OTTELURAPORTTI: Hokki nousi huikeaan vierasvoittoon Jyväskylässä

Kajaanin Hokki nappasi jo toisen kiinnityksen välieräpaikkaan perjantai-iltana Jyväskylässä. Linnapaidat olivat kolmannen erän alussa vielä 3-1-tappioasemassa, mutta sitkeä joukkue nousi vielä päätöserässä 3-4 (1-1, 1-0, 1-3) -voittoon. Ottelusarja jatkuu lauantaina Kajaanissa.

Kajaanin Hokin ja JYP-Akatemian puolivälieräsarja jatkui perjantaina Jyväskylässä. Isäntäjoukkue JYP-Akatemia oli ottelussa pitkään niskan päällä, mutta Hokki teki kolmannessa erässä upean nousun voittoon ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

– Vauhdikas peli, niin kuin oli ensimmäinenkin. Olimme kahdessa ensimmäisessä erässä pelillisesti enemmän tai vähemmän perässä, mutta viimeisessä erässä saimme ensimmäistä kertaa tässä sarjassa rohkeutta meidän kiekolliseen pelaamiseen, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen niputtaa ottelua.

– Kovaa sarjaa pelataan. Täytyy olla tyytyväinen, että olemme saaneet kaksi kiinnitystä Kajaaniin, Laukkanen jatkaa.

Janne Pälve laukoi ottelun voittomaalin.

Puolustaja Janne Pälve laukoi ottelun voittomaalin.

Kaksi erää isäntien komennossa

Ensimmäinen 20-minuuttinen sujui isäntien komennossa. Viime kaudella vielä JYP-Akatemiaa edustanut Antti Lehtonen piti kuitenkin Hokkia pystyssä. Lehtonen joutui kuitenkin antautumaan ensimmäisen kerran 2,5 minuuttia ennen avauserän loppua, kun Joona Erving pääsi sijoittamaan rebound-kiekon tyhjään maaliin.

Hokki onnistui tasoittamaan puntit vain viisi sekuntia ennen erän päättymistä. Täksi illaksi JYP-Akatemian maalille vaihdettu Dennis Saikkonen onnistui torjumaan vielä Valtteri Parikan (0+2) lähettämän viivalaukauksen, mutta irtokiekossa ollut Saku Mäenalanen (0+2) siirsi kiekon viereen Balazs Sebokille, joka pääsi iskemään maalin kulmalta pelin tasoihin.

– Ensimmäisessä erässä moni vastustajan tilanne lähti meidän huonosta kiekollisesta pelaamisesta, siinä me annettiin avaimia Akatemialle. Ei varmasti olisi ollut suuri vääryys, vaikka kaveri olisi tehnyt useammankin maalin siihen ensimmäiseen erään, mutta maalivahti (Antti Lehtonen) piti meidät sillä hetkellä pelissä mukana, Laukkanen summaa.

Toisessa erässä pelin painopiste tasaantui, mutta ainoasta maalista vastasi JYP-Akatemia. Runkosarjassa jyväskyläläisten parhaana maalintekijänä kunnostautunut Topi Nättinen laukoi kiekon millintarkasti ohi Lehtosen ja vei isännät 2-1-johtoon.

Tappioaseman lisäksi linnapaidat saivat lisää jobinpostia, sillä runkosarjan paras maalintekijä Tomas Mikus pelasi 2. erässä vain yhden vaihdon ja joutui jättämään ottelun kesken. 

Miska Humaloja summasi ottelussa tehot 1+1.

Miska Humaloja iski Hokille tärkeän 3-3-tasoitusmaalin rangaistuslaukauksesta.

Sitkeä, sitkeämpi, Hokki

Kolmannen erän alussa ottelussa oli jo ratkaisun makua, kun Mikko Virtanen vei isännät 3-1-johtoasemaan vain 27 sekunnin tahkoamisen jälkeen. Hokki ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kuitti tuli vain 16 sekuntia myöhemmin. Aleksi Mäkelä ja Miikka Pitkänen juonivat Niko Saarenpään läpiajoon, joka ujutti kiekon upeasti Saikkosen jalkojen välistä maaliin.

Kolmannen erän 8. minuutilla Hokille tuomittiin rangaistuslaukaus, kun Alex Lindroos joutui rikkomaan Miska Humalojaa rankkarin arvoisesti. PyPo-kasvatti ei hermoillut, vaan laukoi kiekon varmasti maaliin.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 57:23 joukkueiden ollessa tasavajaat. Avausmaalin alustaneet Parikka ja Mäenalanen pelasivat kiekon viivaan Janne Pälveelle, jonka laukaus upposi pahassa maskissa olleen Saikkosen selän taakse.

– En sano, että meidän hyökkääminen olisi vieläkään ollut parasta A-luokkaa, mutta jotain aihioita saatiin ja tietysti olimme myös tehokkaita maalipaikoissa. Puolustaminen on edelleen hyvällä mallilla, Laukkanen paketoi.

Ottelusarjan voitot ovat Hokille 2-0. Pelit jatkuvat lauantaina Kajaanissa, jolloin kiekko tippuu jäähän kello 17.00.

– Lyhyt on aika ennen kuin kiekko tippuu seuraavan kerran jäähän. Me matkaamme yön läpi Kajaaniin, ja Akatemia tulee varmaan aamulla perässä, Laukkanen päättää.

3. puolivälieräottelu Hokki – JYP-Akatemia lauantaina 14.3. Kajaanin jäähallissa kello 17.00 alkaen. Liput ennakkoon Hokin toimistolla kello 11-15 ja jäähallin lippuluukulta kello 15.30 alkaen.

Myös lippu.fi myy lippuja huomiselle: http://www.lippu.fi/hokki-playoff-2015-Lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=1362716