OTTELURAPORTTI: Hokki nappasi ensimmäisen kiinnityksen vakuuttavalla esityksellä

Kajaanin Hokki nappasi keskiviikkoiltana ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan kotiyleisön edessä. Linnapaidat esiintyivät vahvasti läpi ottelun, eikä vierasjoukkue JYP-Akatemia pystynyt luomaan ottelussa todellisia huippupaikkoja. Loppulukemat kirjattiin lopulta isännille tyylipuhtaasti 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

Hokin ja JYP-Akatemian välinen puolivälieräsarja käynnistyi Kajaanissa vauhdikkaalla ottelulla. Vakuuttavasti ottelussa puolustanut Hokki jätti vierailijat vähille maalipaikoille ja Hokin vahvat eränalut kaatoivat lopulta JYP-Akatemian luvuin 3-0.

21 kertaa ottelussa torjunut Timo Niemi nollasi JYP-Akatemian.

21 kertaa ottelussa torjunut Timo Niemi nollasi JYP-Akatemian.

–  Olimme valmiita tähän peliin. Puolustussuunnan pelaaminen oli tänään ihan mallikasta, mutta hyökkäyssuuntaan löytyy varmasti edelleen parantamisen varaa. Vauhdikas kiekkoilta nähtiin tänään Kajaanissa ja tätä on varmasti luvassa lisää, kun perjantaina siirrytään Jyväskylään, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen tuumi taiston tauottua.

Hokki aloitti maalitehtailun jo reilun kahden minuutin jälkeen, kun Janne Pälveen korkea heitto pomppi Jaakko Jokisen lavan kautta suoraan Niko Saarenpäälle, joka laukoi puolittaisen läpiajon päätteeksi kiekon tarkasti ohi Veini Vehviläisen.

Myös toinen erä alkoi Hokin komennossa ja tällä kertaa erää ehdittiin pelata vain 41 sekuntia, ennen kuin kiekko löysi tiensä maaliin. Tällä kertaa kaukaloon palannut Tomas Mikus jakoi oivallisen syötön laitaan Valtteri Parikalle, joka pinkaisi puolittain karkuun ja laukoi kiekon tolpan kautta ohi Vehviläisen.

Hokki onnistui läpi ottelun pitämään vierailijat pois huippupaikoilta ja Hokki-maalille sairastelun jälkeen palannut Timo Niemi hoiti JYP-Akatemian vähäiset paikat varmasti. Niemen nollapeli irtosi 21 torjunnalla.

Viimeisen sinetin ja loppulukemat 3-0 ottelulle tyhjään maaliin ampui omalta alueelta Miska Humaloja.

− Marginaalit ovat pienet. Meidän täytyy pystyä selkeästi parantamaan ylivoimapelaamista ja lisäksi aloitukset ovat sellainen osa-alue, jota täytyy pystyä petraamaan seuraavaan peliin, jyväskyläläisten päävalmentaja Jukka Ahjenjärvi toteaa.

− Kun kaverin valmentaja kaipaa omiltaan ylivoimatehoja, niin silloin voidaan varmasti sanoa, että meidän alivoimamme on toiminut hyvin, Laukkanen jatkaa.

Toivo ketjunsa pelaamisesta: ”Tasakentällisin olimme luokattomia”

Riku Toivon paluu kaukaloon sujui voittoisasti.

Riku Toivon paluu kaukaloon sujui voittoisasti.

Riku Toivo teki keskiviikkona paluun kaukaloon loukkaantumisen jälkeen. Toivo oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen esitykseen, mutta omassa pelaamisessa 25-vuotias laitahyökkääjä näkee paljon parannettavaa.

− Hyvä peli meiltä. Varsinkin alku oli sellaista peliä mitä me pystytään parhaimmillaan pelaamaan. Omalta kohdalta alku oli vähän sellainen, että olisin voinut pitää pidempään kiekkoa hallussa, mutta loppua kohti se lähti paranemaan, Toivo analysoi.

Toivo pelasi ottelussa yhdessä Miska Humalojan ja Saku Mäenalasen kanssa. Oman pelaamisen tapaan Toivo ei ollut tyytyväinen ketjun pelaamiseen.

− Sanotaanko näin, että siinä on meillä ihan hyvä potentiaali. Tasakentällisin olimme luokattomia, mutta kyllä se siitä ylöspäin lähtee.

Toivo sai kuulla pelin jälkeen paljon kommentteja pukukopissa pitämästään puheesta. Kapteeni Ville Hyvärisen mukaan puhe ei mennyt aivan nappiin, mutta Toivon mukaan kyse oli vain liiallisesta rasituksesta.

− Siinä kävi vähän niin kuin Heikkisen Matille. Jalat olivat niin hapoilla, että en meinannut saada sanaa suusta, Toivo veistelee.

Neljättä kauttaan Hokissa pelaava Toivo uskoo ottelusarjan jatkuvan vauhdikkaana. Perjantain kamppailusta hän povaa tasaista.

− JYP-Akatemia yrittää varmasti perjantaina painostaa kovaa, mutta meidän pitää pystyä pelaamaan yksinkertaisesti. Me ollaan katsottu hyvin klippejä heidän pelaamisesta, joten me tiedetään mitä sieltä on tulossa, Toivo päättää.

Ottelusarja jatkuu perjantaina Jyväskylässä. Seuraavan kerran Kajaanissa pelataan lauantaina kello 17.00 alkaen.