OTTELURAPORTTI: Sport vahvempi revanssiviikonlopun ensimmäisessä ottelussa

Mestis-kauden toinen revanssiviikonloppu avattiin Vaasassa, kun isäntäjoukkue Sport kaatoi Hokin luvuin 3–1 (0–1, 3–0, 0–0). Hokki johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen, mutta Sportin vahva toinen erä siivitti kotkapaidat voittoon. Hokilla on kuitenkin mahdollisuus revanssiin heti huomenna, kun joukkueet iskevät uudelleen yhteen Kajaanissa.

1536500_436080106521468_1774057138_n

Arttu Heikkinen (oik.) vastasi Hokin ainoasta osumasta.

Avauserä sujui isäntien komennossa, mutta ainoasta maalista vastasi Hokki. Arttu Heikkinen karvasi kiekon pois Sport-puolustukselta, nousi maalille ja laukoi kiekon komeasti Sport-maalin yläkulmaan. Maali oli jo KuKi-kasvatin kauden 11. osuma. Erän lopussa nähtiin vielä kolme jäähyä, mutta todellisia huippupaikkoja kumpikaan ei kyennyt luomaan. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle poistuttiin lukemista 0–1.

Kuumassa toisessa erässä tuttu kaava

Toinen erä oli ensimmäistä erää tasaisempi, mutta maalinteossa onnistui ainoastaan kotijoukkue Sport. Sport tulikin tasoihin heti toisen erän alkuun, kun Lassi Kokkala laukoi siniviivalta kiekon ohi pahassa maskissa olleen Teemu Seppäsen. Sport iski toistamiseen vain kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin, kun Jussi Tapio ohjasi avausmaalin tehneen Kokkalan laukauksen ohi ottelussa 27 kertaa torjuneen Seppäsen.

Hokki heräsi taistelun mukaan erän jälkimmäisellä puoliskolla. Maalinteossa onnistui kuitenkin isäntäjoukkue Sport, kun Kokkala ja Tapio juonivat ex-Hokki Jarkko Hattusen läpiajoon, jonka jalkojen välistä laukoma kiekko lirui maaliin Seppäsen patjan vierestä. Erän lopussa Hokki pystyi painamaan hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen Sport-päätyyn, mutta erätauolle poistuttiin kuitenkin 3–1-lukemista.

− Toisessa erässä tulivat näkyviin meidän pelaamisen ongelmat, eli kiekollinen pelaaminen on aika ohutta ja puolustamisessa on paljon parannettavaa. Sitä kautta peli vääjäämättä valui omaan päätyyn, kun ei pystytty jarruttamaan vastustajan tulemista. Lisäksi omissa yrityksissä kiekot päätyi järjestäen vastustajalle, Hokin päävalmentaja Petri Mattila harmitteli toisen erän tapahtumia.

20 laukausta – 0 maalia

Kolmannen erän kaava oli selkeä: Hokki vei peliä ja Sport pyristeli mukana pelissä. Hokki pystyi luomaan paikkoja, mutta Sport onnistui selvittämään tilanteet maalivahti Joonas Kuuselan johdolla.

Lopussa Hokki pääsi pelaamaan kaksi minuuttia kuudella neljää vastaan, mutta vain karmea epäonni piti linnapaitojen maalisarakkeen yhdessä osumassa. Sport-vahti Kuusela joutui venymään kolmannessa erässä kiekon eteen peräti 20 kertaa.

− Kolmannessa erässä Sport antoi meille tilaa ja aikaa. Me käytettiin sitä paremmin hyväksi ja saatiin muutama hyvä maalipaikka. 3−1 tilanteessa onnistuminen olisi tehnyt pelistä vielä jännittävän. Pelistä toiseen tapaa olla samat ongelmat, ja Sportin tasoista vastaan nämä ongelmat meinaavat tuplaantua, Mattila kertailee.

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti huomenna ja Hokki pääsee näin ollen hakemaan samantien revanssia.

− Huomenna on uusi päivä ja uusi yritys. Toivotaan, että saadaan siivet selkään kotikaukalossa ja pystytään laittamaan Sportille oikein kunnolla kampoihin, Mattila pohtii.

Ottelu alkaa kello 17.00 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!