”Parempi joukkue meni jatkoon” – Ensi kauden joukkueen kasaaminen jo hyvässä vauhdissa

Kajaanin Hokin ottelut Suomi-sarjan pudotuspeleissä päättyivät puolivälieriin. JHT oli vahvempi suoraan otteluvoitoin 3–0. Hokki taipui lauantaina kotonaan luvuin 0–2 ja sunnuntaina JHT oli vahvempi luvuin 3–0.

JHT onnistui nollaamaan Hokin yritykset toisessa ja kolmannessa ottelussa, ja päätti näin Hokin kauden.

– Parempi, valmiimpi ja kokeneempi playoff-joukkue meni jatkoon. Meillä oli omat hetkemme 2. ja 3. pelissä, mutta emme onnistuneet hyödyntämään maalipaikkoja ja erikoistilanteita, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen myöntää.

Hokin kausi päättyi tappioon JHT:n vieraana. (Kuva: Tuomas Juntunen)

”Tämä oli äärimmäisen hankala ja poikkeuksellinen kausi”

Hokin kausi oli kokonaisuutena hyvin haastava, sillä joukkueen rakennus alkoi poikkeuksellisen myöhään. Vasta heinäkuussa käynnistynyt joukkueen rakentaminen saatiin valmiiksi juuri ennen sarjan avausviikonloppua.

– Hyvin vaikeaa on vetää viiltävää analyysiä tässä vaiheessa, kun pettymys on niin kova. Jos jotain tästä kaudesta täytyy nostaa, niin tämä kausi oli valmennuksen kannalta äärimmäisen hankala ja poikkeuksellinen kausi. Lähdimme myöhään liikkeelle vajaalla ryhmällä ja yritimme löytää pelaajia pitkin syksyä.

– Joukkueessa oli paljon nuoria pelaajia ja eri kulttuurista tulevia pelaajia. Joukkueen kiinteyden rakentamisen kannalta tilanne oli erittäin haasteellinen ja loppua kohti se on kiinteytynyt. Peliä saimme viimeisen kuukauden aikana hyvälle mallille ja se oli joulukuusta sillä tasolla, millä halusimme.

Kauden aikana Hokin joukkueeseen ajettiin sisään useita edeltävällä kaudella omissa A-nuorissa pelanneita nuoria.

– Monet nuoret pääsivät joukkueessa runkopelaajan asemaan joukkueessa, joka oli tämän kauden päätarkoituskin. Kajaanilaisessa jääkiekkoilussa on nyt palattu juurille, jossa tehdään pohjatyötä ja ajetaan nuoria sisään, samalla tietenkin haetaan menestystä.

Erno Räisänen on yksi Hokki-pelureista, joilla on sopimus ensi kaudeksi. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Ensi kauden kasaaminen jo hyvässä vauhdissa

Hokin tulevan kauden joukkueen rakentaminen on jo käynnistynyt. Päävalmentaja Jukka Niirasen sopimus ulottuu kevääseen 2019 saakka.

Päättyneellä kaudella Hokissa pelanneista joukkueessa jatkavat maalivahti Lari Kukkohovi, puolustaja Juho-Ville Kyllönen sekä hyökkääjät Jesse Niskanen, Erno Räisänen ja Tommi Klemetti sopimukset kattavat myös kauden 2018—2019.

Lisäksi A-nuorissa pelaavilla Henri Kyllösellä ja Teemu Kemppaisella on jo sopimukset edustukseen, jotka ulottuvat kevääseen 2021.

– Meillä on jonkin verran sopimuksia ja tulemme jatkamaan samalla linjalla. Nuoria pelaajia omista nousee lisää, joka on kajaanilaisen jääkiekkoilun päätavoite. Lisäksi olemme nyt siinä mielessä hyvässä asemassa, että pääsemme normaaliin aikaan pelaajamarkkinoille ja pyrimme vahvistamaan joukkueen kilpailukykyiseksi.

– Tällä kaudellahan viimeiset pelaajat tulivat lentokoneella suoraan ensimmäisiin peleihin. Nyt pääsemme aloittamaan harjoittelun keväällä ja pääsemme normaaliin rytmiin.

Tulevan kauden sopimusuutisia on luvassa lähiaikoina.

Hokki Kainuu Oy haluaa kiittää kaikkia kannattajia ja yhteistyökumppaneita kuluneesta kaudesta. Ensi kaudella tullaan takaisin vahvempana ja kovempana! 

Sopimustilanne kaudelle 2018–2019:

Maalivahdit (1):
Lari Kukkohovi 2019

Puolustajat (2):
Juho-Ville Kyllönen 2019
Henri Kyllönen 2021

Hyökkääjät (4):
Jesse Niskanen 2019
Tommi Klemetti 2019
Erno Räisänen 2019
Teemu Kemppainen 2021

 

Hokki–JHT 0–2 (0–2, 0–0, 0–0)

Maalit:
1.12 0–1 Huhta (Nyman) VoM
9.44 0–2 Tornberg (Joki, Ahlgren) YV

Torjunnat:
Patrik Koivisto 9+9+12=30
Petrus Lintonen 7+6+10=23

Jäähyt:
Hokki 4x2min
JHT 5x2min + 1x10min (Nieminen)

Yleisöä: 539

JHT–Hokki 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)

Maalit:
25.49 1–0 Joki (Tornberg, Siironen) YV VoM
52.00 2–0 Runsala (Ahlgren, Joki) YV
58.45 3–0 Siironen (Ahlgren) TM

Torjunnat:
Petrus Lintonen 8+11+15=34
Patrik Koivisto 10+8+12=30

Jäähyt:
JHT 7x2min
Hokki 7x2min

Yleisöä: 362