OTTELURAPORTTI: Kujanpään ketju ratkaisi ensimmäisen ottelun

Mikkelin Jukureiden ja Kajaanin Hokin välinen ottelusarja sai maanantaina vauhdikkaan alun Mikkelissä. Kotijoukkue Jukurit oli tehokkaampi viimeistelyssä ja korjasi ottelusta voiton loppulukemin 4-1 (2-0, 1-1, 1-0). Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Kajaanissa.

Kajaanin Hokki joutui taipumaan Mestiksen välieräavauksessa Mikkelissä loppuluvuin 4-1. Jukurit jatkoi ottelussa koko kevään jatkunutta huippuvirettä, eivätkä linnapaidat onnistuneet yllättämään mikkeliläisiä. Jukurit ei ole vieläkään päästänyt pudotuspelien aikana yhtään maalia tasaviisikoin.

Hokin surmaksi ottelussa koitui Jukureiden kakkosketju Anthony Guttig (2+1)-Mika Kujanpää (0+4)-Joonas Kalliola (2+1), joka iski kaikki mikkeläisten neljä osumaa. Lisäksi Jukuri-vahti Ronan Quemener esitti maalilla vahvoja otteita läpi ottelun.

Jukurit aloitti ottelun äärimmäisen vahvasti. Heti ensimmäisessä vaihdossa Jaakko Turtiainen karkasi läpiajoon, mutta Antti Lehtonen onnistui selvittämään tilanteen. Seuraavaa tilannetta Lehtonen ei enää onnistunut torjumaan, kun Joonas Kalliola ampui kiekon äärimmäisen tarkasti Hokki-maalin etuyläkulmaan vain 48 sekunnin pelaamisen jälkeen.

Seuraavissa vaihdoissa Hokki pääsi otteluun paremmin kiinni ja linnapaitojen erän parhaat paikat syntyivät ylivoimalla. Miikka Pitkänen pelasi kiekon kahdesti takatolpalle Niko Saarenpäälle, mutta ranskalaisvahti Ronan Quemener oli molemmissa tilanteissa hyvin mukana ja onnistui torjumaan tilanteet.

Miikka Pitkänen iski Hokin ainokaisen Mikkelissä.

Miikka Pitkänen iski Hokin ainokaisen Mikkelissä.

Jukurit siirtyi 2-0 johtoon reilun 12 minuutin tahkoamisen jälkeen, kun viime kaudella Hokkia edustanut Anthony Guttig löysi maalin eteen unohtuneen Kalliolan, joka onnistui sivaltamaan illan toisen osumansa kääntölaukauksella. Lukemista 2-0 lähdettiin myös ensimmäiselle erätauolle.

– Pelaajat olivat laittaneet itsensä hienosti valmiiksi. Oltiin todella hyviä ottelun alussa, etenkin ekalle kympille tultiin todella hyvin sisään, Jukuri-valmentaja Antti Pennanen kehuu omiaan.

Hokki tuhlailee, Jukurit ratkaisee

Jukurit onnistui lisäämään johtonsa jo kolmeen maaliin toisen erän alussa, kun Mika Kujanpään pitkä avaus tavoitti Guttigin, joka hassutti Lehtosen kahville ja siirsi kiekon varmasti maaliin.

Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan 3-0-maalin jälkeen maalintekoa ylivoimalla. Jukureiden ylivoiman aikana paras paikka siunautui Hokin Janne Nivalle, mutta Nivan laukaus suuntautui ohi maalin. Hokki onnistui luomaan ylivoiman aikana kaksi huippupaikkaa, mutta Balazs Sebok ei onnistunut siirtämään kiekkoa tyhjään maaliin ja heti perään Saku Mäenalasen laukaus osui tolppaan.

Erän lopussa Hokki onnistui avaamaan maalitilin ylivoimalla, kun Antti Kalapudas ja Janne Pälve pelasivat kiekon päätyyn Miikka Pitkäselle, jonka heitto nollakulmasta upposi maaliin Quemenerin jalkojen välistä.

Jukurit onnistui iskemään 44. peliminuutilla mikkeliläisten kannalta tärkeän 4-1-osuman. Kalliola ja Kujanpää petasivat paikan ranskalaislaituri Guttigille, joka iski lähietäisyydeltä illan toisen osumansa. Hokki ei tästä osumasta enää toipunut ja Jukurit pääsi juhlimaan ottelun päätteeksi ensimmäistä kiinnitystä välieräpaikkaan.

– Sarja saatiin käyntiin ja saatiin tieto, mitä se pelillisesti vaatii pelata Jukureita vastaan välieräpelejä. Meillä on nyt yksi välipäivä aikaa punoa juonia ja nimenomaan pystyä selkeästi pelillisesti parantamaan. Maalinestopeli on se päällimmäinen juttu, mitä meidän pitää pystyä keskiviikoksi parantamaan, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summaa ottelua.

– Ei riitä yhden käden sormet laskemaan, miten paljon meidän ykkösviisikolle tuli parhaalta maalintekosektorilta omassa päässä maalipaikkoja. Se on pirun huonoa johtamista ykkösketjulta, vaikka kääntäen siellä taisi muutaman kerran olla Jukureiden ykkösviisikot luomassa niitä paikkoja, Laukkanen jatkaa.

Anthony Guttig rankaisi viime kauden seuraansa tehopistein 2+1.

Anthony Guttig rankaisi viime kauden seuraansa tehopistein 2+1.

Jukuri-käskijä Pennanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa pelaamiseen tasaviisikoin, mutta tiettyjen pelaajien heikko panos ei tyydyttänyt valmennusta.

– 5vs5 peli oli meiltä hyvää, mutta en ole tyytyväinen meidän ylivoima- ja alivoimapelaamiseen. Enkä ole myöskään tyytyväinen meidän tiettyjen pelaajien pelaamiseen, vähän oli kahden tason väkeä mukana tänään, Pennanen kommentoi.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Kajaanissa. Jukurit on voittanut kauden aiemmista Kajaanissa pelatuista kolmesta ottelusta kaksi.

– Kajaani on ollut meille tosi hyvä paikka. Me ollaan pelattu siellä tänäkin vuonna hyvin, pelaajat viihtyvät siellä, Pennanen päättää.

Ottelun tilastot:

Maalit:
0:48 1-0 Kalliola (Kujanpää-Forsström)
12:27 2-0 Kalliola (Guttig-Kujanpää)
25:55 3-0 Guttig (Kujanpää)
38:14 3-1 Pitkänen (Kalapudas-Pälve) YV
44:27 4-1 Guttig (Kalliola-Kujanpää)

Torjunnat:
Ronan Quemener 9+11+2=22
Antti Lehtonen 8+11+10=29

Jäähyt:
Jukurit 4 x 2min
Hokki 5 x 2min

Yleisöä: 1354

2. välieräottelu Hokki – Jukurit keskiviikkona 25.3. Kajaanin jäähallissa kello 18.30 alkaen. Lipunmyynti Hokin toimistolta (Koskikatu 3, 87250 Kajaani) kello 9-15 välisenä aikana tai osoitteesta http://bit.ly/19bMW2K.