OTTELURAPORTTI: Hokki varmisti pudotuspelipaikan tappiosta huolimatta

Hokki päätti vieraskiertueensa tappiollisesti, kun Lempäälän Kisa vei kolme pistettä lukemin 2–1 (1–0, 1–1, 0–0). Ottelun loppupuoliskoa hallinneen Hokin kompastuskiveksi muodostuivat huolimaton syöttöpeli ja heikko viimeistely. Tiukassa ottelussa erikoista oli se, ettei Hokki päässyt kertaakaan pelaamaan ylivoimaa.

Avauserä lähti käyntiin isäntien hienoisessa komennossa. Erän edetessä myös Hokki sai otetta pelistä ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Pari minuuttia ennen erän loppua kuparinen särkyi, kun LeKin kapteeni Toni Niemi onnistui ohittamaan Teemu Seppäsen. Lisämaaleja ei erässä nähty, joten tauolle lähdettiin kotijoukkueen 10 johdossa.

Toiseen erään Hokki tuli paremmalla sykkeellä ja saikin heti erän alussa hyvää mylläkkää isäntäjoukkueen maalille. Palkinto tuli ajassa 25:09, kun Miska Humaloja laittoi siirretyn rangaistuksen aikana kiekon ohi Jarno Laitisen. Syöttöpisteet kirjauttivat Janne Pälve ja Mika Koivisto.

LeKi kuitenkin iski jälleen erän lopussa. Hokki tuhlasi oman ylivoimahyökkäyksensä, jonka jälkeen lempääläläiset käänsivät nopeasti pelin ja Sami Laakso pääsi iskemään isännät 2–1 johtoon. Hienon syötön maaliin tarjoili Antti Hilden. Näistä lukemista lähdettiin myös toiselle erätauolle.

Päätöserään Hokki lähti hyvällä ilmeellä tasoitusmaali mielessään. Yhden tapetun alivoiman jälkeen vierasjoukkue hallitsikin peliä melko suvereenisti ja sai luotua hyviä paikkoja maalille, mutta tällä kertaa tuuriakaan ei ollut mukana. Paras paikka siunautui erän puolen välin tienoilla, kun Anthony Guttig, Riku Toivo ja Clemens Unterweger pääsivät vuoron perään yrittämään maalin edestä, mutta kiekko ei pomppinut sisään.

Erän loppuhetkillä Hokki veti vielä Seppäsen pois maalilta ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Laitinen ja LeKin tiiviisti sumputtanut puolustus kuitenkin kestivät ja näin ollen tiukasti sarjapaikastaan taistelevat isännät nappasivat elintärkeät kolme pistettä.

Teemu Seppäsen 25 torjuntaa eivät riittäneet voittoon.

Teemu Seppäsen 25 torjuntaa eivät riittäneet voittoon.

Hokin pistepussi ei viikonlopun kahdesta vierasottelusta karttunut pisteelläkään. Kamppailussa puolivälierien kotiedusta HCK venytti etumatkansa seitsemään pisteeseen, kun taas sijoilla kuusi ja seitsemän majailevat Jokipojat ja Jukurit ottivat Hokkia kolmella pisteellä kinni. Tappiosta huolimatta tänään varmistui, että Kajaanissa pelataan pudotuspelejä tänä keväänä. Pudotuspeliviivan alapuolella oleva JYP-Akatemia hävisi ottelunsa, eikä pysty enää tavoittamaan kajaanilaisjoukkuetta.

Hokin seuraava ottelu on tulevana torstaina, kun Mikkelin Jukurit saapuu Kajaaniin. Ottelu alkaa kello 18.30. Tervetuloa silloin kannustamaan Hokki voittoon!