OTTELURAPORTTI: Hokki nappasi voiton yli tuhannen katsojan edessä

Kajaanin Hokki nappasi perjantai-iltana komean kolmeen pisteen voiton LeKistä luvuin 4-2 (0-0, 1-2, 3-0). Hokki nousi 1050 katsojan edessä pelatussa ottelussa lopulta voittoon vahvan päätöserän ansiosta. 

Hokin runkosarjan viimeinen kotiottelu päättyi voitokkaasti. LeKi oli vielä kolmanteen erään lähdettäessä maalin johdossa, mutta kotijoukkueen vahva pelaaminen palkittiin ja linnapaidat pääsivät juhlimaan voittoa lukemin 4-2.

– Selkeä kasvojenkohotus keskiviikon peliin. Olimme kärsivällisiä ja pääpiirteittäin olen myös puolustamiseen tyytyväinen. Sen kautta lähdimme pelaamaan, sen verran lepsusti puolustimme kuitenkin keskiviikkona, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summasi.

Niko Mikkola iski perjantaina Mestis-uransa ensimmäisen maalin.

Niko Mikkola iski perjantaina Mestis-uransa ensimmäisen maalin.

Voiton myötä Hokki säilytti sarjassa neljännen sijansa, jonka lisäksi TUTO Hockeylle hävinnyt JYP-Akatemia on sarjataulukossa enää yhden pisteen Hokkia edellä. Vastaavasti kaksi ottelua Hokkia vähemmän pelannut TUTO vaanii pisteen päästä Hokista.

Ensimmäisten Mestis-maalien erä

Maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä nähtiin todellinen ensimmäisten Mestis-maalien erä, kun peräti kolme pelaajaa avaisi keskimmäisellä 20-minuuttisella Mestis-uran maalitilinsä.

Ottelun avausmaalin iski Hokin Niko Mikkola, jonka viivalaukaus pomppi ohi LeKi-vahti Dominik Hrachovinan. Esityön 18-vuotiaan puolustajan ensimmäiseen Mestis-maaliin tekivät Saku Mäenalanen ja Aleksi Mäkelä.

– (Saku) Mäenalanen syötti minulle viivaan ja lähdin liikkumaan viivaa pitkin. Hain rakoa blokkaajan läpi ja toimitin vain kiekon maalille. Nyt sitten upposi, johonkin se taisi vielä matkalla osua, Mikkola kertasi osumaansa.

Ottelun hallinta kääntyi Hokin 1-0-osuman jälkeen vieraille, jonka seurauksena myös LeKin Tomi Iso-Mustajärvi ja Nico Lehto pääsivät tuulettamaan uransa ensimmäisiä Mestis-osumia. Myös urallaan Hokissa pelanneen Lehdon uran ensimmäinen Mestis-maali syntyi vasta 101. runkosarjaottelussa.

Lisää Mikkolan mietteitä: https://hokki.fi/mestis-uransa-avausmaalin-iskenyt-mikkola-nauttii-isoista-minuuteista/

Vahva kolmas erä voiton tae

Hokki iski heti kolmannen erän alussa uuden vaihteen simään ja iski tasoitusmaalin ylivoimalla. Markus Korkiakoski ja Antti Kalapudas pelasivat kiekon viivaan Janne Pälveelle, jonka laukaus pomppi onnekkaasti LeKi-puolustaja Atte Mäkisen kautta maaliin.

Myös ottelun voittomaaliksi jäänyt 3-2-maali syntyi Hokin vahvan ylivoimapelaamisen ansiosta, vaikka maali merkattiin syntyneeksi tasakentällisin. Tällä kertaa Valtteri Parikka ja Mäenalanen alustivat loistavan paikan Tomi Wileniukselle, joka tälläsi suoraan syötöstä kiekon ohi Hrachovinan. LeKin Antti Mäkilä oli vapautunut jäähypenkiltä vain viisi sekuntia ennen voittomaalin syntymistä.

Niklas Näppi onnistui toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Niklas Näppi onnistui toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Lopullisen ratkaisun ottelulle laukoi Niklas Näppi, jonka rannelaukaus upposi helposti Hrachovinan kainalosta.

– Kahdessa ensimmäissä erässä hyökkääjien pelaamisesta puuttui sellainen tappamisen meininki. Meillä oli paljon laukauksia, mutta ei tehoja. Tästä vähän tauolla muistuteltiin kopista, ja kolme maalia saimme tuohon päätöserään. Se tyydyttää ehdottomasti, Laukkanen iloitsi.

”Eiköhän ne Kajaanin vierailut tälle keväälle riittäisi”

Hokki nappasi peliviikon kotiotteluista KeuPaa ja LeKiä vastaan yhteensä viisi pistettä.

– Kuusi pistettä oli jaossa ja viisi saatiin tältä viikolta. Pelit olivat hyvin erityyppisiä. Eilen juttelimme joukkueen kanssa asiakeskustelua ja saimme kyllä ihan jämäkän pelin tähän. Pudotuspelihenkeä oli ilmassa. Molemmilla joukkueilla oli tahtoa pelata puolustussuuntaan.

Perjantain kohtaaminen oli Hokin ja LeKin kauden kahdeksas keskenäinen ottelu. Voitot menivät lopulta Hokille selvästi 6-2. LeKi ei onnistunut nappamaan Kajaanin otteluista yhtään pistettä ja saukkopaitojen edellinen voitto Kajaanista on 3,5 vuoden takaa.

LeKin heikot tulokset Kajaanissa saivatkin LeKin päävalmentajan Juha Juujärven pohtimaan mahdollisia playoff-vastuksia.

– Tuskin tässä uskaltaa ääneen vastustajaa toivoa, mutta me ollaan nyt kahdeksan kertaa pelattu Hokkia vastaan ja tämä oli meidän paras peli täällä ja taas hävittiin, joten eiköhän ne Kajaanin vierailut tälle keväälle riittäisi, Juujärvi veisteli.

Hokki pelaa runkosarjan viimeiset ottelut vieraskaukalossa, kun linnapaidat matkaavat viikon päästä Vantaalle ja Kouvolaan. Vajaan viikon pelitauko saakin kiitosta Hokki-käskijä Laukkselta.

– Jos joskus, niin nyt voi kiittää sarjaohjelman laatijaa. Saamme keskittyä neljän päivän ajan harjoitteluun ja valmistautua pudotuspeleihin ennen ensi viikon vieraskiertuetta, Laukkanen myhäili.

Mestiksen pudotuspelit alkavat keskiviikkona 11. maaliskuuta. Hokin pudotuspelivastus ja kotiottelupäivät ratkeavat tulevana viikonloppuna, kun Mestiksen runkosarja tulee päätökseen.