Päivitetyt ohjeistukset kotipeleihin

PÄIVITYS 9.10.: Mestis-otteluissa maskipakko yli 15-vuotiaille.

 

Hokki on käynyt kotiotteluiden turvallisuusasioita läpi hyvässä yhteistyössä Aluehallintoviraston ja Kainuun soten kanssa.

Kotiotteluiden yleisömäärä on rajattu toistaiseksi 700 katsojaan (päivitetty 9.10.2020).

Katsomoissa ei ole enää lohkoja, mutta katsojien on edelleen huomioitava ottelutapahtumassa turvavälit sekä jonotustilanteissa että katsomossa. THL:n suositus on vähintään 1 metrin turvaväli seurueiden välillä.

– Infektioturvallisen tapahtuman järjestäminen edellyttää huolellista suunnittelua, selkeää ohjeistusta sekä ohjeiden noudattamista. Vain terveenä osallistuminen, turvavälit, käsihygienia ja maskit sekä koronavilkku minimoivat tartuntariskin. Mikään ohjeistus ei korvaa yksilön vastuullista toimintaa, Kainuun soten hallintoylilääkäri Olli-Pekka Koukkari muistuttaa.

– Varomattomuus puolestaan voi kostautua tartuntamäärien voimakkaana kasvuna ja kohtaa alueellisiin rajoitus- ja sulkutoimenpiteisiin. Hokin katsojan ohjepaketti alleviivaa kaikkein keskeisimmät turvallisuustekijät. Silti vastuu jää kaikille meille yksin ja yhdessä, Koukkari jatkaa.

Jäähallin pääovista sisäänkäynti on vain lipunmyyntiin. Kausikorttilaiset ja ennakkolipun ostaneet kulkevat jäähallin pitkän sivun keskiovista. Lisäksi suosimme vahvasti pankkikortilla tai tasarahalla maksamista.

Ohjepaketti katsojalle:

– Katsoja itse valitsee turvallisen paikkansa
– Vältä osallistumista, jos tunnet olevasi sairas
– Huomioithan turvavälit ottelutapahtumaan saapuessa, sen aikana ja sieltä poistuttaessa
– Lataa Koronavilkku-sovellus
– Suosimme tulemaan hallille hyvissä ajoin
– Jokaisen sisäänkäynnin yhteyteen on varattu riittävä määrä käsidesiä
– Jäähallissa kiinnitetään siivoukseen erityisen suurta huomiota

Hokki seuraa tilanteen edistymistä ja viranomaisten ohjeita päivittäin. Reagoimme muutoksiin tarvittavilla toimenpiteillä.

Osallistumalla tapahtumaan asiakas vakuuttaa olevansa tietoinen siitä, että edes asianmukaisen suoja- ja hygieniakäytännön noudattaminen ei poista kokonaan asiakkaalle muodostuvaa tartuntariskiä koronavirustautiin (COVID-19).