.

Samu Pitkänen katkaisi pitkän pisteettömän putkensa.

JYP-Akatemia rikkoi Teemu Seppäsen nollapelihaaveet vain hetkeä myöhemmin, kun Aleksi Salosen viivalaukaus yllätti ottelussa vain 15 kertaa torjuneen Hokki-vahdin. Hokki onnistui kuitenkin kuittaamaan JYP-Akatemian kavennusosuman vain minuuttia myöhemmin, kun Janne Pälve ampui siniviivalta Hokki-visiittinsä avausosuman. Alun perin syöttöpiste merkattiin Virtalalle, mutta vaihdettiin myöhemmin Arttu Heikkisen nimiin.

– Joukkue toimi kokonaisuuten hyvin tänään. Ylivoimapelaajat olivat erittäin hyviä, alivoimapelaajat tekivät hyvää työtä ja myös (Miska) Humalojan ja (Veikko) Karppisen kentiltä tuli vahvoja viisi-viisi vaihtoja, Hokin päävalmentaja Petri Mattila iloitsee.

”Pelattiin ehkä ehjin 60-minuuttinen”

JYP-Akatemia vaihtoi kolmanteen erään maalille Dennis Saikkosen, joka onnistui torjumaan, osittain hyvällä tuurilla, kaikki Hokin maalintekoyritykset. Vieraiden pääkäskijä Ahvenjärvi olikin Saikkosen sisääntulon lisäksi tyytyväinen joukkueen tasonnostoon kolmannessa erässä.

– Meiltä hyvä ryhtiliike viimeiseen erään. Aivan sama vaikka tilanne oli tuo tai löysäsikö vastustaja tai jotain, mutta siitä huolimatta meiltä hyvä ryhtiliike. (Dennis) Saikkosen hyvä tuleminen tuohon kolmanteen erään antaa positiivisen signaalin koppiin, Ahvenjärvi iloitsi.

Kolmen pisteen voiton myötä Hokki nousi sarjassa viidenneksi oman pelinsä hävinneen Jokipoikien ohi. Matkaa sarjaneloseen, eli viimeistä kotietuun oikeuttaavaan paikkaa hallussa pitävään KooKooseen on enää viisi pistettä. Lisää ilonaiheita Hokki-leiriin toi hyvin onnistunut roolitus sekä ehjä 60-minuuttinen.

– Roolitus toimi tänään erittäin tasapainoisesti. Pelattiin ehkä ehjin 60-minuuttinen tällä kaudella. Valmentajana itse huomasin tänään, että kaikki on kiinni motivoinnista ja ehkä oikeat sanat löytyi, kun kerta joukkue lensi jäällä, Mattila myhäilee.

Hokin pelit jatkuvat perjantaina, kun linnapaidat isännöivät Kiekko-Vantaata.