OTTELURAPORTTI: Hokki voiton siivittämänä ansaitulle tauolle

Kajaanin Hokki nappasi torstaina jo kahdeksannen peräkkäisen kotivoiton, kun se kaatoi Mikkelin Jukurit lukemin 4–3 (2–1, 1–1, 1–1). Voiton myötä Hokki vahvisti asemaansa sarjan viidennellä sijalla. Linnapaidat pääsevät näin ollen ansaitun vapaan viikonlopun viettoon voitonmaku suussa.

Hokki sai otteluun salama-alun, sillä linnapaidat siirtyivät johtoon jo 55 sekunnin pelin jälkeen. Jevgeni Fofanov ja Miska Humaloja alustivat paikan Mika Koivistolle (1+1), joka laukoi Hokin johtomaalin tarkasti puolustajan jaloista.

Jukurit tuli tasoihin erän puolessa välissä, kun Juuso Akkasen viivakuti yllätti ottelussa 26 kertaa torjuneen Teemu Seppäsen. Hokki siirtyi kuitenkin erän lopussa uudelleen johtoon, kun avausosuman viimeistelleen Koiviston laukaus pomppi onnekkaasti Antti Kurkisen lapaan, jolla oli helppo työ siirtää isännät 2–1 johtoon. Kuhmon Kivan kasvatin Mestis-uran toiseen maaliin syöttöpisteen merkautti myös Samu Pitkänen.

Antti Kurkinen viimeisteli uran toisen Mestis-maalinsa.

Antti Kurkinen viimeisteli avauserässä uran toisen Mestis-maalinsa.

Jukurit ottaa pelin hallinnan

Ottelun toinen erä oli mikkeliläisvieraiden hallintaa. Sarvipaidat onnistuivatkin maalinteossa ylivoimalla ottelun ylitettyä puolen välin, kun Toni Jalon tarkka syöttö löysi urallaan Hokissakin pelanneen Jani Savolaisen lavan, joka laukoi vieraiden 2–2-tasoituksen napakalla rannelaukauksella.

Hokki kuitenkin kuittasi vieraiden tasoitusosuman vain reilun minuutin kuluttua. Hokin ylivoimakuvio tuotti komeasti tulosta, kun Teemu Virtala ja Anthony Guttig juonivat kiekon Riku Toivolle, joka tälläsi kiekon maaliin Jukuri-vahti Oskari Setäsen jalkojen välistä.

Kenttätapahtumien puolesta ottelun kolmannessa erässä ei nähty muutosta. Jukurit hallitsi peliä, mutta Hokki-vahti Seppänen oli mies paikallaan. Sarvipaidat onnistuivat kuitenkin tasoittamaan tilanteeksi 3–3 heti päätöserän alussa, kun Patrik Lostedtin kääntö maalille pomppi onneekkasti Hokin maaliin.

Voittomaali yllättävän ratkaisijan käsialaa

Tasoitusosuman jälkeen Hokki tappoi kaksi tärkeää alivoimaa ja erän lopussa linnapaidat pääsivät hakemaan voittomaalia ylivoimalla. Hokki ei onnistunut tekemään maalia ylivoimalla, mutta heti ylivoiman jälkeisessä vaihdossa yli tuhatpäinen kajaanilaisyleisö sai haluamansa. Ensimmäistä Hokki-peliään pelannut Ville Rajala teki erinomaisen esityön ja Veli-Antti Leinonen tälläsi viivalta kauden avausosumansa.

− Pystyttiin tappamaan nuo vaikeet hetket ja sitten sieltä nousi muutama tärkeä Seppäsen torjunta ja Lenni (Veli-Antti Leinonen) antoi aikansa odottaa, milloin se ensimmäinen maali sieltä tulee. Ja se tuli ihan hyvään paikkaan, Hokin päävalmentaja Petri Mattila iloitsee.

Hokkiin palannut Ville Rajala teki vahvan esityön Hokin voittomaaliin.

Hokkiin palannut Ville Rajala teki vahvan esityön Hokin voittomaaliin.

Kaksi erää altavastaajana pelissä ollut Hokki nappasi lopulta täyden pistepotin, kun Jukurit ei onnistunut lopussa iskemään tasoitusmaalia. Mattila ei ollut pelin jälkeen tyytyväinen joukkueen peliesitykseen, mutta tärkeät kolme pistettä lämmittivät Hokki-luotsin mieltä.

– Aina se lopputulos ei ole sitä, mitä kentällä tapahtuu. Kuitenkin tulos on se, mitä tässä pitää kunnioittaa. Pitää nostaa hattua pelaajille, olimme sitkeitä ja vaikka vaikeita hetkiä olikin paljon, pystyimme ottamaan voiton, Mattila myhäilee.

Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen jakoi pelin jälkeen tunnustusta sekä omalla joukkuelleen että Hokille.

− Olen tosi tyytyväinen viimeiseen 40-minuuttiseen. Meidän maalivahdilla oli vain neljä torjuntaa. Hokki on tosi hyvä joukkue ja ansaitsi tänään voittonsa, he tekivät maalin enemmän. Kunnioitetaan tulosta ja jatketaan eteenpäin, Pennanen tiivisti.

Kolmen pisteen voitto kohensi Hokin asemaa sarjan viitospaikalla. Voiton siivittämänä Hokki pääsee ansaitulle viikonloppuvapaalle, joka on viimeinen pidempi huili ennen maaliskuun 11. päivä alkavia pudotuspelejä.

Ilta päättyi Hokin voitonjuhliin.

Ilta päättyi Hokin voitonjuhliin.