Pasi Räsänen: ”Edessä on tosi kova haaste”

Kajaanin Hokki kohtaa viikonlopun aikana kotonaan Heinolan Peliitat ja vieraissa Rovaniemen Kiekon. Ottelut ovat samalla viimeiset ennen viikon maajoukkuetauolle vetääntymistä.

Hannes Hyvösen johtama Peliitta-lauma on sarjassa viikonloppuun lähdettäessä kahdeksantena. Heinolalaistiimi on kerännyt 13 pelaamastaan ottelusta 18 pistettä.

Peliittojen alkukauden tehokkain pelaaja on sarjan maalipörssin kärjessä yhdeksällä maalilla oleva Juuso Heikkilä. Heikkilä pitää myös tulokkaiden pistepörssin kärkisijaa hallussa 12 pisteellään ennen Hokin Jiri Parviaista, jolla on kasassa tehot 5+5=10.

Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen odottaa perjantailta tiukkaa vääntöä.

– Mitä olen katsonut Peliittojen pelejä, niin he liikkuvat tosi hyvin. Tietysti on vähän arvoitus, että miten paljon heillä on Pelicansista pelaajia mukana. Varmaan siitä tulee osa heidän vahvuuttaan, kun Liigan puolelta tulee vahvistuksia, Räsänen puntaroi.

– Peliitat on pikkaisen erilainen joukkue kuin viime viikonlopun vastustajat olivat ja he pelaavat eri tyylistä peliä. Siinä mielessä edessä on tosi kova haaste meille.

Hokki lähtee viikonlopun peleihin ilman Valtteri Niemeä ja Jesper Henrikssonia. Lisäksi Daniil Troshin ja Ville-Valtteri Mustonen ovat sivussa armeijakiireiden takia.

– Pelaajatilanne on tietyllä tavalla haasteellinen tällä hetkellä ja harjoituksiin ollaan nostettua A-junioreista pelaajia paikkaamaan aukkoja. Toivottavasti saadaan tauon jälkeen pelaajia takaisin vahvuuteen, mutta tämän viikonlopun otteluista he ovat sivussa, Räsänen kertoo.

Viikonlopun ottelut:

Pe 5.11.2021 klo 18.30 Hokki – Peliitat
La 6.11.2021 klo 17.00 RoKi – Hokki