OTTELURAPORTTI: Seppelin nousi viihdyttävän kiekkoillan sankariksi

Kajaanin Hokki ja TUTO Hockey pelasivat perjantai-iltana Kajaanissa tapahtumarikkaan ja viihdyttävän ottelun. Illan ratkaisijaksi nousi ottelussa kahdesti onnistunut Christoffer Seppelin, joka varmisti osumillaan linnapaitojen 5-3 (1-0, 2-2, 2-1) -voiton.

813 silmäparia sai todistaa Kajaanissa viihdyttävää kiekkoiltaa. Ottelu sisälsi ikäviä loukkaantumisia sekä komeita, ja osittain myös onnekkaita osumia. Kolmen pisteen voiton myötä Hokki kohensi asetelmiaan taistelussa kotiedusta.

Jo torstaina Kajaaniin matkannut TUTO tuli otteluun terävästi. Hokki pääsi kuitenkin otteluun sitä paremmin kiinni, mitä pidemmälle avauserä eteni. Lopulta isäntien yritys palkittiin vajaa kolme minuuttia ennen erän päätöstä, kun Christoffer Seppelin pinkaisi vahvalla luistelulla karkuun TUTO-puolustajista ja ujutti kiekon maaliin Kaapo Kähkösen kainalosta.

Kaksi komeaa maalia ottelussa iskenyt Christoffer Seppelin oli illan hahmo.

Christoffer Seppelin oli illan hahmo kahdella maalillaan.

Ottelu sai vielä avauserän viimeisellä minuutilla ikävän käänteen, kun toinen päätuomari Jarno Heikkinen törmäsi Hokin puolustusalueen kulmauksessa Ville Hyvärisen kanssa. Törmäyksessä jalkaansa loukannut Heikkinen joutui lopulta jättämään ottelun kesken. Ottelu tuomittiin loppuun yhdellä päätuomarilla.

Maaleja toisen perään

Hokki lisäsi johtoaan toisessa erässä, kun TUTO-puolustus nukkui pahasti ja Balazs Sebok pelasi pitkällä syötöllä Niko Saarenpään laidasta läpi. Keskiviikkona Mikkelissä kaksi osumaa iskenyt Saarenpää ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon tarkalla rannelaukauksella ohi jo viikon kolmannen osumansa. Myös puolustaja Ville Saukko merkautti Saarenpään maaliin syöttöpisteen.

Heti 2-0 -johtomaalin jälkeen Saarenpää laukoi kiekon katsomoon ja vierailijat pääsivät pelaamaan ylivoimalla. TUTO onnistui pelaamaan kiekon maaliin, kun Olli-Pekka Heinimäki ohjasi korkealta mailalta haiskahtaneessa tilanteessa Mikko Lehtosen viivalaukauksen maaliin. Kajaanilaisten kovasta protestoinnista ja videotarkastuksesta huolimatta maali hyväksyttiin.

Vierailijat kaatoivat lisää kylmää vettä linnapaitojen niskaan viisi minuuttia edellisestä, kun Jasper Lindstenin laukaus pomppi Janne Pälveen luistimen kautta maaliin.

Hokki kuittaisi turkulaisten tasoitusosuman vain 21 sekuntia myöhemmin, kun kiekko pomppi b-pisteiden välissä vapaana oleelle Heikki Klemetille, joka laukoi Hokin uudelleen johtoon tarkalla rannelaukauksella. KuKi-kasvatin kauden toiseen maaliin syöttöpisteet kirjauttivat Niklas Näppi ja Aleksi Mäkelä.

– Toisessa erässä me saatiin jalkaa hyvin liikkeelle ja pystyttiin olemaan pitkiä aikoja kiinni kiekossa. Se oli pelillisesti meiltä paras erä. Siinä tapahtui paljon niitä asioita, joita me ollaan haluttu nähdä pelaamisessa, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen analysoi pelin päätyttyä.

Viihdettä koko rahan edestä

Tasaisena edenneessä kolmannessa erässä maaleja saatiin odotellaan ottelun 53. peliminuutille saakka. Hokin nelosketjun työmyyrät Samu Pyykkönen ja Eemeli Sormunen kaivoivat kiekon Seppelinille, joka tälläsi sydämensä kyllyydestä kiekon lämärillä aivan TUTO-maalin takayläkulmaan.

Illan hahmoksi noussut Seppelin sai ottelun jälkeen kehuja Hokki-luotsi Laukkaselta.

– Kun oikein paljon jaksat töitä tehdä, niin joskus se myös palkitaan. Hän on armoton työntekijä ja hyvä alivoimapelaaja. Hän on todella tärkeä pelaaja meille, Laukkanen hehkuttaa.

Ottelu näytti jo hetken ratkenneelta, mutta heti seuraavassa vaihdossa TUTO kuittasi Hokin 4-2 -johtomaalin. Toni Jalo oli unohtunut Hokki-puolustukselta täysin vapaaksi maalin eteen, joka sai lyödä Hokki-vahti Timo Niemen eteen jääneen kiekon helposti maaliin.

TUTOn 4-3 -kavennusmaalin ohella lisää jobinpostia kajaanilaisille toi maalivahti Niemen linkuttaminen vaihtoaitioon. Niemi loukkasi torjuntatilanteessa jalkaansa ja joutui jättämään pelin välittömästi kesken. Hokin maalille loppupelin ajaksi luisteli Tuomas Tolonen.

Niko Saarenpää on iskenyt viikon kahdessa ottelussa jo neljä maalia. Kuva: Antti Romsi

Niko Saarenpää on iskenyt viikon kahdessa ottelussa jo neljä maalia. Kuva: Antti Romsi

TUTO haki lopussa riskillä tasoitusmaalia ottamalla maalivahdin pois jo reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Turkulaiset saivat luotua lopussa vielä muutaman kelpo paikan, mutta linnapaitojen puolustus selvitti tilanteet Hokki-kasvatti Tolosen johdolla.

– Ei voi kuin nostaa hattua nostaa meidän joukkueen eteen pelaamiselle. Vaikka TUTO teki tänään kolme maalia, niin me puolustettiin jämäkästi. Olen todella ylpeä meidän joukkueesta, Laukkanen hehkutti omiensa taistelutahtoa.

Viimeisen sinetin värikkäälle illalle tyhjään maaliin löi Janne Nivan avustuksella illan toisen ja viikon neljännen osumansa iskenyt Saarenpää.

– Rehti ja hyvänhenkinen kamppailupeli. Ehdottomasti pitää olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Yksi kovimpia iltapuhteita mitä ollaan toistaiseksi tässä sarjassa voiton eteen tehty, Laukkanen kertaa.

Seuraava otatus alle vuorokauden sisään Keuruulla

Hokilla ei ole aikaa jäädä lepäämään laakereille, sillä kajaanilaisten pelit jatkuvat lauantaina KeuPa HT:n vieraana. Aikaa ehtii vierähtää TUTO-ottelun päättymisestä vain 20 tuntia, kun kiekko tippuu seuraavan kerran jäähän Keuruulla kello 17.00.

– Nukutaan nyt yön yli, hypätään bussiin ja ajetaan taas halki Suomen. Lyödään kaikki likoon viikon viimeisessä pelissä, Laukkanen toteaa.

Hokin kokoonpanoon ei ole luvassa suuria apuja sairastuvalta. Markus Korkiakosken pelaaminen on edelleen epävarmaa. Myös maalivahti Timo Niemen pelaaminen on epätodennäköistä, jonka johdosta Hokin maalia vartioi joko Tuomas Tolonen tai Antti Lehtonen.