OTTELURAPORTTI: Karevaara päätti Hokin taistelun

Kouvolan KooKoo syötti Hokille karvasta kalkkia puolivälisarjan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa. Äärimmäisen tiukka välieräsarja huipentui kolmanteen erään, jossa hetken johdossakin käynyt Hokki joutui taipumaan KooKoolle lukemin 2–1 (0–0, 0–0, 2–1). Ottelun ratkaisijaksi nousi Joona Karevaara ajassa 57.50.

Ottelun avauserä oli tarkkaavaista ja tasaista vääntöä. KooKoo pääsi erän alkupuolella ylivoimalle, kun slovakialaispuolustaja Matus Vizvary sulki kiekon keskialueella jäähyn arvoisesti. KooKoo sai hyvän myllytyksen Hokki-päätyyn, mutta uhrautuvainen alivoimapelaaminen esti KooKoon maalintekoaikeet.

Erän edetessä Hokki pääsi peliin paremmin mukaan, josta kielivät myös maalivahtien torjunnat, sillä KooKoon  Mikko Rämö torjui avauserässä 10 kertaa ja virkaveli Teemu Seppänen 6 kertaa. Hokin parhaasta paikasta vastasi Anthony Guttig, joka riisti kiekon kanukkipakki Connor Hardowalta, mutta ranskalaishyökkäjän viimeistely jäi hieman vajaaksi.

Ensimmäinen 20-minuuttisen lopussa KooKoo oli päästä toistamiseen ylivoimalle, kun Miska Humaloja koukki KooKoon tehopakki Jesse Jyrkkiön nurin. Jyrkkiö sai kuitenkin samasta tilanteesta sukeltamisjäähyn, joten myös erän loppu päästiin pelaamaan tasakentällisin.

Sama mantra toisessa erässä

Ottelun toisessa erässä käsikirjoitus pysyi samana. Molemmat joukkueet pyrkivät puolustamaan tiiviisti ja maalipaikat olivat enemmän tai vähemmän kortilla.

Teemu Seppänen torjui Kouvolassa 26 kertaa. Seuraavaksi hän torjuu kiekko TUTO Hockeytä vastaan.

Teemu Seppänen torjui Kouvolassa 26 kertaa. Seuraavaksi hän torjuu kiekkoja TUTO Hockeytä vastaan.

Toisen erän tasaisuudesta kertoivat myös maalivahtien torjunnat. KooKoon maalille ratkaisevaan otteluun vaihdettu Rämö torjui toisessa erässä 9 kertaa ja Hokki-vahti Seppänen joutui venymään kiekon eteen 10 kertaa.

Trillerimäinen kolmas erä kääntyy lopulta KooKoolle

Huikea välieräsarja sai kolmannessa erässä arvoisensa lopun. Hokki siirtyi reilun seitsemän minuutin tahkoamisen jälkeen 0–1-johtoon, kun Anthony Guttig purjehti koko kentän läpi ja iski kiekon ohi KooKoo-vahti Rämön. Syöttöpisteet maaliin merkauttivat Timo Hiltunen ja Jarkko Heikkinen.

Reilua minuuttia myöhemmin isännät nousivat tasoihin, kun Markus Västilä sai nousta vapaasti Hokki-alueen keskustaan ja tällätä kiekon maaliin.

Ottelu ratkaisu syntyi vain reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Hokille myös 2. välieräottelussa Kajaanissa karvasta kalkkia syöttänyt Joona Karevaara pääsi nokikkain Hokki-vahti Seppäsen kanssa, josta Karevaara ei erehtynyt ja laukoi ottelun päätöslukemat 2–1.

Hienosti läpi ottelusarjan taistellut Hokki joutui pettymään vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Hienosti läpi ottelusarjan taistellut Hokki joutui pettymään vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Mattila: ”Saa olla ylpeä joukkueesta”

Hokin päävalmentaja Petri Mattila oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt mies.

– Häviäjän osa on tietysti aika raaka tässä vaiheessa. Mutta tänään se piti saada selville, kumpi voittaa ja jatkaa finaaleihin. Marginaalit on pienet ja tulosta pitää kunnioittaa. Onnittelut KooKoolle ja menestystä finaaleihin, pettynyt Hokki-luotsi kommentoi.

– Kaikki pystyy mun lisäksi allekirjoittamaan sen, että aika ylpeä saa olla joukkueesta ja mitä se sai tässä aikaiseksi, vaikka se ei tällä kertaa tämän pidemmälle kantanut, Mattila päätti.

Myös KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi antoi tunnustusta läpi ottelusarjan loppuun asti taistelleelle kajaanilaisryhmälle.

– Aika monta playoff-sarjaa ollaan saatu vääntää kahdestaan vastakkain, ja täytyy sanoa, että tämä Hokki oli paras mitä on ollut vastassa tässä kolmen vuoden aikana. Hokki on yksi työteliäimmistä joukkueista tässä sarjassa, Juujärvi kommentoi viitateen kahteen edelliskevääseen.

– Sen verran on itselläkin sukujuuria tuolla päin Suomea, että kainuulaista sitkasta tervaskantoa on vaikea pistää halki, poikki ja pinoon, Juujärvi jatkoi.

Joukkueensa loppuotteluihin toisena keväänä peräkkäin luotasnnut Juujärvi kehui myös Hokin  hyvin roolitettua joukkuetta.

– Hokki on hyvin rakennettu joukkue, siellä on kaksi taistelevaa, kaksi todella taitavaa kenttää ja huikea maalivahtipeli. Lisäksi pakisto uskalsi pelata, vaikka nimet selässä eivät ole vielä kovin tunnettuja. Iso kunnioitus vastustajalle, Juujärvi päätti.

KooKoo eteni loppuotteluihin voitoin 4–3. Hokin matka jatkuu tulevana keskiviikkona pelattavaan pronssiotteluun. Linnapaidat matkaavat Turkuun TUTO Hockeyn vieraaksi.