Paluu kiekolliseen rooliin

Kajaanin Hokin laitahyökkääjä Heikki Klemetti on palannut kiekolliseen rooliin Suomi-sarjassa. Runkosarjassa Klemetti oli Hokin tehokkain pistemies, 30 ottelussa tehoja kertyi yhteensä 7+28=35.

– Runkosarja meni omilta osin ihan hyvin, onnistumisia tuli ja peli kulki. Roolia ja vastuuta olen saanut hyvin, sitä kautta on tullut onnistumisia, Klemetti kommentoi.

Kuluvan kauden aikana Klemetti on saanut itselleen suurta roolia Hokin kiekollisessa pelaamisessa. Hän muodosti runkosarjan tehoketjun Riku Korhosen ja Martins Vitolinsin kanssa, jonka lisäksi hän toimi Hokin toisen ylivoiman pelintekijänä.

– Meillä on ollut selkeä työjako, minä ja Mara ollaan syötelty ja Raipe on pistänyt kiekkoa pussiin. Välillä olen itsekin saanut tehtyä maaleja, mutta enemmän minulla on ollut pelintekijän rooli. Ollaan saatu kaikki hyvää itseluottamusta päälle, kun on saatu pisteitä ja onnistumisia.

Pelejä Mestiksessä kertyi viiden kauden aikana vaihtelevissa määrin. Lopullista läpimurtoa kärkiketjuihin ei tapahtunut. Parhaaksi kaudeksi tehojen valossa jäi 2015—2016, jossa Klemetti tehtaili 40 ottelussa tehot 4+11.

– Mestiksessä ei löytynyt itselle sitä omaa roolia, olen aina ollut kiekollinen pelaaja ja siellä se jäi vähän piippuun. Siellä tuli pelattua alaketjuissa ja peliaika jäi vähän vähemmälle. Hajapelejä tuli pelattua ylemmissä ketjuissa, mutta ei mitään pidempää pätkää ikinä. Sinne oli hankittu paremmat kärkiäijät ja en saanut sitä vastuuta sitten otettua.

Heikki Klemetti on Hokin sisäisen pistepörssin kärjessä yhdessä Niko Saarenpään kanssa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Klemetti on tuttu pelaaja vuosien takaa Hokin päävalmentaja Jukka Niiraselle. Klemetti liittyi Niirasen valmentamaan Hokin A-nuorten ryhmään kaudella 2011—2012. Juuri Niirasen alaisuudessa Klemetti pelasi isotehoisimmat kautensa, sillä seuraavana vuotena Nuorten Mestiksen 28 ottelua tuottivat 50 pistettä.

– Heikki oli jo A-nuoriin tullessa erittäin kiekkotaitava pelaaja. Heikki tykkää pelata kiekolla, aina hänen pelaaminen ei ole kaavojen mukaista, mutta ei sen tarvitse ollakaan, Niiranen kommentoi.

– Mietin silloin Heikin ollessa A-nuorissa sitä, milloin hän pystyy pelaamaan miesten tasolla samaa peliä kuin A-nuorissa, missä hän teki 50 pistettä kauteen. Heikki meni siitä Mestikseen, jossa rooli oli pienempi.

Mestiksessä kiekollinen vastuu jäi pienemmäksi ja rooli jäi alemmissa ketjuissa pelaavaksi pelaajaksi.

– Ennen kauden alkua mietimme, että nyt olisi aika palata siihen rooliin mikä hänellä oli nuorena, koska Suomi-sarjassa on enemmän aikaa kiekollisena kuin Mestiksessä. Sehän on nyt mennyt juuri näin ja Heikki on nyt meidän pistepörssin kärki.

– Suomi-sarja on hyvä paikka sellaiselle pelaajalle, joka jää Mestiksessä vähemmälle peliajalle. Hyvä kausi tai kaksi kautta Suomi-sarjaa tekee hyvää. Heikki on siitä malliesimerkki.

Hokki-luotsi näkee pienikokoisen laiturin kehityskohteena vielä vikkelyyden taisteluissa isompia vastustajia vastaan.

– Heikki on tuollainen pienikokoinen pelaaja, jolla on hyvä yhteistyö Martins Vitolinsin kanssa kiekollisena. Kun on pienikokoinen, niin jalkojen täytyy liikkua ja siinä on vielä vähän kehittämisen paikkaa. Kun isojakin vastustajia tulee kamppailussa vastaan, niin luistelun täytyy olla raikasta.

-JH

Klemetti tunnetaan erinomaisena pelinrakentajana. (Kuva: Tuomas Juntunen)