OTTELURAPORTTI: Hokki nappasi murskavoiton Vantaalta

Kajaanin Hokki vahvisti perjantai-iltana asetelmiaan taistelussa pudotuspelien kotiedusta. Pitkään tasaisena säilynyt ottelu ratkesi toisessa erässä, kun Hokki iski puoleentoista minuuttiin kolme maalia ja lasketteli lopulta leveään 1-6 (0-0, 0-4, 1-2) -vierasvoittoon. Samalla Hokin mahdolliset puolivälierävastukset karsiutuivat kahteen.

Ilman panosta perjantaina pelannut Kiekko-Vantaa näytti pitkään olevan Hokille vaikea vastus. Lohipaidat hallitsivat kenttätapahtumia lähes 1,5 erän ajan, kunnes Hokki iski toisen erän puolivälissä kolme maalia vajaaseen puoleentoista minuuttiin ja karkasi lopulta 1-6 -voitooon.

Niklas Näppi summasi Tikkurilassa tehot 2+1.

Niklas Näppi summasi Tikkurilassa tehot 2+1.

Hokin voiton takeena toimi vahvasti esiintynyt kakkosketju Tomi Wilenius (0+2)-Markus Korkiakoski (1+1)-Niklas Näppi (2+1). Myös pikahälytyksellä maalille istutettu Antti Lehtonen pelasi loistavan ottelun torjumalla peräti 39 kiekkoa.

Kolmen pisteen voiton myötä Hokki nousi sarjassa neljänneksi JYP-Akatemian ohi. Samaan aikaan Turussa pelatussa ottelussa TUTO Hockey voitti SaPKon 5-3 ja vahvisti asetelmiaan sarjan kolmannella sijalla.

TUTO nousi voitolla 96 pisteeseen, Hokilla on kasassa 94 pistettä ja JYP-Akatemialla 92 pistettä. Runkosarja päättyy lauantaina, jolloin JYP-Akatemia ja TUTO Hockey pelaavat keskenäisen ottelun Jyväskylässä ja Hokki matkaa KooKoon vieraaksi Kouvolaan.

Perjantai-illan tulokset tiesivät sitä, että Hokki kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella joko JYP-Akatemian tai LeKin. Sen sijaan linnapaitojen sijoitus sarjataulukon sijoilla 3-5 on vielä täysin auki. Hokki voi kuitenkin varmistaa kotiedun nappaamalla lauantaina Kouvolasta yhden pisteen, sillä JYP-Akatemian maaliero on yhdeksän osumaa Hokkia huonompi.

Toisen erän tehohetki voiton takeena

Ottelun avauserässä niskan päällä oli kotijoukkue Kiekko-Vantaa, joka laukoi peräti 15 kertaa kohti Lehtosen vartioimaa Hokki-maalia. Hokki onnistui laukomaan avauserässä vain viisi kertaa kohti Noora Rätyä.

Hokki ratkaisi ottelun toisen erän puolenvälin tehohetkellä. Linnapaidat iskivät 1:29 minuutin sisään peräti kolme maalia. Avausosumasta vastasi Niklas Näppi, joka laukoi kiekon Vantaa-maalin etuyläkulmaan Markus Korkiakosken hienosta esityöstä.

Kajaanilaisten 0-2-maalista vastasi Christoffer Seppelin, joka sai nautiskella kiekon takatolpalta tyhjään maaliin Heikki Klemetin loistavasta syötöstä. Myös perjantaina paluun kokoonpanoon tehnyt Samu Pyykkönen sai syöttöpisteen Seppelinin osumaan.

Vain 19 sekuntia Seppelinin osumasta Hokki laukoi taululle jo lukemat 0-3, kun Saku Mäenalanen (0+2) riisti kiekon ja Balazs Sebok pelasi kiekon Niko Saarenpäälle, joka viimeisteli takatolpalta jo kauden 20. maalinsa.

Hokki kruunasi loistavan toisen erän ylivoimalla, kun Tomi Wilenius ja Mäenalanen rakensivat Näpille paikan, joka tälläsi suoraan syötöstä komeasti illan toisen osumansa.

Kahden maalin illan myötä 21-vuotias Näppi nosti kauden maalimääränsä jo 14 osumaan nousi samalla tulokkaiden maalipörssissä kolmanneksi. Tammikuussa pahoista maalinteon ongelmista kärsinyt Näppi on iskenyt kolmeen edelliseen otteluun tehot 4+1. Onnistumiset ovat saaneet myös Hokki-luotsi Jari Laukkasen tyytyväiseksi.

– Näppi on löytänyt maalinteon osalta sitä juonta, mitä oli parhaimmillaan syksyllä. Hän on selkeä maalintekijätyyppi ja hienoa että jyvä on löytynyt tässä kevään kynnyksellä. Me tarvitsemme ratkaisurintamalle leveyttä ja sen osalta Näppi on varmasti itsekin odottanut maalinteon onnistumisia, Laukkanen iloitsee.

Antti Lehtonen torjui Hokin maalilla loistavasti.

39 kertaa ottelussa torjunut Antti Lehtonen pelasi Hokin maalilla loistavasti.

Ylivoima- ja maalivahtipeli ilonaiheina

Hokki siirtyi kolmannen erän alussa jo viiden maalin karkumatkalle, kun kultakypärä Sebok pelasi kiekon viivalle Valtteri Parikalle, jonka komea rannelaukaus upposi ohi Rädyn.

Lehtonen joutui antautumaan ainoan kerran 47. peliminuutilla, kun Valtteri Heikkilä rikkoi isäntien kuparisen. Loppulukemat 1-6 viimeisteli Markus Korkiakoski. Kauden toisen osuman iskeneen Korkiakosken maaliin syötöt merkauttivat Wilenius ja illan tehomies Näppi.

Leveästä vierasvoitosta huolimatta Hokki-käskijä Laukkanen ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Pelillinen anti ei hirveästi tyydytä. Pari ylivoimamaalia tehtiin ja maalivahtipeli toimi, ne olivat hyviä asioita. Melkein kaikki muu jäikin paranettavien asioiden listalle. Katsellaan huomenna aamulla vähän videoita ja valmistaudutaan runkosarjan viimeiseen otteluun, Laukkanen summaa.

Mikkola viikonlopuksi KalPan matkaan

Ville Määttä matkaa lauantaina junalla Kouvolaan.

Ville Määttä matkaa lauantaina junalla Kouvolaan.

Kajaanin Hokki joutui pelaamaan Tikkurilassa viidellä puolustajalla, sillä KalPan sopimuspelaajiin kuuluva Niko Mikkola liittyi perjantaina KalPan miehistöön. Kuopiolaisseura painii tällä hetkellä sairastumisten kanssa.

KalPa pelaa lauantaina vierasottelun Espoon Bluesia vastaan. Mikkolan ensi viikon osoite tarkastetaan viikonlopun otteluiden jälkeen.

Hokki joutui tekemään ennen perjantain ottelua kokoonpanoon myös toisen muutoksen, kun alun perin maalille ilmoitettu Timo Niemi sairastui ottelun alla ja Hokin maalilla pelasi Antti Lehtonen.

Hokki saa kuitenkin lauantaiksi apuja Kajaanista, kun maalivahti Tuomas Tolonen ja puolustaja Ville Määttä matkaavat junalla Kouvolaan.

Runkosarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina. Hokki matkaa KooKoon vieraaksi Kouvolaan. Ottelu on nähtävissä ilmaiseksi Hokkiklubilla.