OTTELURAPORTTI: Peliitat nousi voittoon 3. erässä

Kajaanin Hokki joutui taipumaan vuoden 2015 avausottelussa Heinolassa. Isäntäjoukue Peliitat nousi voittoon vahvan 3. erän ansiosta luvuin 4-3 (1-1, 0-1, 3-1).

Ottelun avauserä alkoi vauhdikkaasti. Hokilla oli ensimmäisissä vaihdoissa kaksi huippupaikkaa, kun Tomas Mikus pääsi yrittämään b-pisteiden välistä ja Niklas Näppi pääsi puolittaiseen läpiajoon. Peliitta-vahti Antti Rautiola oli kuitenkin vahvempi.

Heikki Klemetti viimeisteli avauserässä kauden 1. osumansa.

Heikki Klemetti viimeisteli avauserässä kauden 1. osumansa.

Hokin vahva alku palkittiin kuitenkin kahden ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen, kun Heikki Klemetti pääsi sutimaan maalin edestä kiekon tyhjään rysään. Syöttöpisteet Klemetin kauden ensimmäiseen osumaan merkauttivat Samu Pyykkönen ja Janne Pälve.

Peliitat nousi tasoihin vain reilut kaksi minuuttia Hokin johto-osumasta, kun Saku Laitinen laukoi viivalta ja Miika Heikkilä ohjasi lukemiksi 1-1. Hokki pääsi erän lopussa hakemaan lisäosumia kahdesti ylivoimalla, mutta erätauolle poistuttiin lopulta tasalukemissa.

Myös toinen erä Hokin hallussa

Ottelun toinen erä alkoi päinvastaisissa merkeissä kuin ensimmäinen. Peliitat onnistui hankkimaan Hokille kaksi rangaistusta ja isännät pääsivät pelissä niskan päälle.

Kun Peliitat ei onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa, vierasjoukkue Hokki kävi iskemässä johtomaalin. Balazs Sebok (1+1) petasi maalin eteen loistopaikan, josta Niklas Näppi ei enää erehtynyt. Näpin kauden 10. osumaan syöttöpisteen kirjautti myös kapteeni Ville Hyvärinen.

– Toinen erä oli meillä pelillisesti hyvin hallussa. Pelattiin kaksi erää pelisuunnitelman mukaan ja meillä jänne kesti oikein hyvin pelata kurinalaisesti, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen tiivisti kahden ensimmäisen erän kulun.

Hokki onnistui luomaan toisen erän lopussa vielä muutaman huippupaikan Peliitta-maalille, mutta lisäosumia ei toisessa erässä enää nähty.

Monto nousee Peliittojen sankariksi

Peliitat avasi myös 3. erän vahvasti. Puolustaja Christian Silfverin viivalaukaus toi isännät tasoihin ja Joona Monto vei Peliitat 3-2 johtoon 47. minuutilla. Hokki onnistui kuitenkin tasoittamaan vain kaksi minuuttia edellisestä, kun Balazs Sebokin heitto nollakulmasta upposi ohi Rautiolan. Unkarilaissentterin maaliin syöttöpisteet merkattiin Tomas Mikusille ja Ville Saukolle.

Heti Hokin tasoitusmaali Peliitat pääsi jälleen ylivoimalle, kun Lasse Uusivirta sai jäähyn korkeasta mailasta. Peliitat ei jättänyt paikkaa käyttämättä, kun Joona Monto iski illan toisella osumallaan isännät jälleen johtoon.

– Vaikea sanoa mitä 3. erässä tapahtui. Molemmat mailarikkeet jotka tuli 3. erässä, oli meiltä erittäin heikkoa keskittymistä.

Hokki pääsi lopussa hakemaan tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta maalin asti linnapaidat eivät kiekkoa saaneet.

– Hieman ihmetyttää miksi peli hajosi noin pahasti. Ihan hallussa ollut peli tämä oli 40 minuuttia, mutta se ei tässä sarjassa riitä, Laukkanen niputtaa.

Ottelussa tehot 1+1 kerännyt Balazs Sebok oli Hokin tehokkain pelaaja Heinolassa.

Ottelussa tehot 1+1 kerännyt Balazs Sebok oli Hokin tehokkain pelaaja Heinolassa.